Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené herečky (6)

Shailene Woodley

Shailene Diann Woodley se narodila 15. listopadu 1991 v Kalifornském městečku Simi Valley. Měří 173 cm a přezdívají ji Shai. Její otec je ředitel školy a matka pracuje jako školní poradce. Má mladšího bratra, Tannera. V jejích patnácti se rodiče rozvedli. Už od roku 2002 se začala objevovat v malých televizních roličkách. Zahrála se třeba v seriálu BEZE STOPY nebo THE DISTRICT. V roce 2005 byla nominována na Young Artist Award za roli Californie Fordové v A PLACE CALLES HOME. Objevila se i ve filmu FELICITY – PŘÍBĚH Z VÁLKY O NEZÁVISLOST. To už ale přicházely další seriálové role a tak byla k vidění například ve VŠICHNI MILUJÍ RAYMONDA, MY NAME IS EARL, DRZÁ JORDAN nebo CSI: NEW YORK. Na 6 epizod se objevila i v O.C. a potom si zahrála roli mladé amišky v seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY. Od roku 2008 hraje v seriálu THE SECRET LIFE OF THE AMERICAN TEENAGER postavu Amy Juergens. V roce 2011 si ji vybral ke spolupráci na svém novém filmu George Clooney. Film DĚTI MOJE byl zároveň její debut v celovečerním filmu. Její postava Alexandry, ale i celý film je kritiky vynášen do nebes. Sama byla nominována na několik ocenění. Nakonec získal film i Oskara za nejlepší adaptovaný scénář.

 

 

 

Shailene Woodleyová se proslavila díky svému hereckému výkonu po boku George Clooneyho ve filmu Děti moje, nominovaném na Oscara® od scénáristy/režiséra Alexandera Payna. Mezi mnoha úznáními, které za svůj výkon v tomto filmu sklidila, patří cena Independent Spirit Award 2012 a cena National Board of Review Award za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli a nominace na Zlatý glóbus® a nominace na cenu Critics Choice.

V roce 2013 se Woodleyová objevila v úspěšném filmu The Spectacular Now po boku Milese Tellera. Oba herci spolu sdílí Zvláštní cenu poroty za dramatický herecký výkon udělenou na filmovém festivalu v Sundance v lednu 2013. Woodleyová byla také nominována na cenu Gotham Independent Spirit Award za nejlepší ženský herecký výkon.

V březnu 2014 byl do kin uveden její nejnovější film Divergence a posléze White Bird in a Blizzard režiséra Gregga Arakiho.

Woodleyová započala svou kariéru ve věku 5ti let. Její potenciál tehdy rozpoznal talentový agent a podepsal s ní na místě smlouvu. Od té doby získává herecké role. Začínala v reklamách a pak v roce 1999 dostala svou první televizní úlohu v seriálu Otcův návrat, v hlavní roli s Mary McDonnellovou, nominovanou dvakrát na Oscara. Mezi její další role patří hlavní postava v seriálovém hitu televizní stanice ABC Family The Secret Life of American Teenager, ve kterém nakonec hrála pět let, dále hlavní postava v populárním filmu Felicity: příběh z války za nezávislost, který produkovala Elaine Goldsmith-Thomasová a Julia Robertsová. Woodleyová se opakovaně objevila v seriálech Drzá Jordan (jako mladá Jill Hennessyová), O.C. a Jack & Bobby. Také ztvárnila hlavní roli v televizním filmu Společný dům s Ann-Margret a Matthew Settlem.

Shelley Hennig

Shelley Catherine Hennig je americká herečka a držitelka titulu Miss Teen USA 2004. Narodila se 2. ledna 1987 v Destrehan, Louisiana, USA jako nejmladší dcera Cathy Distefano Gosset a Glenn H. Hennig, Sr. Její starší bratr zemřel při autonehodě zaviněné řízením v podnapilém stavu, když mu bylo 18 let. Tato událost zapříčinila v Shelley odpor k alkoholu v rukách nezletilých. Má německé, švýcarské, britské a italské předky. Její herecká kariéra odstartovala rolí v americkém televizním seriálu Days of our Life. V roce 2011 seriál opouští, seriálové tvorbě se však věnuje nadále. V letech 2011 a 2012 si zahrála se svou dobrou kamarádkou Britt Robertson jednu z hlavních rolí v romantickém fantasy seriálu The Secret Circle (2011), který však byl ukončen již po první sérii. V současné době se připojila k seriálu MTV - Teen Wolf (2011), ve kterém se začala objevovat od 3. série jako Malia Tate. Shelley má také na kontě dva hororové snímky – Ouija (2014) a Unfriended (2015). Je milovnicí romantických filmu. Jejími oblíbenými jsou Closer (2004) a Love story (1970). Na střední škole jí bavila angličtina, sama o sobě řekla, že byla dobrý student, ale velký prokrastinátor. Jejím největším koníčkem je tancování.

Scarlett Johansson

Každý musí nejako začať a mladučká a krehká Newyorčanka Scarlett Johanssonová tak spravila prostredníctvom prepadákov Brucea Willisa (komédia VŠADE DOBRE, DOMA NAJLEPŠIE) a Seana Conneryho (jeho dcéra v komplikovanom thrilleri VRAŽEDNÉ ALIBI). Dva krát spolupracovala s Ericom Schaeferom (STRATENÍ NA MANHATTANE + FALL). Rok 1997 sa niesol v duchu SÁM DOMA 3, čo si nevyžaduje komentár. Za rolu v menej známom filme MANNY & LO bola nominovaná na cenu Independent Spirit. To už ale za sebou dávno mala skúsenosti s divadlom (keď stála na jeho doskách, nemala ešte ani desať rokov a hrala tam po boku Ethana Hawkea) a štúdium Divadelného inštitútu Lee Strasberga. Dodajme, že podobne ako Catherine Zeta-Jonesová, aj žaba Johanssonová uznáva teóriu, že muži začínajú byť zaujímaví až po tridsiatke. Bill Murray jej zvádzaniu odolal, ale keď išla výťahom s Beniciom del Torom, bol z toho hneď na mieste sex a chvíľkový románik.

Rok 1998 bol rokom, kedy začala žiariť malá hviezdička a tá je dnes už veľkou hviezdou, o ktorú sa netreba báť. V tomto roku prišiel pre jej kariéru významný (aj keď je pravdepodobné, že by zaujala v hocijakom inom filme) zlom. Bola ním dráma podľa románu Nicholasa Evansa LIEČITEĽ KONÍ (aka Zaklínač koní), odohrávajúca sa vo fascinujúcich exteriéroch Montany, pod režijnou taktovkou herca Roberta Redforda. Stelesnila tu Grace MacLeanovú, dcéru Kristin Scott Thomasovej a Sama Neilla. Pri zasneženej rannej vychádzke na koňoch ju zrážka s kamiónom pripraví nie len o kamarátku, ale aj o nohu a jej koňa o zdravý rozum... Rok 2001 sa niesol v duchu spolupráce s bratmi Coenovcami a Billy Bob Thorntonom na filme noir MUŽ, KTORÝ NEBOL. Nasledovný PRÍZNAČNÝ SVET Terryho Zwigofa nemal veľkú tržbu, kritika si ho ale zamilovala. Hrala tu po boku podobne talentovanej Thory Birchovej a získala cenu Toronto Film Critics Asociation Awards. Vďaka tomuto filmu ste ju v roku 2001 mohli vidieť aj na MFF Karlove Vary, kam ho prišla propagovať.

Dnes je z nej už seriózna herečka. Možno až príliš rozumná na svoj vek. To však vysvetľuje tým, že skrátka len robí to, čo miluje – hrá. Okrem toho by si niekedy rada vyskúšala svoju prvú réžiu. S Billom Murrayom (za rolu unaveného amercikého herca Boba Harrisa nominovaným na Oscara) a Giovannim Ribisim hrala v mysterióznej nočnej tokijskej romanci STATENÉ V PREKLADE (v réžii talentovanej Sofie Coppolaovej). Za rolu Američanky Charlotty získala cenu BAFTA. Scarlettinou ďalšou vďačnou rolou sa stala tichá slúžka Griet (Johanssonovej postavy viac-menej nikdy veľmi nerozprávajú, všimnite si toho). Jej disciplinovaný výkon vniesol život do farebne chladného DIEVČAŤA S PERLOU režijne debutujúceho Petra Webbera, na motívy rovnomenného románu Tracy Chevalierovej. Vytvorila tu zvláštny vzťah so slávnym maliarom Johanessom Vermeerom (Colin Firth) a stala sa modelom pre jeho obraz. Z poslednej doby spomeňme jej hereckú účasť na ďalšom vydarenom projekte niekdajšieho „prcinátora" Paula Weitza (Ako na vec) V DOBREJ SPOLOČNOSTI, po boku Dennisa Quaida a Tophera Gracea + nenápadný film po boku odfarbeného Johna Travoltu A LOVE SONG FOR BOBBY LONG.

Scarlett Johanssonová sa odrazu objavila, zažiarila – a nevyhasla. Svoje budúce projekty si vyberá pokojne, rozvážne, pomaly. Nerada na seba stoj čo stoj strháva pozornosť. Vie, čo od filmu chce. A film v nej našiel nemalý dar. Dodajme, že Scarlett napokon predsa len prejavila aj trocha tej detinskej hravosti. Má totiž za sebou už nenáročnú trikovú hororovú komédiu Ellorya Elkayema ÚTOK PAVÚKOV po boku Davida Arquettea a pred sebou akčnú bombu Michaela Baya a Ewana McGregora OSTROV. V čase vzniku tohto profilu (07 - 2005) ťažko povedať, ako napokon skončí jej údajné účinkovanie v chystanom veľkofilme Toma Cruisea a J.J.Abramsa MISSION: IMPOSSIBLE 3. Zmluvu naň Scarlett každopádne podpísala, lenže potom bolo nakrúcanie odložené a povráva sa, že práve kvôli týmto komplikáciam sa Scarlett nakrúcania nezúčastní.

Jennifer Lawrence

Díky svému odhodlání stát se herečkou se Jennifer Lawrence z amerického středo-východu dostala přes seriálové účinkování až k větším filmovým rolím.

Rozhodnutí o umělecké dráze přišlo ve čtrnácti letech, kdy přesvědčila své rodiče, aby s ní odcestovali do New Yorku a našli jí agenta. To se nakonec také podařilo a Jennifer ukončila střední školu o dva roky dříve, aby se mohla naplno věnovat svému snu. Je třeba zmínit, že se nikdy dramaticky nevzdělávala a svůj um přikládá instinktu pro ztvárnění role a talentu.

Po boku Charlize Theron a Kim Basinger se objevila ve filmu THE BURNING PLAIN. Za svůj výkon si z Benátského filmového festivalu odvezla cenu Marcella Mastroianniho. Účastnila se také konkurzu na roli Belly Swan a Rosalie Hale do ságy TWILIGHT, kde ovšem neuspěla ani u jedné ze zmíněných rolí. Zaujala také ztvárněním hlavní ženské role ve snímku WINTER´S BONE. V blízké budoucnosti ji čeká společné účinkování s Melem Gibsonem a Jodie Foster v komedii THE BEAVER. Byla jí přislíbena i role Mystique v nových X-MEN: FIRST CLASS.

V současné době je jejím bydlištěm Santa Monica v Kalifornii, kam se přestěhovala z centra New Yorku.Když se Vám podaří spojit cílevědomost, pracovitost a jedinečný talent, můžete si být jisti, že výsledkem bude něco mimořádného. Jennifer Shrader Lawrence věděla od začátku, kým chce být. Vyrůstala se dvěma staršími bratry v Kentucky, kde jako malá účinkovala v místním divadle, dokud se ve čtrnácti letech nerozhodla, že zkusí svoje štěstí v New Yorku.

Její první větší příležitost byla role v komediálním seriálu The Bill Engwall Show, který běžel v letech 2007 až 2009. Ve stejném období se objevila v dramatu The Burning Plain o dospívající dívce z mexického pohraničí. Za zmínku stojí také životopisný příběh umělkyně Lori Petty ve filmu The Poker House. Za svůj výkon si odnesla ocenění za nejlepší herecký výkon na festivalu v Los Angeles.

Cestu do záře reflektorů zpečetila její role dospívající dívky Ree v dramatu Do morku kosti. V konkurzu musela obstát v konkurenci více než 300 uchazeček. Snímek ji vynesl řadu ocenění, včetně nominace na Zlatý glóbus a Oscara. Ve věku 20 let se stala druhou nejmladší herečkou, která kdy byla nominována na nejprestižnější filmové ocenění. O rok později se objevila v černé komedii The Beaver a nezávislém filmu Like Crazy. Ve stejném roce se jí dostalo velké cti, když se stala členkou Akademie filmového umění a věd.

V roce 2011 ztvárnila postavu Mystique v komiksovém hitu X-Men: First Class. Premiéra druhého dílu je naplánována na červenec 2014, kdy do kin vtrhne pokračování s názvem X-Men: Days of Future Past. Navzdory slibně se rozvíjející kariéře si získala celosvětovou popularitu až svou rolí v post-apokalyptické sérii Hunger Games. Jennifer změnila svým ztvárněním Katniss Everdeen způsob, jakým byl doposud vnímán akční žánr. Vůbec poprvé byla postavena úspěšná akční série kolem hlavní ženské hrdinky. Média jí okamžitě přiřkla titul finančně nejúspěšnější hrdinka vůbec. Pokračování Catching Fire dorazí do kin letos v listopadu. Závěrečný díl Mockingjay rozdělený na dvě části pak v roce 2014, resp. 2015.

V loňském roce se objevila po boku Bradleyho Coopera v romantickém dramatu Terapie Láskou. Její postava Tiffany ji vynesla Zlatý Glóbus a Oscara. Ve 22 letech se stala druhou nejmladší držitelkou zlaté sošky v historii. Spolupráce s Bradleym jí očividně svědčí. Ještě letos se totiž objeví bok po boku ve snímku Serena a kriminálním drama American Hustle.

Jennifer má v současné době velmi nabitý kalendář. Ráda se pouští do filmových adaptací literárních děl. V blízké budoucnosti začne natáčet film na motivy biografie The Glass Castle od americké novinářky Jeannete Wallsové. Jejím dalším projektem by měl být snímek inspirovaný knihou The Rule of Inheritance, ve kterém si zahraje dospívající dívku, která v žalu ze ztráty obou svých rodičů, propadne životu plného drog a alkoholu.

V mládí se Jennifer aktivně věnovala celé řadě sportů, především basketbalu. Ve škole měla přezdívku Nitro a J-Law. Ráda hraje na kytaru a dokonce se objevila ve videoklipu „The Miss I Made" od skupiny Parachute. Pojí ji přátelství s Emmou Stone. Mezi její oblíbené herce patří James Franco, Jeff Bridges and Robert Downey Jr.

Gemma Arterton

Gemma Christina Arterton se narodila na Anglickém jihovýchodě v malém městečku Kent svářeči a uklízečce v lednu roku 1986. Po ukončení studia na Gymnaziu v Gravesendu nastoupila na Královskou akademii divadelního umění (RADA).

Zatím ne příliš známá herečka zaznamenala filmový debut v roce 2007 jako Liza v televizním filmu CAPTURING MARY Stephana Poliakoffa. Dále zazářila ve filmu ST. TRINIAN'S jako Kelly, o roli měla zájem například americká kráska Sienna Miller. Gemma připadala tvůrcům autentičtější.

Objeví se také jako bond girl v poslední bondovce BOND 22, pro kterou byla vybrála z více než 1500 kandidatek díky svému středoamerickému vzhledu. Miluje tanec a herectví, hraje na klavír. Arterton žije se svým přítelem v Londýně.

Anna Kendrick

Anna Kendrick se narodila 9. srpna 1985 a herectví podlehla už v 10 letech. S rodiči se přestěhovala z Maine do New Yorku, aby zde mohla chodit na různé konkurzy. První roli dostala v roce 1998, to jí bylo 12 let. Hrála v muzikálu divadla Broadway v inscenaci HIGH SOCIETY. Za tuto roli získala Theatre World Award a byla nominována na dvě další. Na Broadwayi si zahrála i v dalších představeních.

V roce 2003 měla svůj filmový debut. Za film s názvem CAMP byla nominována na další zajímavá ocenění, na nejlepší herečku ve vedlejší roli a nejlepší filmový debut. V roce 2007 natočila další film, ROCKET SCIENCE. Opět byla nominována na několik cen. Ke konci roku 2007 získala roli Jessicy Stanley ve filmu STMÍVÁNÍ, který přišel do kin v roce 2008.

Na rok 2009 si připravila také několik filmů. Ve filmu THE MARC PEASE EXPERIENCE se objeví po boku Bena Stillera a ve filmu UP IN THE AIR po boku George Clooneyho.

Ovládací panel
1 bod