Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (86)

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Rozpočet - $90 million, hodnocení na IMDb - 6,3/10 Dva roky utekly jako voda a na plátna kin míří další postradatelní. Bohužel už to není taková podívaná. Ne zrovna nejmladší herci si hrají na vojáčky ve filmu, který postrádá složitější zápletku i vtip. Explozí a kulek je tam už příliš a Postradatelní zažínají směřovat spíše k filmům Transformers. Střelba a akce je to jediné co film může nabídnout. . Herecké výkony byli slabé a to byl kámen úrazu u představitele zlosyna, kterého ztvárnil Mel Gibson. Film se zdá být nevyvážený, když na jedné straně je nespožet hrdinů, musí na druhé straně záporák podat opravdu dobrý herecký výkon, což Gibson nezvládl. Pokud bych měla vybrat nejlepší scénu, jednalo by se akci mladších postradatelných, která na několik minut dala celému snímku nový nádech. Ta ale bohužel trvala celý film nezachránila.

plakát

A zase ti Mupeti! (2014) 

Už to není co to bývalo. Nejlepší mupeti byli ve svém původním seriálu, protože tyhle filmy jim příliž nejdou. Asi nejvtipnější byli lidští herci se svými neočekávanými camei, kteří vždy přišli znenadání a zase suveréně odešli. Tak, to by bylo to nejpozitivnější. Co se týče písniček, tak ty byli narozdíl od jedničky podstatně lepší. Tentokrát si dali záležet na textu a melodii - pokrok. Asi každý film ale potřebuje dobrý děj a to tady rozhodně chybělo a příběh se tak moc soustředil a malý zlomek postav, že jsme většinu naši milovaných mupetů viděli jen na pár sekun (pokud vůbec). Musím říci, že mě to trochu zklanalo.

plakát

Flash (2014) (seriál) 

Pilotní díl Flasha filmařům utekl a dostal se na internet. Po jeho shlédnutí musím říct, že jsem více než spokojená. I když všechno důležité z tohodle dílu už jsme viděli v pětiminutovém traileru, stejně je radost se na něj koukat. Postava Barryho Allena se velmi důvěrně podobá své komiksové předloze a jeho uniforma nevypadá vůbec směšně, jak by se dalo čekat. V neposlední řadě je tu mnoho humoru a kupodivu i dobrých hereckých výkonů. "Run, Barry run!!" Snad se dočkáme více takhle dobrých dílů.

plakát

Godzilla (2014) 

následující komentář neobsahuje spoilery Jelikož jsem fanoušek Krále monster, bylo pro mne velmi obtížné, udržet pozitivní emoce v mezích spisovného jazyka. Od posledního nepříliž zdařeného pokusu Hollywoodu o přivedení Godzilly na stříbrné plátno uplynulo 16 let a mohu si dovolit tvrdit, že to stálo za čekání. Za úspěchem tohoto filmu pravděpodobně stojí fakt, že se tvůrci v rozumné míře drželi japonské předlohy. Tento snímek Garetha Edwardse se může pyšnit skvělou akcí, příběhem a CGI, které byly dotaženy až do konce. Výborné herecké výkony Bryana Cranstona a překvapivě dobré i od Elizabeth Olsen, která ztvárnila manželku hlavního hrdiny. Bohužel herecké výkony Aarona T-J nedosahovali kvality hlavního herce celovečerního filmu. Nejvíce to bylo vidět na dialogu Aarona T-J a Bryana C kdy jeho nevýrazné grimasy a intonace hlasu vynikly ještě více.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Velmi dobře natočené, zahrané i napsané. Pravda, rozpočet na tento film byl poněkud nižší než ty co mají v hollywoodu, ale na rozdíl od svých hollywoodských příbuzných byl tenhle poněkud jiný (a o dost lepší). Mnohem realnější, žádné zbytečné exploze nebo střílení do prázdna. Mrtvých tu je povícero, ale krev nikde nestříká proudem. Ale co je nejdůležitější, na konci to celé dává smysl, ne jako ty americké trillery o ovládnutí světa nebo zničení New Yorku. Tohle se točí okolo přežití jednoho muže a stejně je to mnohonásobně lepší než ty americké ***.

plakát

Tisíckrát dobrou noc (2013) 

Není to film, na který by jste se dívali v sobotu večer se svou rodinou. Popsala bych to jako umělecký film což znamená dlouhé dívání do zdi, deprese hlavního hrdiny (v tomto případě hrdinky), hromada hlubokých myšlenek a tak dále. Ty dvě hodiny nebyly zcela zbytečné, ale všechno by se to vešlo do jedné hodinky. Na druhou stranu lokace byly působivé a stejně tak i herecké výkony. Ale byla to hrozná nuda .

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Hodnotit tenhle film je velmi složité. Na jedné straně tu máme skvělé detaily, kostými, dobře zvládnuté akční scény a celkově povedený vzhled Elektra i Goblina (Rhino na konci nebyl ale nic moc) a na druhé straně jsou tu levné vtipy, nudné dialogy a dost předvýdatelný děj. A samozřejmě by to nebyl Spiderman, kdyby taky pořádně nehrál na city. Dvě hodiny a čtvrt byli zkrátka moc, akce by se vešla tak do hodiny a půl a zbytek tam byl vážně zbytečný. Když už tam poněkolikáté Gwen a Peter začli řešit svůj "komplikovaný vztah" už jsem se tak trochu začínala nudit. Můj nejlepší záčitek z filmu? První potitulková scéna. Absolutně nečekaná (sony na tuhle bandu nemá koupená práva).

plakát

Mama (2013) 

Ideální horor, na který se můžete dívat s mladším ustrašeným sourozencem. Nejsou tu žádné krvavé scény (ale nebojte mrtvol tu pár je) a děj jednodušší, jak to u takovýchto filmů bývá. Překvapili mě dobré herecké výkony, které bych tu asi ani nečekala. Film nespoléhá na krev, ale spíše na "lekání a bafání". Najdeme tu klasické hororové prvky jako třeba "Neotvírej tu stříň !!!" nebo "Něco je pod postelí !!!" , ale bylo tu i pár pěkných věcí, které tenhle film posunuli o pár hvězdiček výše. Na první pohled je na scéně všechno v pořádku. Žena mluvý na dítě, které se schovává ve stínu. Ale v další scéně je v jiném pokoji muž a s ním tu je v pozadí i dítě, se kterým si žena myslela, že se baví v minulé scéně. Moc se mi líbilo, že na tuhle skutečnost nijak neupozornili (jako například změnou hudby nebo jednoduše hlasem), prostě na to tupě zíráte a pak už si jenom říkáte " Ááááá, vždyť to tam bylo celou bodu." Moc se mi to líbilo.

plakát

Nevědomí (2013) 

V tomto filmu vystupuje jen minimum herců a víte proč? Protože v 90% celkového času je na scéně Tom Cruise a když se zdá, že horší už to být nemůže (teď spoiler !) objeví se na tam další Cruise. Myšlenka byla velmi dobrá a knižní předloha určitě ještě lepší, ale už po prvních 30 minutách jste vytušili konec. Věže na vysoušení planety do sucha prostě nemohly být lidský nápad a když se Sally tisíckrát ptá "Jste efektivní tým?" tak si určitě říkáte, že asi bude stroj. Osobně jsem se v tomhle filmu těšila na Morgana Freemana a Králokata ze Hry o trůny, na ty ale bohužel zbylo jen nějakých 10 minut, protože na SCÉNĚ BYL FURT TOM CRUISE. Kdyby dostali tihle dva více času, bylo by to tisíckrát lepší. Ale i na těch deset minut byli skvělí a Tom Cruise ... no řekněme, že hrál hůře než ti mimozemšťané.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Následující komentář NEOBSAHUJE SPOILERY. Jestli nevíte, zda li máte na druhého Kapitána do kina jít nebo ne, tak rozhodně neváhejte. Marvel vypustilo další film, který je hodný toho jména. Najdeme tu vtipné dialogy, perfektní kaskadérské kousky i počítačové efekty. Děj je neskutečně promyšlený, dává smysl a ani na okamžik vám nedovolý od plátna odtrhnou oči. Mistrovké dílo. Hlavně si počkejte na OBĚ potitulkové scény (jak by se u marvelovských filmů dalo čekat). Tak už neváhejte a mazejte do kina :) .