Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (169)

plakát

U Haliny v kuchyni (2014) (pořad) 

A hlavně to mááslo. Docela jsme se s kamošem nasmali, zvlašt když si všimneš, že je ta ženska větši než kuchyn, v ktere vaři to svoje maslo. Nebo když do tebe na ulici jede, že si koupila kožich ze zvířete, ktere je davno chráněne a skoro vyhynule, no je s ni prostě sranda jako hrom, to at nikdo netvrdi, že neni.

plakát

Noční běžec (2015) 

Nesedlo mi to. Po docela podařenem Nonstopu opět film, ktery kdyby nevznikl, nikomu by nechyběl. Tak už mame tři (tyhle) filmy z dilny pana Serry, z toho už lze vyvodit nějaky závěr, ktery by ale prostě nemohl byt jakkoliv kladny. Neznamy byla nesmyslna pičovina, co se ještě divaka drze snažila přesvědčit, že je něco vic. Nonstop jak už jsem napsal, nebyl vubec špatny kousek, docela inteligentni akčni thriler, a tam jsem si řikal, že ma ten člověk třeba i naději. A nyní přišel Noční běžec. Liam paroduje sam sebe a Serra ho v tom z vesela podporuje. Spolupraci těch dvou už bych opravdu rozpustil, spolu už nam nic nenabidnou, to je prostě jasne. Nehledě na to, že mi celou dobu přišlo, že je to vykradačka nejruznějšich filmu s Brucem Willisem

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Moc se mi do toho nechtělo a to mam Vaughnena moc rad. Ale představa pubertalniho agenta 007 vycvičeneho Colinem Firthem, mě prostě spiš nechavala chladnym. Ale nakonec teda joo no. Byl to odvaz. Akční sceny se vyvedly, měly šmrnc a razanci. Firth sice pusobil jako totalni bukvak, ale když se rval, tak mu to šlo. Mladej mě sice nějak neuchvatil, ale ani mi nevadil. Jen jsem si prostě řikal, že přece Vaughn nemuže pořad dokola točit to stejne, to už je nemoc z povolani nebo co, ale nakonec ukazal, že prostě muže a ono to pořad dokola prostě bude koukatelne. Najednu stranu si ale už dyl řikam, jak je možne, že ten člověk udělal i Po krk v extazi, mohl by aspon čas od času udělat film, tomu aspon trochu podobny s onou gracií, aby člověk nemusel pochybovat. No nic. K ději bych napsal, že těžko hledat něco méně logickeho, ale když se člověk nesnaží přemyšlet (zjistil jsem, že prostě nesmi), tak se u toho chtě nechtě zkrátka pobavi no. PS : Samuel byl na přezdržku a to nemyslim nějak v dobrem, rutiner... Rutineři, voba dva.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

To si takhle Hardy v zachvatu šilenstvi dava k obědu ještěrku a najednou jede s železnym nahubkem, přivazany na kapotě jakehosi auta, s jakymsi šilencem za volantem a všude kolem nich jede cely pojizdny cirkus v čele s principálem Joem a neunavnym kytaristou.. Pak už to jen všude vybuchuje, všude se střili a hlavně se u toho všeho cirkus pořad přesouva vpřed asi tak 250 kilometrovou rychlosti po dobu hodiny a pul čisteho času. A za ty dvě hodiny filmu prostě ani neplkneš, protože ten film tě mluvit nenecha. Ještě dlouho po projekci, jsem nevěděl, co na to říct. Pořád jsem si přišel jako nezavisly člen pojizdneho cirkusu. Ja ani nepatřim k fanouškum Cakleho Maxe, mně se ti staři nikdy nelibili. Řekl bych, že tenhleten je ale uplně jiny... s pojizdnym cirkusem. Možná jsem měl občas problem s rychlym střihem a vadi mi, že se neuskutečnila ani jedna pořadna bitka, protože když už vam to hraje rvač Hardy, proč toho nevyužit, ale jinak nic nemam. On to prostě nebyl akční film, udělany tak, jak byste čekali v roce 2015. Ale šilenost jak ma byt. Neřekl bych, že nejlepši akčni film za poslednich deset let, to je asi přehnane tvrzeni, ale akčni bomba současnosti, proč nee. Pro lidi, co si mysli, že je to remake, tak neni, je to regulerni čtvrty dil. Ps : Doufam, že se dočkame pokračovani.

plakát

Chappie (2015) 

Po delši uvaze musim zvyšit do plne.Ten film neni jen o robotovi. Podle mě se Blomkamp ještě rázněji než v předchozích filmech trefil do tematu ohledně snášenlivosti a nesnášenlivosti obecně. Ta scena, kdy ho ti mladi negřici bijou o sto šest a on je prosi, aby přestali, tak ta se mi zaryje do paměti na hodně dlouho. Scena kdy nastoupi na maxirobota taky, ale to už zas kladně hodnotim nadup zavěrečne akčni sekvence. Ale jestli chtěl rejža zahrat na city, u mě se mu to prostě povedlo. Nefandit tomu robutkovi po celou dobu filmu muže podle mě snad jen uplny buran a ignorant. Ještě bych rad upozornil na to, jak rychle byl tento film natočeny, když se po Elysiu vedly řeči o tom, že chce točit s těma dvouma pošukama, tak jsem rozhodně nečekal, že to bude za rok a pul hotovo. A co se jich tyče, podle mě sve role zahrali v pohodě, Jolandy ještě lip, bavila mě. Neřekl bych, že hrali jen sami sebe, charaktery a psychologii svych postav měli jasně načrtnute. Blomkamp v žánru scifi momentálně nema žadnou konkurenci a myslim si, že ani dlouho mit nebude. A komu se to nelibi, at mi čapy políbi. Nj Distriktáci, když se vam už nelibi a ještě k tomu tak moc, tak se na něj nedivejte no, nechodte na jeho filmy. Běžte radši na Bayformers, třeba vas to ukoji vic. Pro mě vic než jen super scifko. Film co ma duši.

plakát

Mastňák Boogie (2009) 

Kdo by to byl řekl, že mě tohle nakonec začne nudit. A to ja opravdu patřím k těm, kteří filmy bez děje, zato s novou mrtvolou na každe dvě minuty, mají moc rádi. Kreslené to taky bylo hezky. Mně to asi přišlo dlouhé, nevim, prostě mi to uplně nesedlo. Ani nevim proč. Možná proto, že k Boogiemu prostě nešly citit jakekoliv sympatie, ale tim to asi taky snad neni. Fakt nevim. Asi bych možná fakt uvítal hranou verzi, to je asi ono. Ja vím, že by to byl nizkorozpočták s řadou laciných triků a jahodové štávy, ale mně asi právě ta kreslená předloha přes to, že byla pěkná, moc nevyhovovala.

plakát

Pečovatel (2014) 

Dobrá, temná kriminálka které ale vzhledem k tomu, jak se hodlá prezentovat, nemohu odpustit to, že je v ni spousty nelogických chyb, tykajcích se především mnohdy zvláštním až nesmyslným chováním postav.

plakát

Blonďáček (2007) 

Moc hezký film v kterem dominuje Depardieu. Viděno zcela náhodou v televizi. Upoutalo mě to hlavně proto, že jsem nějak nevěděl, o co tam vlastně jde a taky díky již zminovanému Depardieumu, který prostě od první až do poslední chvile filmu neuvěřitelně bavil každým slovem a pohybem. Nakonec se z toho vyklubalo vážně milé a i docela chytré dílko o toleranci a netoleranci. Velmi civilní pojeti, což se mi taky hodně líbilo a napěti třeba i ohledně toho, jak se vlastně víceméně netolerantni, nevlastni otec postavi k tomu, že syn ktereho si tak oblibil, je arab. Zajimavost pak je, že mi ten film připadal, že je minimálně 20 let stary a ono je to z roku 2007. To jsem fakt čuměl. Ještě na závěr, někdo tady psal, že by se měl Gerard soustředit na jine typy filmů a to je podle mě pěkná blbost, tohle je víceméně umělecká tvorba a právě takove filmy, by podle mě jeho karieru mohli nakopavat ještě dal. Ještě bych vypíchl super soundtrack seskládaný z krásných francouzkých písniček.

plakát

Mrtvý vesmír (2008) 

Ja si na hře nikdy nezakladal a nikdy jsem ji ani jednu vlastně pořadně nehral. Ale tohle mě docela dost dostalo. Na ten scenař by se dal uplně normalně natočit solidni film. Myslim, že bych hodně těžce hledal lepši animovany film takoveho typu, maximalně tak nějaci ti Batmani. Řadna psychologie postav, logicka zapletka, fajnovy děj a tuny netvorů všude kam se podivaš. A oni tam jen tak nestoji..