Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (9)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Skvělý seriál. Myslím ale, že to ani není tak úžasným scénářem, jako spíše dokonalým výběrem herců.

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Skvělý seriál o životě v jeho různých podobách. O tom, co dostáváme a ztrácíme. O radostech a strastech, o chvilkových pocitech štěstí, vystřídaných beznadějí a bolestí. A samozřejmě o smrti, která je naším stínem a možná všemu tomu hemžení a počínání dává smysl, a nebo možná nedává. Kdo ví?

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Prvních několik sérií naprosto parádní záležitost. Perfektní gagy, celá čtveřice geeků velmi sympatická. Jedinou protivnou postavou je Penny, které se bohužel do posledního dílu asi nezbavíme. Bohužel, asi tak od páté šesté série šla kvalita seriálu postupně dolů. Začaly se do toho až příliš motat vztahy a seriál začíná ztrácet tempo. Některé díly jsou vyloženě nudné. Teď sleduji devátou sérii a ta je fakt slabá. Škoda.

Taková moderní rodinka

Taková moderní rodinka (2009)

Jak jsem si pročítal některé komentáře, tak by někteří uživatele nejraději seriál spálili na hranici. Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti rozhodně minulostí není. Bohužel však nemůžeme říct, že je to model vždy bezchybný. Jak se tak koukám kolem sebe, tak je stejně často defektní jako ostatní modely lidského soužití. Seriál je zábavný. Jakou u každých mnohodílných sitcomů, i tomuhle časem trochu dochází dech, autoři začnou více tlačit na pilu a mírně se okouká. Řekl bych ale, že i v osmé sérii je docela vtipný a rozhodně v tomhle předčí TBBT nebo Přátele. Je zajímavé, jak některé v prvních sériích nezajímavé postavy (Jay, Gloria, Luk) se časem vyvinou v nejzábavnější jedince a naopak např. taková Alex, která mě v prvních sériích bavila, se časem stala celkem nudnou postavičkou. Na seriálu je samozřejmě nejvtipnější ten kontrast mezi jednotlivými dvojicemi - mrzoutský a na oko tvrdý Jay versus vášnivá Gloria, upjatý Mitchell a afektovaný a hysterický Cameron, prudící Claire a cool dad Phil. Samozřejmě kapitolou samou pro sebe jsou jejich potomci, zejména Many. Pod nánosem humoru je však vidět, že život není jednoduchý a vyjít s členy rodiny může být stejně náročné, jako procházka alergika rozkvetlou zahradou.

Temný případ

Temný případ (2014)

Úžasný seriál, temný a syrový. Režie? Brilantní. Hudba? Perfektní, sedla jak hrnec na prdel. Prostředí? Magicky přitažlivé. Tempo je pomalé jako dolní tok Mississippi - plný zákrut, slepých ramen a nebezpečí. To asi každému nevyhovuje. Já jsem se ale rád nechal kolébat.

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda (2014)

Trvalo mi asi dva díly, než jsem tomu přišel na chuť, ale pak mi seriál zachutnal převelice. Ne všechny díly jsou vydařené, nejslabší je asi ten poslední, ale většina se opravdu vyvedla. Nejvíc se mi líbí, že ze seriálu vyzařuje neuvěřitelná pohoda. Věřím tomu, že si herci museli natáčení užívat. Postavy jsou skvěle napsané a většina i dobře zahraná. Neužil, Plesl, Krobot dodávají seriálu tu správnou šťávu. Nade všechny pak vyčnívá Ivan Trojan. Z vedlejších postav zaujal Radek Holub jako Uran. Tak nazdár..