Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (702)

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Nechám si rezervu 1* než si přečtu knihu.

plakát

Mládí (2015) 

Tento film je velmi hluboký, já bohužel tak hluboký nejsem.

plakát

Zuřící býk (1980) 

Podle zdejšího hodnocení jsem film zřejmě nepochopil. Je jedno jak dobře De Niro hraje, tohle je prostě o agresivním magorovi, kterej umí akorát žvatlat a mlátit ženský. Ani fanoušci boxu toho moc neuvidí. O některých lidech se filmy prostě točit nemusí.

plakát

Příběhy z temnot (1983) (seriál) 

Hodnotím po první sezóně, dál pokračovat nebudu, všechny náměty nebyly úplně špatné ale to zpracování je hrůza. Možná jen nerozumím té době.

plakát

Temná věž (2017) 

Jsou to takové paběrky. Když si odmyslím předlohu jako, že tady musím, tak 3*. Film sám o sobě nění špatný, závěrečná bitva, kdy muž v černém hází na Rolanda kulky hraničí s trapností ale budiž. Knižní nadšence se film snažil potěšit odkazy na jiná díla Stephena Kinga, zvláště na TO a Osvícení, ale už se je zřejmně nestažil vůbec potěšit odkazem na samotnou Temnou věž. Kdybych srovnával podle předlohy tak by to stěží dalo na 1*. Kdo knihy nečetl (třeba moje žena) si stěžovala na to, že film byl špatně čitelný a chybělo jí tam spousta vysvětlení ohledně temné věže, pistolníků, Rolanda samotného apod. Jinak se jí ale film líbil. Takový potenciál knihy mají, doufám, že filmaři tímto počinem neuzavřeli cestu dalším pokračováním. Každopádně bych to ale svěřil někomu schopnějšímu.

plakát

Big Driver (2014) (TV film) 

Ačkoli se film pečlivě drží povídky (která byla slušná), stejně je to takové suché.

plakát

Kalvárie (2014) 

Zajímavé, ale musel bych se na to podívat znovu abych ocenil tu hloubku.

plakát

Pod kupolí (2013) (seriál) 

Průměrný seriál, který má s knihou společného jen pár jmen a tu kupoli. Navíc reakce postav jsou naprosto nelogické, postavy se mění ze záporné v kladnou a naopak a nakonej je jim všem odpuštěno? WTF? Sai King a Spielberg asi už stárnou.

plakát

Nightshift Collection (1994) 

Soubor dvou krátkých filmů podle povídek Stephena Kinga. Woman in the room a The Boogeyman. Oba filmy mají správnou psycho atmosféru 80. let.