Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Asi jsem byl na špatným filmu v kině, protože evidentně podle zdejších komentářů je spider-man 2 super nudnej či co. To co jsem viděl já, byla skvostná komiksárna s úžasnou dávkou nadhledu, skvělou akcí a libovejma záporákama, i ten typas co tam hrál, mimochodem jakoby andrew garfieldovi z oka vypadnul, byl stravitelnej a neměl jsem s ním žádný problém. Jamie Foxx si střihnul šmoulu pod proudem parádně, byť jeho motivace nedávala moc smysl, a obsazení green goblina bylo geniální, o budoucnost DeHaana fakt nemam strach. Zvrat ke konci jsem čekal a i přesto jsem na to čuměl s otevřenou držkou, protože takhle silnou scénu jsem v komiksový adaptaci viděl poprvé, ale jinak děj byl... nooo... dal by se shrnout jedním souvětím, nicméně pěkně květnatým a s velkou dávkou grimas a gestikulace rukama, nohama, u částí kdy by se dotyčný snažil popsat akční scény. Jediné zklamání je vznik rhina, což byl fakt trapas. Jinak běžte na to do 3D je to bomba. Teda samo až najdu jak se ten film jmenoval, zatim tenhle komentář prdnu třeba sem.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Spoiler alert! ... Tak evidentně ty fámy, že naši učitelé oslovovali ředitele "Führer" a že jako knížku jejich dětství zvolili Mein Kampf nebyly úplný nesmysly, člověk totiž úplně žasne nad tím, jak moc je in v dnešní době být členem nějakého Německého sdružení, já jsem už dostal pozvánku na FB do "zvracíme na Oktoberfestu" a "klub přátel zvířecích farem". Kapitán big mac jde samozřejmě s dobou a brilantně takovou tajnou nacistickou organizaci zakomponoval do děje, jen by to chtělo ještě trochu vyšperkovat. Mohli jsme se třeba na konci dozvědět že Nick Furry je přestrojenej Hitler, kterého náckové šoupli k ledu (odpověď na všechno...), ty by byl twist! Proč by Hitler předstíral roky, že je jednookej negr? A proč ne? Dyť i winter soldier se ukázal jako kapův nejlepší, údajně mrtvý, kámoš (ten svět je fakt malej...(a ano, vim že to taklhe bylo i v komiksech, to ale nemění nic na faktu že je to samoúčelná debilita)). Když už tam byl německej vědec, coby umělá inteligence počítače, který není výkonnější než moje kalkulačka, tak tohle je ještě v rámci realističnosti naprosto věrohodné.... Já jen doopravdy žasnu kde jsou ti hnidopichové, co obyčejně tupý slátaniny tohodle kalibru schválně podhodnotěj, aby udrželi vesmírnou rovnováhu, protože ať se koukám kamkoliv, tak kde nic tu nic. Když pro jednou řeším něco, co obyčejně neřeším, tak najednou ten kdo to normálně řeší, nic neřeší... no neni to k posrání?

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Až do teď jsem to nevěděl, ale Eva Green je moje životní láska. Tuhle roli šílený ojebávačky si užila dosyta a já si to užil parádně s ní (bohužel mluvím o filmu...). Proti ní stojí nějakej homlesák, kterýmu by se měla dát přezdívka discount Gerard Butler, ale co člověk nadělá, soubojům se i tak nedá nic vytknout. Jen by mě zajímalo jestli dřív byly všechny koně ohnivzdorný... počkat kde se ten kůň vůbec vzal na lodi??? To je jedno hlavně že při tom cvalu dGB donutil peršany k nedobrovolnému dárcovství krve... ale stačí tak 3, 4 litry na osobu, víc by bylo do očí bijící tarantinosmus. Pak zase trochu Evičky, protože erekce už ochabuje, aby nám připomněla kdo je tady šéf a pak zase dGB někomu něco amputuje atd. atd... Přímočarý, ale mě tahle prostoduchá šablona bohatě stačila, nicméně kdyby tam nehrála Eva, tak by to nebylo ani na 3 hvězdičky a to bez nadsázky! Doopravdy si nevzpomínám kde naposledy někdo, někdy takhle moc táhnul celý film, takže prosím víc rolí psychotických magorů, nebo víc rolí ve kterých může dokázat svůj herecký talent nebo prostě kde ukáže kozy.

plakát

Hunter x Hunter (2011) (seriál) 

SPOILERY! Jasně hunter x hunter vypadá ze začátku jak pohádka, hlavnímu protaGONistovi je 12 let a děj je neskutečně přímočarý, ale to se postupně mění, a graduje to až do části s pavouky, kde hlavní záporáci vyhladí prakticky celé město (!). To je ale furt málo, chce to přitvrdit a to se taky stane, s příchodem obřího mravence... a to beze srandy, protože chimera ant arc je nejlepší část celého anime a absolutní špička v žánru, kdy každý díl mi přivede epileptický záchvat, způsobený koncentrací děje tak hustýho, že evidentně zakřiví časoprostor, mající za následek zkrácení průměrné délky dílu na přibližně 3 minuty. Neskutečně nedoceněné (jen 70 hodnocení? To jako fakt???).

plakát

47 róninů (2013) 

Tak nějak vidím, jak se tenhle film vymýšlel, to si někdo řekl že natočí efektní scifíčko se souboji s meči, ale to znamená že to nemohl naprcat do roku 3168, protože na světelný meče má copyright sw. Tak nepujdeme vpřed, ale vzad a to rovnou do šikmookostánu, kde máme sice možnost čerpat z nesmírně bohaté mikologie, ale na to by si člověk musel otevřít wikipedii, takže si musíme vystačit s tim na co si vzpomeneme z různých mang (je ale fakt, že to i docela vystačí). Navíc samuraie má každej rád... V teorii to zatím zní vcelku pěkně a ono to pěkný i je, ale to je tak všechno. Pěkný na pohled, ale jinak moc umělý (jako se silikonovýma kozama). Jestli jste někdy četli nějaký můj komentář tak víte, že dvě hvězdičky filmu nedávám protože dispozice meziscén nebyla v režijním kontrastu s karburátorem, nebo kvůli jiný intelektuáltině, ale protože tohle bylo moc prostoduchý i na mě. A ne tak zábavně prostoduchý jako třeba Komando, což je super meganámrd akce (tohle snad dokázalo, že nejsem profikritik), ale prostoduchý jako že už teď si nevzpomínám o čem to vlastně bylo. Vzpomínám si na neschopného Keanu, hustý mnichy, kouzelnou čubku a třímetrovýho silver samuraie, tečka (když napíšu "tečka" musím psát ještě "."?).

plakát

Kingdom (2012) (seriál) 

Manga podle které je tohle anime udělané, je geniální svojí jednoduchostí a nenáročností, takže jestli nehledáte zápletky á la game of thrones, tak vřele doporučuji. Navíc je osvěžující extrémním množstvím krve a počtem lítajících částí těla, kde vydaní ve kterém není alespoň hora mrtvol, je vzácnost, no a seriál to vzal a udělal z toho bezduchou sračku pro děti, kterou můžou dávat i po telletubies. Opravdu extrém byl když v manze jedna z vedlejších postav přišla o ruku a byla jednoruká dlouho poté, ale tady z toho udělali lehký škrábanec, za což bych ty dobytky, kteří to vycenzurovali, nejradši poslal k Zedovi do sklepa. Přidejte si hroznou počítačovou animaci, naprosto příšernou hudbu a stupidní dabing. Alespoň že ten primitivní děj nezesrali a nehodili do toho cestování časem... Vyhněte se seriálu, přečtěte si mangu, je nespočetněkrát lepší!

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Ze začátku jsem tedy nijak zvlášť nadšený nebyl, taky proto že jen co se Starr dostane do prvního baru, po té co vyjde z basy, tak tam hned ošoustá sexy barmanku. Na čemž není samo nic špatného, jen že jsem chvilku přemýšlel nad tím jak by nám mohli tvůrci ještě více naznačit, že máme co dočinění s největším žijícím alfa samcem v galaxii, který pouhým pohledem ochočí šavlozubého tygra. No je fakt že při té souloži mohl ještě zmlátit partu skinů, přeleštit si svůj obří kvér (není eufemismus), barmanka by mu ještě jednou přeleštila jeho obří kvér (je eufemismus) a překecal by jí aby si střihli ještě jedno číslo, akorát s její sestrou. Ale pak jsem si jeho jemnocit pro věc, a schopnost civilizovaného řešení problémů vcelku oblíbil a to i s faktem že pravděpodobně omrdá všechno co se hýbe. Navíc je tenhle seroš prostě koulervoucí masakr! Sex, drogy, bitky, přestřelky, prachy, sex......... no prostě takový normální středeční odpoledne (a teď si představte co dělám obyčejně v sobotu večer...). Jestli pracujete 12 hodin denně v oddělení IT, doma na vás čeká hnusná žena, která vás podvádí s vaším nejlepším kámošem, nemáte na hypotéku, auto se vám rozbilo, takže musíte jezdit sockou ve vašem měsíc nošeném, polyesterovém obleku a rádi si představujete jak rozmlátíte svému šéfovi ciferník a pak usouložíte jeho sekretářku, ale nemáte koule na to to udělat, tak tohle je seriál přesně pro vás!!! P.S. Pan motýlek je boží. Nevím kde toho chlapa vyhrabali (nejspíš z psychiatrie), ale pokaždé když se tam ukáže mi přejede mráz po zádech.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Ale jo dá se to koukat, nicméně je to spíše doopravdy pro nenáročné (fanoušci hvězdné brány spojte se!) a pokud takový jste, tak se vcelku i pobavíte. Horší ovšem je, že ani ti nejméně nároční neumí vypnout mozek úplně (ani já ne a to jsem to roky trénoval při telefonních hovorech s mojí matkou nebo při hodině filosofie) a tam je docela zakopaný jádro pudla. Děj je v arrow totiž asi jako masturbace, je to fajn, ale nakonec tam prostě stejně jen stojíte v koupelně s pérem v ruce před zrcadlem... i když si říkáte že vám ta rtěnka docela sluší... Sakra, tohle přirovnání se mi trochu vymklo z kontroly tak to řeknu nudnější, ale srozumitelnější verzí: v arrow vesmíru platí jedno jednoduché, ale velice otravné pravidlo. KAŽDÁ zabitá, dějově významná, osoba ve skutečnosti nechcípla a dříve či později se vrátí. Vážně KAŽDÁ. Zatím se toto pravidlo aplikovalo na čtyři osoby, z čehož na jednu rovnou dvakrát! A to během dvou sérií! Tolik zmrtvýchvstání jsem ještě nikde neviděl. Ježíš je vedle nich břídil! (ano opravdu jsem přirovnal obsazení arrowa k Ježíšovi a jistě jsem tím porušil nějaké přikázání) Je to vážně ubíjející, iq-snižující, posraný pravidlo. Ale jinak dá se to.

plakát

Code Geass: Hangjaku no Lelouch - R2 (2008) (série) 

Když se mě někdo zeptá proč mám rád anime, odpovím protože Code Geass. Joooo to takhle třeba i v death note bylo hodně geniálních momentů a i dedukce hlavních postav byly mimo mozkové rozhraní nás smrtelníků (ale no tak, vážně si myslíte že by jste dokázali zachovat takto chladnou hlavu ve všech situacích?). Ale když Lightovi probleskávali jeho myšlenky v hlavě, člověk se nemohl zbavit pocitu, že to vypadá jako kdyby si v duchu snažil sám sobě vysvětlit, co vlastně dělá a takhle geniální mysl prostě nefunguje. Je jasné, že ta vysvětlovací fáze byla pro diváky, a ne pro Lighta, aby to každý pochopil, ale Code Geass? Srát na to, jsi debilní? Tak se jdi koukat na Tak jde čas blbečku, tady nemáš co pohledávat. Například jak Lelouch dostal geass, tak během 5 sekund pochopil jak se používá, k čemu slouží, jaký má potenciál a že by měl pro jistotu přestat se samomluvou když si ráno češe vlasy (schválně kdy vám ten vtip dojde... furt nic? Nevadí, maminka vás má i tak ráda... mimochodem nedávají vám další epizodu Tak jde čas?). Něco co by jakékoliv jiné anime (včetně i tak geniální záležitosti jako je death note, kdyby tam byl geass) rozpitlávalo po celou sérii! Nehledě na fakt, že by zbytek toho dílu zabili nechápajícím hlavním hrdinou...

plakát

Gravitace (2013) 

Slečna drsňák se vyšvihla a vydala se na vesmírnou odyseu, což by normálně znamenalo velice nepovedený žert kdyby si to nevzal do rukou pan Cuarón, který z toho udělal neskutečnou žranici pro oči a uši. Film si proto musíte zásadně stáhnout, nejlépe kamera z kina, tak aby to vypadalo, že se to natáčelo přes igelitový pytel pod vodou, čemuž musí taky odpovídat kvalita zvuku. Šustění bundy nebo kecání diváků je nezbytnost. Bonusové body pak získáte když si to najdete s ruskými titulky na plátně. Jedině pak vynikne jaký neskutečný dobytek jste a že by jste zasloužili elektrické křeslo. PS.: Scénu kde si Sandra Bullock sundavá skafandr si budu od teď pouštět místo porna. Ona je neskutečně šukézní.

Ovládací panel
6. nej uživatel Mongolsko
1 bod