Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (2 435)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

"Jako já jsem hodně pro drogy jo, ale lidi na koksu? Arogantní zmrdi." O Adikts jsem nevěděl nic, než jsem se na to začal dívat… a bingenul jsem to instantně prakticky bez pauzy. Největší problém jsem měl vlastně paradoxně s tím, že mi to přišlo možná až málo protidrogové, takže když jsem viděl, že to kurátorovali policajti, tak mě to naopak překvapilo. Nejsem si jistý, jak moc bude fungovat ta protidrogová kampaň Zkratky, i protože kromě feťáků v první scéně tam vlastně opravdoví feťáci chybí, hlavní pětice antihrdinů jimi moc není a navíc fetují pomocí jakýchsi podivných potionů… Za dílčí negativa považuji i podivný dramatický oblouk, dramaturgické dno kdesi na přelomu třetího a čtvrtého dílu a možná u někoho možná až příliš jednoduché "prozření". Jinak jsem ale vlastně nadšený a těším se, až si to dám brzy znovu. Sedlák je fakt talent. Je to ulítlý, hrozně vtipný, casting funguje skvěle a Petr Uhlík je fakt madman. Hudební dramaturgie je perfektní, Meky Žbirka fakt hituje tvrdě. Potenciální kultovka… a ne! Není to "český Trainspotting", jsou to čeští Misfits.

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Nadprůměrná pohádka, která mě ale nikdy úplně neuchvátila, byť z velké části totálně zlidověla. Jedna z mála inscenací, kdy jsem schopen tolerovat Ondřeje Vetchého. Životní role a dokonalý Lucifer Karla Heřmánka.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Díky bohu ještě za každého Scorseseho. Byť podobně jako u Irčana by nebylo odvěci někde uprostřed filmu pro dobro tempa vystřihnout půlhodinu. Jinak je to koncert, DiCapriův Ernest je ukázkový ubožák, De Nirův strýček ukázkový starý mafoš a skrytou hlavní hrdinkou, jejíž úsporné herectví doufejme Akademie ocení, je v Zabijácích Lily Gladstone a její postava Mollie Burkartové. Takových filmů už moc nevzniká.

plakát

Batman (2022) 

Nemyslel jsem si, že potřebuji a chci nového Batmana a zrovna s Robertem Pattinsonem, nakonec se z něj ale vyklubal ten zdaleka nejlepší filmový Bruce Wayne a velmi podařený Batman. Matt Reeves se ukázal ve velmi dobré formě, tenhle netopýří muž je temný (temnější než Temný rytíř), drsný, deštivý, docela zajímavě detektivní a hodně stylový. Filmová Catwoman v podání Zoë Kravitz je také super, konečně má také uvěřitelný background a nějakou chemii s Batmanem. A Paul Dano v čele vzpoury incelů je také naprosto v pořádku. Absolutní spokojenost.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Hodně odřený 3*. Přitom Ant-Man je jeden z nejvtipnějších superhrdinů, škoda, Kang je totiž fajn záporák. Jinak digitální humáč, co nejspíš dost rychle zestárne a brzy se stane karikaturou.

plakát

Zabiják (2023) 

Pomalý, pečlivý a soustředěný thriller s perfektním úsporným Fassbenderem. Věci nemusí být tak složité, jak se občas může zdát.

plakát

Modlitba za Brianu (2022) 

Omlouvám se, nazval jsem Spiknutí holčičích hoven českým filmem roku 2022, to bylo ale předtím, než jsem viděl Modlitbu za Brianu. Hláškama nabitá skvělost. Adina Šulcová je největší česká žijící umělkyně.

plakát

Poslední mohykán Pavel Rychetský (2023) (TV film) 

"Tak dobrou chuť... dědku." Moc milý dokument o odcházení Pavla Rychetského, který má dostatek charismatu, aby stopáž dokumentu naprosto v klidu sám utáhl. Kromě drogové konverzace s Petrem Pithartem jsou pak nejsilnější právě ty Rychetského osobní scény.

plakát

Euforie - Série 2 (2022) (série) 

Druhá série těží z prohloubení dvou hlavních postav v bonusech první série. Druhá série je také mimořádným úkazem, kdy je pokračování ještě lepší než původní dílo. Už první díl rozjíždí neuvěřitelnou podívanou, pátý díl je totální peklo - jeden z nejvíce intenzivních kusů kvalitní filmařiny a Rue běží o život. Muzikál v sedmém díle je pak pure savagery. A poslední díl je skoro ideální zakončení. Drink Before the War scéna rovněž top.

Ovládací panel
4 body