Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Glee (2009) (seriál) 

První a druhá série mělo originální pojetí, ale od třetí série velké zklamání. V následujících sérií opakují stejné situace a už ani hudební čísla nejsou zajímavá a povětšinou ani nezapadnou do děje. Hodnocení čím dál více klesá.

plakát

Bídníci (2012) 

Jedna z mých oblíbených knih v podobě operety byla skvělá. Herecký výkon Anne a Hugh táhl celý film. Sem tam mi vadil přílišný kýč sladké věty v podobě "Láska je zahrada mládí". Sóové pěvecké party byly sem tam příliš dlouhé a nudili záběrem jen na danou osobu. Oproti tomu davové zpívání bylo úžasné a velké akce se velmi podařili. Střihovou skladbu moc neovládali (moc násilné střihy). Nejsměšnější scéna byl skok Javerta do Sény či kam to skočil (vypadlo to jako nějaká podivvná fontána či Godzila). Manželé Thénardierovi působiili jako klauni a nakonci filmu jako špatní japonci. To se mi sem vůbec nehodilo. Určitě dobré zpracovaní (zkrácené) a stojí za shlédnutí.

plakát

Umělec (2011) 

Vynikající pocta němé éře, kterou velmi obdivuji. Jean Dujardin podal famózní herecký výkon. Hlavně v scéně, kdy se začal objevovat zvuk...NÁDHERA.

plakát

Talk show bez zábran (2010) (pořad) 

Po prvním, druhém shlédnutí jsem to také považovala za odpad, ale pak jsem těm diskuzím přišla na chuť. Většina lidí si myslí, že tam jen 5 ženských mluví samé kraviny. Ale neuvědomí si, že po diskuzních drbech se řeší i vážné témata, kde vyjádří svůj i odborný názor. Je to asi moje ranní slabost, kdy mi ještě nefungují všechny smysl....HOLKY DO TOHO!!!

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Málo který film mě naprosto odrovná a změní smýšlení o světě. Blue Valentine to dokázal svým realistickým vystižením života. Vše co je krásné, přece jednou pomine. Ryan Gosling a Michelle Williams nás přesvědčí, že manželství nic neznamená.

plakát

Země věčného cyklónu (1928) 

Švédský režisér Sjostrom ukázal američanům jak se má natočil úžasný film, kde je v popředí krajina s krutým větrem. Lilian Gish v roli nevinné dívky byla famózní a pilířem celého snímku. Je smutné, že film neměl úspěch (zvuk vyhnal z popředí) a je tak trochu zapomenutý.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Za posledních pár konečně pohádka, naa kterou se dá podívat bez úšklebku. Tvorba Zdeňka Trošky mi už leze na nervy. Tomáš Klus byl jako správný princ roztomilý a Kamila Janovičová mu zdárně sekundovala.

plakát

Umirajuščij lebeď (1917) 

Naprosto úžasné melodrama. Tempo buď velmi pomalé nebo zastavené. Jevgenij Bauer se snažil o malířskou kvalitu filmového záběru. Jen škoda, že jsme nemohli spatřit obraz SMRTI.

plakát

Long Pants (1927) 

Harry Langdon je přezdíván jako ten Čtvrtý...a je to na něm znát. Průměrná groteska s několika dobrými scénami.

plakát

Poslední neděle (2009) 

Úžasné herecké výkony. Helen Mirren jsme naorsto věřila, že vyšinutý blázen, který se skutálý do rybníka. Nejvíc mi vadilo, že film je o ruském spisovateli, odehrává se příběh v Rusku a přesto se mluví anglicky. Jdu si přečíst Vojnu a mír.