Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Harald Reinl

Natočil slavnou trilogii Vinnetou, snad ještě slavnější Poklad na stříbrném jezeře a taky poslední filmovou mayovku (Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti). K tomu i nejlepší filmy s Jerry Cottonem.

Oldřich Lipský

Většina jeho komedií je absolutní špičkou žánru. Filmy Limonádový Joe a Adéla ještě nevečeřela jsou nejlepší české filmy vůbec.

Otakar Vávra

I když ani jeho filmy nejsou historicky zcela přesné, neznám lepšího režiséra historických filmů. Jan Žižka, Proti všem, Kladivo na čarodějnice, Putování Jana Amose a Němá barikáda - nejlepší díla pana Vávry.

Hynek Bočan

Umí točit všemožné žánry. Filmy Čest a sláva, S čerty nejsou žerty a seriály Záhada hlavolamu, Slavné historky zbojnické a Zdivočelá země - nejlepší snímky od pana Bočana.

Jiří Sequens st.

Bezpochyby talentovaný režisér, který se netajil svým hodně levicovým světonázorem. Kromě zručně natočeného propagandistického seriálu o majoru Zemanovi mě nejvíce zaujaly filmy Atentát, Ta chvíle - ten okamžik, Dva na koni a jeden na oslu. Hříšní lidé (obou měst) jdou celkem mimo mě.

John Glen

Natočil všechny bondovky v průběhu 80. let (vyjma té konkurenční s Connerym z roku 1983) a přestože nejsou řazeny mezi nejlepší, vidím to jinak. Nejlepší jsou snímky Chobotnička a Jen pro tvé oči.

Karel Zeman

Jako zcela nejlepší hodnotím volnou trilogii Pohádky tisíce a jedné noci, Čarodějův učeň, O Honzíkovi a Mařence.

Joel Schumacher

Dva super filmy  (8 mm a Volný pád) ho vynesly mezi mé nejoblíbenější režiséry.

Jiří Strach

Top díla: televizní filmy Operace Silver A, Vůně vanilky a všechny tři řady seriálu Labyrint. Za tato díla jsem ho zařadil mezi mé nejoblíbenější režiséry. Naopak největší propadák, co jsem od něj viděl: Osmy.

Martin Hollý ml.

Pár parádních filmů, jejichž děj se odehrává v průběhu 20. století, stačí (zatím) na poslední místo v mém top tenu. Nejlepší filmy: Tichá bolest a Právo na minulost.