Myšlenka dobrá, ale bohužel nemohu dát více než 2*, jelikož tomuto filmu chyběla atmosféra, plynulost, možná i lepší zápletka a to nemluvím o tom, že film už tak chudý na zábavnější pasáže plné vtipů často ztrácí svoje kouzlo předvídatelností a a špatným pojetím některých scén.
Jen 6 hráčů z kádru USA později odehrálo více jak 200 zápasů v NHL. V době olympijského šampionátu hráči nebyli úplnými nováčky, naprostá většina z nich měla za sebou kromě zkušeností s univerzitním hokejem také dlouhodobější přípravu s univerzitním týmem, průměrně cca. 50 zápasů na každého hráče. Naprostý novic byl například Dave Christian s 15 starty v NHL bez reprezentačních zkušenostím.
Když jsem viděl film poprvé, bylo mi asi 12 let, tak jsem film přijal celkem chladným způsobem. Druhé zhlédnutí se událo v roce 2008. Jinak akční film tak 40 %, rodinný film 10 % - možná pocházím z divného kraje, ale většina mojich příbuzných a známých považuje film za chujovinu. Komedie 20 % - nevtipná a tak trochu i trapná.
Souhlasím s uživatelem prsvl. Pan Stropnický by se svou vizáží více zapadal mezi dnešní příznivce stylu EMO. než mezi společnost druhé třetiny 18. století.
Film, který se hodí jen a jen na velké plátno, nejlépe někde, kde se dá pít a tancovat stejně jako tehdy před 40 lety na louce nedaleko New Yorku. Viděno na LFŠ 2009.
Zlo. Erik nastupuje na jednu ze švédských internátních škol. Do jisté míry je to pro něj ulehčení, doma se na něm jeho otec dopouštěl týrání. On sám má problémy s chováním. Studenti z vyšších tříd však zde vytváří teror. Násilí. Erik se snaží bojovat za určitou spravedlnost. Je to zbytečné. Jak házet hrách o zeď. Netrvá to dlouho a hlavní postava se dostává do tak složité situace, že není cesta zpět. Naštěstí ho podporují někteří učitelé včetně jeho nejlepšího kamaráda. Peklo, ráj a očistec. Tož smysl celého filmu.
Oscar 2007 za cizojazyčný film. Velmi dobře zvolené téma, které nám představuje válku z jiného pro nás netradičního úhlu. Z pohledu židovských vězňů, kterým se dostávalo po určitou dobu věznění lepšího zacházení než ostatním lidem v táboře. Pro nacistickou stranu a Německo byli důležití. Stali totiž základním stavebním článkem jedné z nejtajnějších operací druhé světové války. Měli vytvořit skupinu specialistů, které byl zádán úkol ve velkém padělat libry a dolary. Pro většinu z nich to bylo vykoupení, které se často se střídajícími náladami mísilo s pocitem sebezatracování či dokonce sebeznechucení, pomáhali totiž nepříteli, aby si sami zachránili svoji vlastní kůži. ................................. Film se může zdát někomu trochu odtažitý. Podle mne si film razí svou vlastní cestu žánrem. Stačí se podívat na Salmonovo vykoupení vlastních hříchů prostřednictvím pomoci kamarádovi. Na filmovém trhu je hodně filmů, které nadchnou atmosférou, nákladnými scénámi a hereckým obsazením, v takové míře, že dokážou diváky zvednou ze sedadel. Ďáblová dílna, finančně omezený projekt, i s minimem scén zobrazujících holocaust, dokáže v diváku nabudit podobný pocit. Škoda příliš krátkého závěru, pokud ve filmu nějaký vůbec byl
Neříkej ani slovo je přímočarý film, který se nesnaží diváka klamat nepředvídatelnými zápletkami. Film je pečlivě rozdělen na tři skupiny postav. Jedná se o osoby za a) vydírané b) vydírající c) na ty, které nedůvěřují ani jedné z předchozích skupin. Klasický příběh o výkupném a o únosu člena rodiny se kterým se můžeme setkat v každém filmu. Tento thriller se ve vysoké konkurenci podobných žánrových filmu prostě musí ztratit. Nepřekvapí ničím jiným než na výši směšným závěrem, který Michael Douglas tak trochu předpokládal. Ono nechat se pohřbít zaživa může být vizuálně pro diváka přitažlivé, ale jinak je to utažené až za uši. Náhoda je blbec. V Hollywoodu je to, ale vývozní artikl.
Magicky realismus ve světě filmu. Kompozice tří hlavních aspektů kvality snímku. Kamera, střih a zvuk. Nemluvě o kouzelné hudbě Zbigniewa Preisnera. Iréne Jacob svým šarmem a téměř mystickým pesimismem zářícím z její tváře nenechá žádné z našich srdicí chladné.Neskutečná atmosféra. Dvojí život Veroniky je film o ideálech, které se nidky nenaplní. Minimálně u života Polské Veroniky.
Frederico March dokázal skvěle zahrát roli vyšinutého a duševně nemocného vědce Jekylla, který při touze být svobodný, vytvoříl jedovatý lektvar. Tento lektvar měl schopnost přeměnit Dr. Jekylla na tvora se psychologicko patologickým charakterem. Mr. Hyde, tak se jmenuje jeho druhé já, je zosobněním čistého zla. Je násilníkem a vrahem. Brzy se tedy stane centrem pozornosti Londýna. Dr. Jekyll, ale vyrobil lektvar s dočasným účinkováním, takže každé ráno se probudí znova jako Jekyll. Časem začne být na Hydovi, stejně jako na své droze závislý. Přestává komunikovat se světem. Přátelé se ho začnou stranit. Pro něj je jeho výzkum prioritní, časem dokonce zapomene i na svou snoubenku. Je už víc Hydem, než sám sebou, jeho vnitřní zvrácenost a ošklivost se snoubí s jeho vzhledem. V závěru filmu zemře, některými lidmi obdivován, jinými zatracován.
Králova řeč (2010)
Stačí se podívat na seznam hodnocení, film má několik desítek fanoušků a zbývající většina přijala tento film velmi dobře.
Zrození Planety opic (2011)
Překvapení roku.
Hledáme Ydol (2006)
Pravda zabíjí (1999)
oddechová, nenáročná kriminálka. Rozhodně mi to nepřipadalo jako utrpení (viz. Malarkey).
Erin Brockovich (2000)
Erin mi připomíná moji matku.
Ptáci (1963)
A přežil jsem zhlédnutí tohoto filmu celkem dvakrát.
Góóól! (2005)
Jako fotbalový fanoušek a bývalý hráč "místního okresního přeboru B" jsem mu musel fandit.
Tropická bouře (2008)
IMHO nejlepší komedie roku 2008.
Hokejový zázrak (2004)
Bulšit (2001)
odpad!Český název filmu odpovídá jeho kvalitě.
Deník princezny (2001)
odpad!"Film" Deník prinezny bych chtěl ač nerad porovnat s filmem Prázdniny v Římě. Zatímco Audrey Hepburn v téměř 60 let starém snímku se snaží ze světa večírků a nudného konvenčního šlechtického života utéci, Anna Hathaway prochází opačným životem z obyčejné holčiny se stává princeznou Genovie, velmi podobné městu Genova. Rozdílů mezi filmy je však více. Anna Hathaway sahá Audrey vzhledem po kolena a hereckým umem hluboko pod kotníky. Jestli jsem nazval příběh Pravé blodnýnky jednoduchým, tak příběh filmu Deník princezny jako by byl vystřižen z dívčího časopisu. Hlavní hrdinka mi připadá uměle jak v roli princezny, tak i v roly teenagerky. Možná je to tak úmyslně, ale celý film mi připadá poněkud ulítlý.
Slunce, seno, erotika (1991)
odpad!Tak (náhle usínám) dlouhý film. Rozklad a rozpadnutí tvorby českého "režiséra" Zdeňka Trošky v přímém přenosu na plátně kina či na obrazovkách našich televizí v pravidelných ročních intervalech. Tímto bych chtěl poděkovat televizi Nova. Příběh vykopaný z nejhlubšího uranového lomu, kam by nesáhl ani režisér sado-masochista. Za 20 let se budeme tomuto filmu smát jako polistopadovému vývrhelu, který musel vzniknout, aby měla tato série nějaký závěr. Bohužel nedůstojný. Tento film bude možné jednoho dne co do kvality srovnávat jen s výkvětem některých filmových kousků normalizace.
Ženy od hluboké řeky (1981)
odpad!"Umělecká" hovadina.
Spy Kids: Špioni v akci (2001)
Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů (2002)
odpad!jeden z pouhých devatenácti odpadů, které jsem udělil. Tento film se pohybuje na hranici koukatelnosti. Asi to bude také tím, že jsem tento díl viděl až v roce 2009, kdy jsem již věkově a zájmově nezapadal do cílového segmentu případných diváků tohoto filmu.
Ztraceni (TV seriál) (2004)
První série 80%, druhá série 55 %, třetí 60 %. Celkem 65 %.
Made in China (TV film) (2008)
3 eura za denní práci v továrně a to si stěžujeme, že máme nízké platy.
Máj (2008)
Kytice (2000)
70 %
Café Electric (1927)
LFŠ 2009 Výjimečný hudební doprovod Gerharda Grubera. To je vše co si pamatuji.
Amaranta. Aus den Memoiren des berühmten Detektivs Harry Packs (1921)
LFŠ 2009 Předfilm k filmu, při kterém jsem usnul. Velmi zajímavý animovaný film, kouzelně zábavný, obsahující klasickou milostnou zápletku.
Chromophobia (1966)
Manifest proti válce ve Vietnamu. Kombinace černobílého světa s tím barevným. Květinka symbolizuje snášenlivost, mír, svobodu a něhu. LFŠ 2009.
Woodstock (1970)
Zlo mezi námi (2003)
Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008)
Na doporučení jsem film v půlce vypnul.
Ďáblova dílna (2007)
Neříkej ani slovo (2001)
Dvojí život Veroniky (1991)
Zázračná planeta II. (TV seriál) (2005)
Dokument, který rekonstruje události z dob, kdy tady na planetě běhali leda tak bakterie.
Dr. Jekyll a pan Hyde (1931)