Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Interstellar

Interstellar (2014)

Kdo umí, ten umí. A Nolan to opět potvrzuje. Film bychom mohli rozdělit do tří částí. První třetina je drama v kukuřičném poli, s náznaky tajemna. Tady se seznámíme s hlavními postavami a zápletkou. Druhou částí je vesmírné dobrodružsví, které je naprosto epické. Pamatujete pařížskou scénu s obracením domů z Počátku? Tak ji vemte, vynásobte deseti a dostanete dojem této části. Čtvrtý rozměr černé díry, obří vlny a mraky z ledu. Kam na ty nápady chodíš Nolane? Po těhle zhruba dvou hodinách jsem si ještě říkal, že Počátek byl lepší, ale pak přišel ten pád do 5D a vysvětlení všech předchozích událostí a já se přistihl, že koukám s otevřenou pusou. Tenhle film budu muset pro dokonalé pochopení vidět ještě nejméně jednou. Po celou dobu McConaughey ukazuje, že je to pan herec a Hathaway svými emočními výlevy připomíná Sandru Bullock z Gravitace. Matt Damon v roli záporáka je vážně super a tyhle role by mu měli dávat častěji. V neposlední řadě musím zmínit Hanse Zimmera, který se opět překonal, to jeho průvodní melodie dělá závěrečnou část epickou a neuvěřitelnou. Závěrem, díky závěrečné scéně je film opravdu nezapomenutelným zážitkem (tedy pokud to pochopíte) a nemá vůbec smysl srovnávat tohle s Gravitací.

Počátek

Počátek (2010)

Jeden z nejlepších filmů mého života. Úžasný námět od Christophera Nolana + Nejlepší soundtrack všch dob od Hanse Zimmera + 6 výborných herců (Dileepa Rao nepočítám) = Počátek ............Všichni jmenovaní si vysloužili moji pozornost a já pádím do kina na každý film, kde se objeví, ať režisér, nebo skladatel, či těhle 6 hereckých hvězd.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Tento film byl jedním z důvodů proč jsem si založil účet na čsfd a začal se intenzivněji zajímat o svět filmu. Na Atlas mraků jsem se těšil už několik měsíců dopředu a když jsem ho konečně viděl, nebyl jsem zklamán. Šest veskrze průměrných příběhů z různých žánrů spojených do jednoho filmu, tomu říkám skvělý nápad. Navíc se zde hrají dva z mých nejoblíbenějších herců - Hanks a Weaving. Konečným výsledkem je geniální dílo, které se udrželo na vrcholu mé topky po několik měsíců a až doposud zůstává jedním z mých nejoblíbenějších filmů.

Rivalové

Rivalové (2013)

Ze začátku jsem se divil, jak tohle může být 3. nejlepší film (v té době byl 3.), ale teď musím říct: WOW Ještě nikdy jsem neviděl něco takového. Bravurně natočený životopis Nikiho Laudy s hudebním doprovodem od Hanse Zimmera je jedním z nejlepších filmů, jaké jsem viděl.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Jak jen jsem mohl původně nemít v plánu na tohle jít? Takhle bombasticky natočený letní blockbuster už tady dlouho nebyl. A teď nemluvím jenom o vizuálu, ale například i hudba nebo příběh jsou vyloženě blockbusterové. Tom Hardy hraje skvěle ale ostatní mu dýchají na krk a to včetně záporných postav, které jsou napsané výborně. Největší pochvalu si zaslouží asi koncepty jednotlivých vozidel, se kterými si někdo dal opravdovou práci a vymazlil je do posledního detailu. Šílený Max je svým způsobem neskutečná šílenost, ale je to také šíleně dokonalé. Přestože se akce téměř nezastaví, tak vás to nepřestane bavit, a to díky naprosto úchvatným efektům doprovázeným skvělou hudbou. Dokonce i 3D se tady vyplatí a hned několikrát máte pocit, že se něčeho můžete dotknout. Vážně asi nemám co vytknout, jako úžasná akční letní jízda, dokonalé, 100%

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Blockbuster jak má být. Žádné díry ve scénáři, skvělé efekty, úžasná hudba a zářící Tom Cruise. Po Godzille druhé velké překvapení roku. Očekával jsem velký hit s promyšlenou zápletkou, ale dostal jsem ještě mnohem víc. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si uvědomuji, že opravdu není co vytknout. Pěkné plus je i něolik komických scén pro odlehčení a Emily Blunt (předtím jsem o ní neslyšel) je překvapivě také velmi charismatická. Pokud se zamyslím a vezmu v úvahu, že miluju sci-fi s promyšleným námětem, tak jsem našel top film.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Opravdu velmi výjmečný film, který i přes počáteční nesouvislosti či složitosti stojí za to, dokoukat do konce. Konec samotný je naprosto bombastický a vůbec jsem ho nečekal. Pokud se vám líbilo "překvapení" v Ti druzí nebo v Nevědomí, tak se vám tohle bude líbit také.