Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Geniální film a nejlepší western všech dob. Všechno je dokonalé. Herci, hudba, atmosféra, režie.......nezbývá než smeknout sombréro.

Pohádka o Honzíkovi a Mařence

Pohádka o Honzíkovi a Mařence (1980)

Podle mě se jedná o nejkrásnější českou animovanou pohádku. Nápaditá a originální animace, milý příběh, přítomnost vtipu i melancholie, úžasný soundtrack a perfektně namluvené postavy (až na Honzíka:-). Škoda, že se od té doby nic stejně dobrého nenatočilo:-(

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Pro mě, jako pro fanouška fantasy, se jedná o to nejlepší zpracování tohoto žánru vůbec. Samozřejmě se nejedná o nic hlubokomyslného s mnohovrstevným dějem a složitou psychologií postav. Zdejším kritikům bych však rád vzkázal, že je to podobné, jako byste šli na komedii a čekali povolení svěračů ze strachu nebo u romantické komedie doufali ve vyhřezla střeva a rozdrcené hrtany.

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Je pro mě záhadou, jak tak neskutečně nesympaticky a ukňouraně působící režisér Menzel mohl natočit tolik krásných poetických filmů. Této záhadě asi nikdy nepřijdu na kloub, to ale nevadí. Radši si pustím Vesničku, která ukazuje to dobré v lidech a to špatné vyčítá laskavě a moudře.

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Neznám snad žádný lepší dobrodružný film. Nádherná příroda, silné charaktery, dobře vybraní herci, úžasná hudba, svižný děj a dech beroucí konec. Film sice s knihou moc společného nemá, ale sper to čert, protože tenhle film je jeden z mála, který svou literární předlohu doběhl a možná i předehnal.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Vím, že je to vlastně drsný a krutý film, ale málokdy jsem se u nějakého filmu tak nasmál. Všechno je dovedeno do takové absurdnosti, že i surové zacházení s lidmi a lidské neštěstí působí směšně.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Málokterý film v sobě obsahuje tolik naděje a pozitivní energie. Prostě úžasné filmové dílo, které člověku vzkazuje, že se nemá za žádných okolností vzdávat.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Pro mě hodně osobní záležitost. Film jsem viděl poprvé před takřka dvaceti lety v jednom plzeňském klubu a i když promítání mělo otřesnou kvalitu, zaryl se mi Trainspotting pod kůži. Připadalo mi, že až na ty tvrdé drogy mám s hlavními hrdiny tolik společného. Touhu nežít jako moji rodiče, pohrdání společností a v srdci prázdnotu, kterou nešlo jen tak zaplnit. A spalující touhu, i když jsem nevěděl po čem vlastně toužím. Pro mě je Trainspotting melancholická vzpomínka na devadesátá léta, která mi někdy tak strašně moc chybí a nenaplněné sny. "Just a perfect day Problems all left alone Weekenders on our own It's such fun Just a perfect day You made me forget myself I thought I was someone else Someone good"

Tygr a drak

Tygr a drak (2000)

Nádhera. Po jeho natočení se s podobnými filmy roztrhl pytel. Některé byly vizuálně ještě propracovanější, ale žádný už v sobě neměl tu nádhernou melancholii, touhu po lásce a dokonalosti. Li Mu Bai a Shu Lien jsou jeden z nejsympatičtějších párů v dějinách filmu. "Není růstu bez pomoci, žádný čin nezůstane bez odezvy, žádná touha není bez omezení."

Earth

Earth (2007)

Nádherný film o zvířatech. Napínavý, dojemný, vtipný i poučný.