Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (6 063)

plakát

Nedokonalí - Útok nestvůr (2022) (epizoda) 

Stále se něco děje, stále se něco řeší, stále se po něčem pátrá a stále to nemá konce. Během sledování tohoto seriálu jako by nastal pocit nekonečna.

plakát

Nedokonalí - Všelék (2022) (epizoda) 

Hned na začátku je připomenut netflixovský svět BLM Lebensborn. Díky. Nemuselo být. Mimo to, posunuje se konečně dějový vývoj výrazněji dál? Možná tak o jeden krok, maximálně dva.

plakát

Nedokonalí - Zlo, které dobře znáš (2022) (epizoda) 

Oproti předchozí části je výraznější dramatičnost, ale to je asi tak všechno. Plácání z místa na místo ve snaze neustále něco řešit, aby ve finále takřka nebylo vyřešeno téměř nic, se dál drží struktury příběhu. Proč vlastně tohle vzniklo jako seriál?

plakát

Nedokonalí - Abyste se nestali nestvůrou (2022) (epizoda) 

Marvelácký styl X-Menů nabírá na obrátkách. Jen kdyby to tak zoufale nebylo stále tak uměle natahované. Na seriál v takovém případě skutečně slabý děj. Na tohle by bohatě stačilo maximálně patnáct minut.

plakát

Nedokonalí - Musíme zničit Zoe (2022) (epizoda) 

Polovina série a události, které mohli být daleko dříve. Dějový vývoj se i nadále neúměrně uměle natahuje. Použít nůžky a stačila by pouhá polovina stopáže.

plakát

Nedokonalí - Jeden z nás (2022) (epizoda) 

Další nová postava, ale že by to s dějem nějak pohnulo se říct nedá. Stále se to motá kolem jednoho a toho samého a tlačení na pilu, jen aby byla nějaká dramatizace, tomu ani pramálo nepomáhá.

plakát

Nedokonalí - Portlandský masakr ve skladu (2022) (epizoda) 

Snaha o dramatičnost, a snad i akci, jen spíše v náznacích. Stále se chodí od ničeho k ničemu, žvaní, sem tam něčím rádoby děsí a vůbec jako že se stále něco děje. No jo.

plakát

Nedokonalí - Vzkříšený Doug (2022) (epizoda) 

Zombie, který vlastně jako typický zombie ani není? Tvůrci zase povolili uzdu představivosti proti pravidlům žánru.  Omšelost pokračuje a stále se nejde přiklonit alespoň k nějaké postavě.

plakát

Nedokonalí - Sarkovovy děti (2022) (epizoda) 

Úvodní část jen dělá co má. Představí všechny zásadní postavy, které postupně začnou zjišťovat, že se s nimi něco divného děje. A vyjde najevo proč. Patrná je cílovka na dospívající diváky, ale to nemění na faktu, že je to celé dosti nevýrazné a omšelé.

plakát

Agenti dementi 2 (2008) 

´Clever & Smart´ je pro španělskou komiksovou kulturu to samé, co pro francouzskou ´Asterix´ nebo pro českou ´Čtyřlístek´. A tak by byl proto zázrak, kdyby nevznikla filmová verze se vším všudy, co komiks obnáší. A stalo se. Na španělská stříbrná plátna vtrhnul film ´Agenti dementi´ (2003) V Česku jen na stříbrnou placku. Kdo komiksovou předlohu a předchozí film zná, ví do čeho jde. Nejrůznější ztřeštěnosti Mortadela, který dokonce umí vzít na sebe jakoukoli podobu, a Filemóna, překračují veškeré možnosti fantazie. A týká se to i ostatních. Zkrátka opět groteska s velkým G.  Tvůrci neponechali nic náhodě a vytvořili dle komiksu věrně přesný groteskně ztřeštěný filmový vizuál, který je rychlý a v podstatě stejně tak nepřehledný. Zkrátka, stoprocentní komiksový film se všemi svými šílenostmi. Groteskní komedie tak neobvyklá, že divák neznalý právě onoho komiksu s tím bude mít nemalé problémy, jak to všechno pojmout. Gagy se tu střídají doslova kulometnou rychlostí, takže je i šíleností nějak osvětlit děj či alespoň zápletku. Snímek je plně vyroben jako ten předchozí.  Vtipné, chaotické, bizarní. Clever & Smart v hraném provedení nemající zábrany před ničím ani před nikým. Jedno však ke škodě je. Benito Pocino byl, kvůli vysokým nárokům na honorář, nahrazen Edu Sotem, který se sice neméně snažil, ale už to prostě není ono. Komiksovému předobrazu byl daleko věrnější Benito Pocino.