Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (99)

plakát

Temný rytíř (2008) 

Nějak to postrádá logiku. Když jsem to viděla poprvé, byla jsem unesená, protože to bylo "hustý, americký a epický", ale tak nějak vidím, že dvě a půl hodiny je poměrně zbytečná doba na téměř nulový děj. A vybočím z davu, ale ten Joker, stejně tak i pochopitelně Batman a Harvey a Gordon mě neuvěřitelně štvali, jak jednali divně. Taky nechápu, proč tam cpali jak Caina i Freemana, když by jeden zvládl úlohu obou. A umřela Rachel, snad jediná sympatický člověk ve filmu, přestalo mě to už úplně bavit a čekala už jsem jenom na to moudro na konci. Ale i přesto to pořád zůstává hustý, americký a epický.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Úžasné, úžasné, úžasné, úžasné. A zdá se mi to, nebo McQueenovy filmy začínají mít i děj?

plakát

Rozum a cit (1995) 

Vypadá to, že zakládáme rodinnou tradici večery s Ausetnovou, každpodáně musím říct, že tohle mě trošku zklamalo. Děj knížky si už moc nepamatuju, takže prakticky nemám s čím srovnávat, ale bylo to zdlouhavé a poslední hodinu filmu jsem si říkala, ať už se dají dohromady a je pokoj (i s tím mě to trošku zklamalo, protože od první půl hodiny jste věděli, kdo si koho vezme). A taky, prosím, prosím, prosím, netvrďte mi, že Emma Thompson a) se chová jemně a inteligentně jako Elinor (spíš jako typická puťka a ne holka, co fakt vyniká svou inteligencí), b) je hezká, c) vypadá na 19!!! Na druhou stranu, ostatní herci se mi líbili nebo přinejmenším nevadili a nejlepší chvíle filmu byl zaručeně Robert Ferrars a jeho stavění chat!

plakát

Slečna Emma (2009) (seriál) 

Ideální věc na nedělní večer s maminkou, sestrami, čajíčkem a vyšíváním. Přestože ze začátku to na vás vychrlí padesát postav a zorientuj se, časem se fakt zorientujete a už si jenom užíváte tu úžasnou atmosféru, která nechybí ani na chvilku. Navíc to má úžasné mužské postavy, kdybych sama byla austenovská drbna, nevěděla bych, po kom sáhnout. A navíc Romola Garai se do té své role úžasně hodí a nádherně se usmívá - díky tomu s námi na celý jeden díl vydržel i bratr a ráno si nechal děj dovyprávět :-)

plakát

Ledové království (2013) 

No konečně někoho napadlo, že rádi se nemusí mít jenom dva mladí krásní hubení zamilovaní lidé s velkýma očima, ale třeba sestry. A že pohádka nemusí končit přeslazeným hepíkem, ale, no, trošku jinak přeslazeným hepíkem.

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Nymfomamka je takové artové porno s dějem a hlavně strašně vleklá nuda. No, myslím, že druhou část ráda oželím.

plakát

Tři životy (2007) (TV film) 

No tak když se v pohádce vyskytuje Vojta Dyk s 80´s účesem, to už je potřeba zbystřit :-). A pravda, že to nebyla zase ani taková bída jako zbytek pohádek okolo.

plakát

O pokladech (2012) (TV film) 

Kdyby si ta herečka aspoň dala podprsenku!

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

K této pohádce mám pár, ale jenom pár výhrad. Tak zaprvé - proč ten princ vypadá jako princeznin otec? Zadruhé - proč princezna "nejkrásnějšínejúžasnějšínejzamilovanšjínejšikovnějšínejhodnější" vypadala jako veverka navlečená do odporných pytlovitých šatů? Zatřetí - proč tam rvali kletbu, když byla hrozně divná a potom ji stejně zrušili na požádání? Začtvrté - kde princ a princezna vzali koně, loď, koně, šutr s nápovědou a ostatní "maličkosti"? Zapáté - jakou roli tam ulízané otec z Občasnkého průkazu aka princ Drogo? Zašesté - proč tam dávají animace, které vypadají tak děsně stupidně. Kdyby jim dali na hlavu masku draka, vypadalo by to uvěřitelněji a děti to stejně neocení? Zasedmé - proč na konec rvou nějaký strašný zamilovaný song, když ti dva stejně vypadají, jakože se neznají? A konečně zaosmé - nemohl by prosím být nějaký jiný konec, než "láska to zachrání". Ve starých pohádkách musí hrdinové ještě něco dělat a teď už se mají jenom děsně uvěřitelně milovat a bude to stačit? Hm, dobré poučení pro děti...

plakát

Podfukáři (2013) 

Mě to hrozně, ale opravdu hrozně bavilo! Od začátku do konce to odsýpalo hrozně rychle (někdy až tak rychle, že jsem nestačila číst titulky) a člověk (jakože já) se nenudil ani vteřinu. Sice pravda, celý ten příběh a proč to vlastně dělali, to bylo jako z nějaké béčkové fantasy a vlastně konec byl dost dost divný (dívali jsme se na to tři a každý z nás jsme to pochopili trošku jinak), ale když nebudu hodnotit ten hlavní cíl, ale cestu, jak se k tomu dostali, tak to bylo strašně zábavné a toho pátého hrdinu jsem neodhalila do poslední chvilky (pravda, já na tohle nemám mozek, v detektivkách taky nikdy neodhalím vraha). A obrovské plus nakonec - skoro žádná romantika! Hlavně teď před Vánocemi, kdy z těch všech pohádek hrozí cukrovka je to potřeba.

Ovládací panel
5 bodů