Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Nic naplat, existujou pětihvězdičkové seriály a SERIÁLY. Ty první vás chytí, baví a rádi se na ně koukáte. A při těch druhých téměř nedýcháte, nejíte, nespíte - jen abyste viděli další díl. The Wire bezesporu patří k těm druhým. Dokonce můžu říct, že lepší seriál z mého pohledu je už jen Six Feet Under. Tytam jsou doby kdy jsem chrochtal blahem u Dextera. Nedávno jsem si dal všěch devět sérií CSI a fakt mne to bavilo - když jsem se ale díky profilu Isherwooda dostal k The Wire, tak jsem poznal, že policejní práce jde natočit i mnohem lépe, fakt reálně. Chvílema si říkám, kurwa je tohle ještě vůbec příběh, nebo koukám na reality show??? Naprosto neskutečný a vynikající nápad je hodit za úvodní znělku vždy nějakou větu z toho dílu, jako takové motto. Btw. úvodní znělky (každá série má jinou - nicméně úvodní song je stále stejný, ale v každé sérii nahraný jinou kapelou) jsou kapitoly sami pro sebe. V záložkách Firefoxu mám přidané odkazy na youtube, a pravidelně si ty znělky pouštím, protože jsou vážně neskutečný. Jak to na závěr shrnout? Doporučuju to naprosto všem lidem, co mají rádi seriály, aby viděli, že se kriminální seriál dá natočit i JINAK.

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Vynikající seriál plný černého humoru, který si mne každým dalším dílem získal víc a víc. Sledování posledního dílu páté série je tak silný zážitek, že při závěrečných několika minutách jsem začal brečet a brečel jsem ještě deset minut po konci. Můj dosavadní favorit "Dexter" tak ztrácí své první místo v mém osobním žebříčku nej seriálů a nahrazuje ho tento skvost. Jasně, vidět všechny díly zabere spoustu času, ale přesto to doporučuju všem!

Dexter

Dexter (2006)

Dlouho jsem si myslel, že pro mne není lepší seriál než Prison Break... ale spletl jsem se. Dvanáctý díl první série (při kterém jsem měl málem infarkt) byl boží, ale dvanáctý díl druhé série je naprostý masakr. Šest hvězdiček z pěti, ani o jednu míň. PS: při celém seriálu mne "naštvaly" jen asi dvě do očí bijící hlouposti ve scénáři, a uvedu tu, co mě naštvala asi nejvíc - vždy pečlivý a všechno několikrát prověřující Dexter jen tak zamává starý bábě do zpětnýho zrcátka, zatímco ona křičí na "opraváře kabelovky" a ještě navíc na Dextra mává, aby šel za ní - viz 9. díl první série - Father Knows Best. Já vim, je to jen seriál a potřebovali tomu dát nějakej grandiózní závěr, ale... EDIT 27.3.2010 Lehké uklouznutí v první sérii budiž definitivně odpuštěno - po geniální druhé sérii a vynikající třetí přichází čtvrtá, naprosto hustokrutej masakr makrel - touto sérií dostává Dexter jednoznačně bronzovou medaili v mém (pomyslném) mistrovství seriálů - přičemž zlato patří jednoznačně The Wire a stříbro Six Feet Under... EDIT 21.4.2011 Po pěti sériích to vidím asi takhle: první série 95 %, druhá série 95 %, třetí série 90 %, čtvrtá série 100 %, pátá série 95 %

Policejní odznak

Policejní odznak (2002)

Po druhé sérii jsem naprosto propadl kouzlu charismatického parchanta Mackeyho a stáhl si zbytek seriálu v originále s titulky, což je imho ještě lepší než (vynikající) český dabing. Pro mne po The Wire druhý nejlepší kriminální seriál.

Oz

Oz (1997)

Kruté, ale zároveň fascinující místo - to je Oz. Roznodně bych se sem nechtěl dostat, ale jsem vděčný, že jsem jej mohl pozorovat. EDIT 27.6.2011 Po dvanáctém dílu čtvrté série, který byl tak neuvěřitelně silný (ostatně, čtvrtá série je celá maximálně našlapaná a pro mne jednoznačně nejlepší), snižuji hodnocení Prison Breaku. Ten rozdíl je obrovský.

Black Books

Black Books (2000)

Neuvěřitelné, jak dlouho jsem kolem tohoto klenotu procházel bez povšimnutí - jeden z nejlepších britských komediálních seriálů... KULT!!!

Ostré jako břitva

Ostré jako břitva (2008)

První série je naprosto prdel nakopávající mazec - 90 %. Druhá série je trošku slabší, ale stále nadprůměr - 85 %. Třetí a poslední série navazuje na tu druhou a opět se zvedá laťka na 90 %. A jako třešnička na pomyslném dortu je dokonalý soundrack.