Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Pět hvězdiček rozhodně nestačí, právem je tenhle film na prvním místě v žebříčku nejlepších filmů ČSFD. Není to zase tak dávno, co jsem ho viděl poprvé, myslím ale, že už žádný další film ve mně nezanechá tak hlubokou stopu. Btw. Stephena Kinga mám rád už od svých třinácti, kdy jsem poprvé přečetl To, nicméně definitivně si mé srdce získal až teď, kdy jsem viděl Vykoupení a Zelenou míli. (psáno po třetím zhlédnutí tohoto skvostu) 16.7.2012 - EDIT PO TÉMĚŘ PĚTI LETECH: vymazávám slovíčko NEJVÍC ze začátku komentáře a slovo film v první větě přepisuji na malá písmena. Ale abyste nemysleli - stále je to podle mne skvělý film a mám ho rád.

Zátah: Vykoupení

Zátah: Vykoupení (2011)

[Čtvrté zhlédnutí] No, prostě se mi to líbí. Je to možná absolutně nereálný, možná je to jen zfilmovaná počítačová hra, ale to mi vůbec nevadí. Takhle nabušenou akci jsem ještě neviděl. Po Intouchables druhé zjevení roku. „Tak si aspoň vezmi jiný hadry, než se tam vrátíš.“ „Ne, tohle mi sedí tak akorát.

Elitní jednotka

Elitní jednotka (2007)

Kdyby mi před pěti lety někdo tvrdil, že jednou budu (alespoň pomyslně) stát na straně fašistický policie (tady dokonce vojenský policie), tak se mu od plic vysměju. Ale je to tak. Protože mi jsou některý reálie hodně povědomý (zfetovaný studentíci sloužící coby překupníci drog, neziskovka tvořená partičkou zbohatlickejch smradů) i tady z tý republiky, tak stoprocentně věřím, že v Brazílii to takhle skutečně funguje. A protože mi drogy nejsou cizí, ale zároveň mi vzali pár kamarádů, tak jsem v tomhle případě plně na straně samozvaných soudců z BOPE. A co se týká provedení (kamera, téměř reálné záběry), tak to je vskutku brilantní.

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

V poslední době jsem viděl dva skvělé filmy na "politicky nekorektní" témata - Nepohodlný a Obchodník se smrtí. Zatímco ale ten první byl příliš zjednodušený a téměř romantický, což osobně moc nemusím, tímto jsem naprosto uchvácen. Hlavně ten mrazivý černý humor mě naprosto odrovnal. "To co zaměstnancům na letišti zabere den, trvalo podvyživeným domorodcům v Sierra Leone deset minut."

Horší už to nebude

Horší už to nebude (2006)

Neuvěřitelně geniálně natočený film. Opravdu. A opět se mi potvrdilo, že je úplně nejlepší, když si film pustím s tím, že od něj absolutně nic nečekám, ani netuším, proč jsem ho tenkrát vlastně "koupil" a proč ho tedy doma mám. Co se týče nějakých detailů, tak o tom se tady rozepisovat nebudu, to prostě musíte vidět sami, navíc když tu už toho je v ostatních komentářích napsáno dost, vezmu to tedy pouze v kostce. Takže, proč tedy hodnotím plnou palbou? První hvězdu dávám za příběh, který byl originální (opravdu, s tímhle nápadem jsem se zatím ještě nesetkal) a vtáhl mne do děje. Druhá hvězda je za pocity, které ve mně film vyvolal - chvíli jsem se smál, chvíli zase kroutil hlavou a ke konci jsem si i trošku poplakal. Třetí hvězda je za úžasného Willa Ferrella, přiznám se, že jsem s ním zase tak moc snímků neviděl, ale tady mi prostě opravdu seděl. Čtvrtá je... ano, tušíte správně, čtvrtá hvězda je za Maggie Gyllenhaal, která u mne pomalu, ale jistě stoupá v podvědomí a vážně uvažuji o jejím zařazení mezi mé oblíbené herečky. Po pravdě tam zatím není jen proto, že nevím, za kterou herečku jí vyměnit. Ani vlastně nevím, proč se tady zrovna o tomhle tolik rozepisuju, protože už třeba zítra můžu udělat šmik, a vy, kteří si přečtete tyto řádky, se budete divit, proč o tom píšu, když ji mezi oblíbenými herečkami přece mám. Ale dost už o Maggie, i když bych o ní mohl vyprávět celé hodiny, protože mi v tomto snímku neuvěřitelně sedla a připadala mi nesmírně krásná. No a poslední, pátá hvězda? O tu se podělí jako vždy skvělý Dustin Hoffman s Emmou Thompson, jejíž nervózní spisovatelka, která věčně típe půlku cigára do kapesníčku, do kterého předtím plivla, je naprosto neuvěřitelná. Šestou hvězdičku, kdyby byla k dispozici, bych dal za hudbu a ty vychytávky v obraze, které počítají, měří, tedy podkreslují to, o čem se právě mluví. Co bych dodal závěrem? Snad jen: neváhejte a koukněte na to, snad si to užijete minimálně stejně dobře, jako já. Tak, a teď bych si dal bavorskou cukrovou sušenku.

Děkujeme, že kouříte

Děkujeme, že kouříte (2005)

Po dlouhé době jsem si pustil tuhle brilantní ukázku toho, že "okecat" se dá úplně všechno. Jó, mít takovou vyřídilku, takhle umět vše negativní obrátit ve svůj prospěch, to by bylo fajn. A finále bylo excelentní.