Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Drsná Planina

Drsná Planina (1979)

Velmi pěkný film z prostředí pohraničí, kdy mladí kluci v řadách právě zřízené SNB začali dlouhý boj o neprostupnosti našich hranic. Herecké obsazení, autentické problémy jednotlivých účastníkům, krásná česká příroda nebezpečí tehdy ještě velmi rušné oblasti hranic, dávají filmu výbornou atmosféru.

Samotáři

Samotáři (2000)

Snímek Davida Ondříčka o lidských vztazích, zvláštní době přelomu dvacátého a jednadvacátého století, lásce a porozumění. Scény ukazující člověka jako bytost plnou potřeb, snů a někdy velmi absurdních požadavků, které mají často podobu zcela zvláštních tužeb. Na to jak vážné téma lidských vztahů film řeší se i velmi zasmějete a humor, který celý film provází, Vás opravdu osloví svojí bezprostředností a kouzlem ve správnou dobu vyslovených vět. Celkový dojem z filmu tedy budete mí takový, že „My všichni jsme tak trochu Samotáři“.

Adelheid

Adelheid (1969)

Výborný snímek zachycující osamělého kluka vracejícího se po válce do vlasti, zbídačené a nenávistné proti Haknkrojcům. Na zámečku zabraném po místním gauleiterovi se seznamuje s dcerou tohoto německého pohlavára a pokouší se vrátit do života normálního člověka, který má války po krk a všech lidí s ní spojené také. Češi prostě tyhle psychologická dramata uměli, vtáhne vás to až vás zamrazí.

Ztracenci

Ztracenci (1956)

Historické drama s období prusko-rakouské války s neobvyklou pravdivostí zápasu lidské duše nad úvahami o nesmyslnosti válek a zabíjení. Při cestě hrdinů přes horské úbočí a lesy schovaných do klínů hor Vám nejen vyhládne, ale začnete spolu s nimi uvažovat nad dvojí tváří Boha, který stojí na obou stranách bojujících stran, přísahy, povinnosti k vlasti, k rodině z bezmoci vrátit se domů, když každý voják musí chápat dezerci jako zradu právě těchto hodnot. Nezměrná tragédie, utrpení všech účastníků filmu a jejich životní prohry a myšlenky ve Vás začnou probouzet pocity pacifismu a zároveň obrovský pocit sounáležitosti k postavám filmu.

Četa

Četa (1986)

Na světě je jen hodně málo filmů jako je Četa, patří k nim Apokalypsa a podobné, jsou to filmy, které ve vás dlouho po shlédnutí nechají silný zážitek války a atmosféry místa a postav. Četa je dokonalý film o vietnamské válce, kde nehledáte nesrovnalosti ve výzbroji a technice, vše je dokonalá souhra příběhu, atmosféry, herců a děje. Náročný a těžký příběh dvou jiných seržantů a mezi nimi kotel zloby, utrpení a krutosti, ve kterém se jako v bubnu pračky točí celá "četa" jejich vojáků. Nikdy nezapomenu, když jsem film viděl poprvé a jaký dojem ve mě nechá vždy, když film vidím znovu.

Hlídka v Ardenách

Hlídka v Ardenách (1992)

Ardeny...jako dějiště mnoha osudů v posledním velkém německém pokusu prolomit americké linie a prorvat se tak z totálního obklíčení. Tento film je jen úzkou sondou do malého sektoru této velké zimní ofensivy, je opravdu velmi silným a opravdovým zážitkem mezi muži německé a americké armády, zde se potkávají mladí muži, kteří jsou stejní, jen mají jinou uniformu, ale všichni chtějí klid mír a vrátit se ve zdraví domů.

Král Šumavy

Král Šumavy (1959)

Krásný film s neskutečně autentickou atmosférou práce PS bezprostředně po únoru. Dnes už takový krásný film nikdo nenatočí, ale my dnes můžeme kráčet v ranních mlhách šumavské přírody s příslušníky SNB, kteří hlídali pás našich hranic i za cenu ztráty vlastního zivota.

Noční jezdci

Noční jezdci (1981)

Krásný film z prostředí Československo-polských hranic, kde se utká boj finanční stráže s pašeráky, chudoby a zákona a hlavně boj lidského přesvědčení hájit práva nově vzniklé republiky. Myslím, že málokterý Čech zná události a nesnáze s jakou procházela nově vznikající Evropa a její hranice se stávaly často místem krutých a nelítostných osudů obyčejných lidí, kteří z většiny prošli strašnou Velkou válkou. Tento film výborně mapuje a ukazuje nesnáze se kterými se museli "novodobí hraničáři" vypořádat pro klid a pořádek Československa.

S tebou mě baví svět

S tebou mě baví svět (1982)

Film, který je tak neskutečně opravdový, krásný a milý, film, jenž oceníte jako děti pro svojí kouzelnost a později pro svojí lidskou veselost, kterou v sobě má tuny. Viděl jsem ho milionkrát a pokaždé v něm najdete něco nového, čemu se hezky zasmějete. Když pak máte přátele a kamarády, je každý malý výlet někam taková malá expedice YDYKSEB. :)