Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (172)

plakát

V.I.P. (1998) (seriál) odpad!

Kdysi na základce, kdo to sledoval, říkal, že jí tam v jednom díle lízali vulvu. Už tohle svědčí o tom, jakou mělo tohle úroveň. Viděl jsem 15 minut z jedný epizody, ale na hodnocení to stačí.

plakát

Taťka (2003) (TV film) 

Vyloženej shit to není. Ale takový o ničem, především ten konec. Jako pilotní díl třeba trojdílný série by to asi nebylo zlý, ale takhle... A nebo naopak, zabředlo by se to do sraček a nekonečných uzlů a nakonec by z toho udělali ságu na pokračování. Takže možná dobře za useklej konec.

plakát

Discopříběh (1987) 

Z tohohle ta normalizace smrdí na 150 tisíc mil. Nicméně pořád z toho není smrdět propaganda, takže lepší Discopříběh Michala Davida, než odpornej humus Major Zeman nebo komunistický agitky 50.let...

plakát

Katyň (2007) 

Další důkaz bolševické nechutnosti. A krásně převedený do filmu. Ironií osudu je, že jsem tenhle film poprvé viděl až po 16 letech od natočení, navíc na dovolené v Polsku, když jsem skrz chujovo počasí nešel ven z hotelu. O to víc, protože Polsko obecně jsem si hrozně zamiloval, mě ten film sejmul.

plakát

Spravedlnost pro Emmetta Tilla (2022) 

Odpornej humus. Přesně tohle ten film ukazuje. Ukazuje vypatlaný negramotný neandrtálce, co soudí lidi podle národnosti nebo, jak je tomu tady, barvy kůže. Mississippi je nejodpornější stát obecně, vždyť teprv nedávno sundali z vlajky konfederační symboly, jako poslední stát USA vůbec. Film obrovsky silný a za mě taky obrovsky poučný. Pro mě ne, já se k cizincům/lidem jiné barvy pleti chovat umím a někoho, kdo volí SPD, zbrojí proti Ukrajincům nebo poslouchá Ortel, to, pravda, nepoučí, protože k poučení je potřeba mozek, což tahle sorta pseudolidí nemá, ale ale těm bystřejším oči určitě otevře. Příběh Emmetta Tilla stojí nejen za to, aby ho člověk znal, ale také za zhlédnutí na filmovém plátně. Já to viděl v originále, český dabing zatím neexistuje, pokud vím, ale o to to bylo silnější. Jen se bojím, že pro českého xenofobního debila to není úplně určené.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Z tohohle si pamatuju akorát tři věci. Děsivé intro a pak dvě scény... nějakou mrtvolu se slizky zelenou hlavou a chlapa, jak před zrcadlem řve a z krku mu leze druhá hlava. Fuj vole, to bych nedal ani teď, natož když mi bylo osm či kolik...

plakát

Derrick (1974) (seriál) 

Horší než osmdesátková kriminálka je jen německá osmdesátková kriminálka. A Major Zeman, pochopitelně. Takže hvězdička jen za to, abych tyhle dvě hrůzy nedával na stejnou úroveň.

plakát

Jake a Tlusťoch (1987) (seriál) 

Tomuhle jsme na chuť nikdy nepřišel, přestože jsem v době devadesátých let a s nimi spojeném boomu všeho amerického vyrůstal. Nejvíc mi vadí ten Jake. Nevím, teplej nejsem a ženskou duši neznám, ale jak se tenhle chlap mohl někomu líbit... upocenej chlupatej slizoun, kterej, na rozdíl od třeba Nicka Slaughtera, kterej byl podobně chlupatej, měl charisma asi jak chcíplá veverka, vždycky to byl takovej vážnej dement, nic odlehčenýho, jako ostatně celej seriál, kde bylo vtipný jen to, jak si lidi pletli Tlusťocha s tím jeho čoklem. Za mě to je příšernej nudnej kýč, ničím zajímavej, dokonce ani tou nostalgií. Hvězda ze soucitu.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Tím, jak celá věc končí, ve mně klíčí podezření, že Magnusek chce dělat ještě pátej díl. Tohle už je ždímání posledních zbytků z toho, co natočil před někdy deseti-patnácti lety. Mezi odpady typu komunistických agitek to zařadit nemůžu, ale žádná výhra to rozhodně taky není, spíš naopak. Prostředí depresivní, herecký výkony příšerný, námět jak z béčkovýho filmu se Stevenem Seagalem.

plakát

Jako nikdy (2013) 

Neurazilo, nenadchlo. Průser to není, zázrak to taky není.