Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (42)

plakát

Villa Amalia (2009) 

50 minut nudy a divných postav, 10 minut zajímavě podaného cestopisu a pak opět 30 minut nudy a divných postav. Na mě zřejmě příliš umělecké. Ale domeček pěkný.

plakát

Lip Service (2010) (seriál) 

Tím nejlepším na LS byl sexy přízvuk většiny zúčastněných a Tess, která mi připomínala mou angličtinářku z vysoké. Tím ale výčet pozitiv končí...Seriál byl pro mne pozoruhodný především skutečností, že všechny lesby na mě působily heterosexuálně, zatímco u mužů jsem se až do konce nemohla smířit s tím, že nejsou gayové. (Hlavní hrdinka?) Frankie je naprosto nezajímavá a nepříliš bystrá dívka a já si doteď lámu hlavu, jak s ní někdo mohl chtít nejen spát, ale dokonce se do ní zamilovat...Závěr není jen předvídatelný, ale i blbý. A vážně jsem jediná, kdo neleze s každým do postele nejpozději na druhém rande?

plakát

The Runaways (2010) 

Jsem poněkud rozpačitá...Formální stránka filmu je tak úžasná, že jsem zatoužila probudit se v 70. letech, kdy se na svět oči dívaly soft focusem, vycházející slunce svítilo snad i v poledne a házelo odlesky všemi směry, křehce drsné rockerky fotily glamour a David Bowie spadl na Zemi. Dakota Fanning zahrála holčičku, která jako kometa prosvištěla světem sexu, drog a rock'n'rollu na výbornou. Na Kristen Stewart se sice krásně dívá, ale kdykoliv byla na scéně, čekala jsem, že se odněkud vynoří Bette s Tinou...Obsahově se snímek moc nepovedl, o některých ne zrovna nepodstatných osobách se vůbec nemluví a celkově film klouže jen tak po povrchu. Člověk, který o The Runaways v životě neslyšel se o nich nic moc nedozví, fandové budou zklamáni.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

I don't get it. What is it? Avant-garde?Ještě že jsem nikdy neviděla ani jeden díl v televizi, protože soudě podle zdejšího hodnocení bych tomu dala max 2 hvězdy a nazdar. A ještě že jsem se k BTVS dostala až nyní, protože se nemůžu zbavit dojmu, že to vůbec není seriál pro teenagery (i když to tak v 1. sérii vypadá). Po všech sedmi sezónách v původním znění můžu s klidným svědomím prohlásit, že něco tak vtipného, promyšleného, depresivního, krutého, sebeironického, sebeparodujícího, odkazujícího na všechno možné i nemožné, co kdy bylo natočeno, a originálního jsem už dlouho nepotkala. A proč jen 4 hvězdičky? Protože The Initiative a 7. série. Zbytek je na plný počet. Oblíbené postavy - Rupert "Ruppy" Giles a Anya "A vurnerable heart that she hides...even from herself" Jenkins. Oblíbené série - druhá, třetí, pátá a šestá. P.S. Děkuji uživateli novoten. Nebýt jeho komentáře, nikdy bych se na BTVS nepodívala.

plakát

Prstoklad (2005) (TV film) 

Vážně to mělo tři hodiny? Minimálně první půlka uběhla velmi rychle. Propracované vykreslení viktoriánské Anglie, úžasný kontrast akcentů, dvě výborné herečky s nádhernýma rukama a děj plný zvratů. Dokonce i humor v tom byl. Škoda poslední půlhodiny (do které nepočítám posledních 5 minut), která tam seděla jako pěst na oko.

plakát

Wszyscy jesteśmy Chrystusami (2006) 

Přála jsem si, abys zemřel. Přála jsem si být ta, která tě zabije. Pamatuji si jen tvé pití a svůj opodstatněný strach. Zatraceně pravdivý film.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

U tohoto seriálu mám celkem podstatný problém - moc se u něj nesměju. Neříkám, že tam není žádný vtipný díl (namátkou Spoiler Alert, Intervention, The Pineapple Incident, The Platinum Rule, Brunch, How I Met Everyone Else), některé mají výborný nápad nebo jsou prostě jen příjemné (Drumroll, Please, Lucky Penny, Something Borrowed, Something Blue), ale některé jsou prostě blbé (Slapsgiving 2, Duel Citizenship, Mosbius Designs) a některé jsou úžasné pro všechny okolo, jen ne pro mě (Naked Man, Sorry, Bro, Arrivederci, Fiero). Dalším problémem jsou postavy - adorovaného Barneyho jsem přestala nesnášet až v druhé půli druhé série, Lily nemusím od třetí série, z Marshalla udělali retardovaného pitomečka, Teda jsem neměla ráda nikdy a má oblíbená Robin už nějakou tu epizodu nemá pevný charakter (psáno po S05E10 The Window). Věřím tomu, že kdybych nevyrůstala na Přátelích, ale na HIMYM, hodnotila bych jinak. Bohužel, pro mě je to jen dobře vymyšlený a příliš americký sitcom, u kterého tvůrci nedokázali využít jeho potenciál.

plakát

Melounová žena (1996) 

Nebyl by to tak špatný film, kdyby se z něj vyházely všechny scény o točení dokumentu. Ale protože to je film o natáčení dokumentu, asi by to nebylo možné. Jedna hvězda za slovní přestřelky mezi Cheryl a Tamarou a druhá za G. Turner. Možná jednou třetí hvězdu přihodím, ale nejsem si jistá, budu-li si to chtít ještě někdy pustit.

plakát

Smažená zelená rajčata (1991) 

Kdybych nečetla knížku, tak bych klidně dala hvězdiček maximum, protože to je jeden z filmů, které můžu vidět kdykoliv. Ale tím, že tam tolik věcí překroutili, mě naštvali - takže jen ****.

plakát

Výbor ťuťu ňuňu cecíků (2007) 

No...je tam pár humorných hlášek, sem tam jakž takž originální nápad a Nicole Vicius má něco do sebe...ale jako celek je to ještě méně vyrovnané než But I'm a Cheerleader. Jediné, co té holce Babbitovic nemůžu upřít je, že má dobrý hudební vkus. Horší ***.