Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Druhý díl slabší než první. Závěr zbytečně vyhrocený. Bylo by lepší ponechat trochu více divákově fantazii.

plakát

Mystérium sexu (2013) (seriál) 

Velmi originální téma ztvárňující nevidomost šedesátých let. Od prvního dílu seriál zaujme a divák s napětím očekává, jak bude celá studie pokračovat a jak se jednotlivé postavy "vybarví". Velmi dobrý výkon hlavních herců. První série mě zatím velmi nadchla, uvidíme, jak se děj vyvine dále.

plakát

Love Steaks (2013) 

Tento film mě nesmírně zaujal svým netradičním zpracováním. Dle slov režiséra neexistoval při jeho natáčení scénář. Pouze osmnáct scén a pocity, které měly navozovat. Nesmírně mě zaujala i hudba, určitě se těším na soundtrack, který vyjde již brzy.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Musím říct, že seriál je opravdu geniální dílo. Zatím jsou pouze 2 série, ale točí se 3. Není divu, zatím obě série byly naprosto vyvážené, co se kvality a děje týče. Každý díl napínavý, takže po skončení jednoho ihned stahuji další :-D. Žádná z postav není na první pohled čitelná a během obou sérií dojde k jejich vývoji. Velmi dobře ztvárněná role Carrie, super výkon, za který byla Claire Danes oceněna Zlatým Glóbem.

plakát

Nebe nad Berlínem (1987) 

Nesmírně působivé dílo Wima Wenderse, které ukazuje krásu a rozmanitost hlavního města Německa a jeho obyvatel. Berlín je město, které je velmi těžko popsatelné, avšak Wendersovi se to zde vskutku podařilo. Velmi autenticky dokázal do filmu zapracovat různá témata, jako na příklad tehdejší rozdělení Berlína na Ost a West. Film dokáže v divákovi navodit pocity zklamání a beznaděje, stejně tak jako lásky a chuti okusit znovu to, co můžeme zažít jen my - lidské bytosti. Svět lidský x Svět andělů jako Svět barevný x Svět černo-bílý... "Als das Kind, Kind war..."

plakát

Božské děti (1997) 

Tento film na mě působil jako balzám na duši. Krásný příběh ze života chudé íránské rodiny, jejíž děti mají každý jeden pár bot. Pro někoho až nepředstavitelné, že se takovéto situace odehrávají dnes a denně. Líbí se mi, jak děti drží při sobě a snaží se sami situaci zvládnout. Ali se zachová jako zodpovědný starší bratr a za každou cenu se snaží pro sestru boty získat, ať ho to stojí cokoliv. Tento film bych rozhodně doporučila všem zhýčkaným středoevropanům, kteří si neváží toho, co mají. Ač ukazujíc nelítostný osud chudé íránské rodiny, přesto dokáže tento film zanechat pozitivní dojem a naději na šťastný konec.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Film s nesmírně silným koncem, postupně gradující a překvapující závěr. Herecké výkony excelentní a celkově velmi těžko překonatelný filmový zážitek. Začátku bych však vytkla přílišnou zdlouhavost a možná také všudy přítomnou americkou dramatičnost. Celkově však nemůžu, než film vřele doporučit.

plakát

Držte krok s Kardashians (2007) (pořad) 

Těžko tuto reality show hodnotit vzhledem k tomu, že sice kvalita nic moc, ale neunikl mi zatím žádný díl :-D. Parádní oddechovka - pokud rádi nahlížíte do soukromý slavných, člověk se zasměje a občas kroutí hlavou nad zhovadilostí slavných a bohatých členů klanu Kardashianů, které proslavilo obří pozadí Kim. Palec nahoru za jejich podnikavost a obchodního ducha.

plakát

Harold a Maude (1971) 

Zkráceně řečeno: neuvěřitelné, bláznivé, krásné, bizarní, surrealistické, morbidní, odvážné a ryzí. Tyto slova mě napadají, když si pustím Harold and Maud. Film, který mi byl doporučen, a který se během pár úvodních scén vyšplhal do mojí top ten. Originálnější filmové dílo jsem zatím neviděla...