Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (32)

plakát

NA HRANĚ / ŘEZNÍK (2015) (studentský film) 

Je pravda, že dokument nepřináší nic nového, zajímavého. Stačilo by, aby se režisér zeptal na nějakou zajímavější otázku, která se určitě dala vymyslet. Ale myslím, že forma v pohodě těch 16 minut utáhne, a dokument tím pádem nenudí. Jako školní cvičení je to parádní. Jenom nechápu ten pokles frame rateu.

plakát

V paprscích slunce (2015) 

Špatných filmových dialogů jsem viděl opravdu mnoho, byla to ovšem slabota v porovnání se scénářem v tomto filmu. Pokud máte chuť se zasmát, tak vřele doporučuji. Na jednom světě jsme se bavili celý sál.

plakát

Lovný revír (2015) 

Na JSNS jsem si už zvykl, že ve většině dokumentů vítězí obsah nad formou. Ale v tomhle byl nepoměr tak rozdílný, že jsem na chvíli usnul.

plakát

Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti (2014) 

Ptát se doktora vegana, jestli je veganství dobrý pro tělo, mi nepřijde úplně vypovídající. Jsem teď dost překvapenej, že to má jen 85 minut. Pocitově mi to přišli cca 2 hodiny. Režisér byl na začátku zklamán z toho, že začal šetřit vodou, elektřinou a jezdit na kole, a nic se se světem nedělo. Nakonci filmu teda začal být veganem. Pochybuju, že se něco dělo. Ale dokument to je určitě zajímavej, obohacující. A rozhovory s ekologama jsou absolutní bomba. V druhé polovině to na mě působilo jako reklama na veganství, čehož jsem se před filmem dost bál. Tak jsem zvědavý jestli ta neuvěritelná čisla ve všech těch grafech jsou pravdivá, a nebo se budu moct na tenhle dokument v roce 2030 kouknout znova.

plakát

Do posledního dechu (2016) 

Nechodit na to ve 3D! Osobně mi 3D vůbec nevadí, a k podobným filmům se myslím velmi hodí. Ale Do posledního dechu se převážně odehrává v noci, a ty 3D brýle snižují obraz tak o dvě clonové čísla takže toho na plátně není moc vidět.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Druhý film Tarrantina, který se mi líbil hned po prvním shlédnutí. Děj bych dokázal převyprávět v jedné větě, ale chyběly by v tom výborné herecké výkony, super práce se světlem, Morricone a samozřejmě Panavision, které z toho dělají parádní podívanou. Stížnosti na to, že je to moc ukecané, osobně moc nechápu. Protože já bych mohl Jacksona poslouchat nonstop. Mohl by vzít jako vedlejšák práci ve školství a být mim učitelem, to bych byl ve škole i o víkendech. Výborná práce s diváckým očekáváním, ovšem u mě největší překvapení filmu bylo, že se před kamerou objeví Channing Tatum. A jen tak mimochodem, vážně mě rozčilují lidé, co stáhli ten film z netu, a ještě se všude chlubí (hlavně na postech cinestaru a cinemacity), jak to už viděli před premiérou. Zrovna tenhle film má cenu vidět v kině a podpořit ho, když se s tím Tarrantino točí na 70 mm, zachraňuje kodak a ještě si dává tu práci s tím, že zařizuje aby se do kin vraceli promítačky na film, i když bohužel jen v Americe :(

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Tak nevím jestli dvě nebo tři (ono je to stejně jedno, a nikdo si toho ani nevšimne), ale bylo to vážně originální, takže to lepší hodnocení. Jediný film, který má podle mě lepší atmosféru a větší kouzlo na notebookové obrazovce, než na plátně kina. Úžasná byla i kampaň na sociálních sítích před tímhle filmem. Lidi to naprosto zblblo a smutní ze smrti Lauri ještě dnes. Schválně si dejte do facebooku její jméno, ať se můžete zasmát taky. No a jedno velké mínus tohoto filmu? Vůbec jsem se nebál.