Klobouček

Režisér, scénárista a dramaturg

homepage
ICQ: 253861145

38 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 7
    • 20.1.2012  23:11
    Vesnice roku (studentský film) (2011)

Slunce a seno v novém kabátě. Příjemná kamera, výborní herci a několik hodně vtipných momentů. Největší úskalí filmu vidím v jeho stavbě. V místě, kdy má přijít krize, přichází náhoda (Starostova neobratná věta, která všechno zaviní - a musí zavinit, aby bylo o čem točit) a rozuzlení je znovu náhoda (Nečekaný příchod komise). Poslední (předtitulková) scéna působí spíš jako dovětek, než jako vyvrcholení a podtitulková scéna už je opravdu jen bonus. Přitom z těchto scén se opravdu těžit dalo. Souhlasím, že je to dosud nejlepší Vojtův film, ale nejradši mám jeho "dokument" Turbodiesel. Asi jsem staromódní, ale od mladého filmu očekávám víc, než kopii současné české tragikomedie, proto jen ***.

• 20.1.2012  22:53
    Pan Pozdě (studentský film) (2011)

To že je hlavní hrdina spisovatel, že hrozí exekuce na dům a že lékař odmítá potvrdit jeho nemoc, jsou podivné schválnosti, na kterých je příběh z mého pohledu nešťastně, postaven. Velmi mi vadí poslední scéna, která usvědčuje film z toho, že pointou je drsnej vtip. Film se rozvíjí jako celovečerák a když si uvědomí, že má přijít jeho konec, skončí stejně náhle a stejně uprostřed událostí, jako začal. Jednoznačnými plus jsou herci (a práce s nimi), námět, kamera a střih. Normálně bych dal ***, ale natáčet na filmový materiál není vůbec jednoduché, takže beru v potaz a přidávám.

• 19.1.2012  23:48
    Labyrint (2012)

Čeští diváci rádi plivou do vlastních řad, kdyby to bylo z USA, hodnocení by určitě bylo vyšší. Přitom je to v podstatě solidní žánrovka se slušnými hereckými výkony. Nemá to daleko od seriálů HBO a to je pro "konzumní" český film solidní známka.

• 13.1.2012  02:55
    Bastardi (2010)

Nikdy by mě nenapadlo, že to bude takhle dobré. Ne ve smyslu filmové řeči, ale samotný příběh i některé herecké výkony jsou na vysoké úrovni. Forma je silně televizní, ale to určitě není důvod k podhodnocování.

• 13.12.2011  00:37
    Lovci hlav (2011)

Dokonale fungující příběh!!!

• 24.11.2011  11:16
    Vendeta (2011)

Nevím z jakého důvodu trailer a plakáty tolik odvádí od toho, o čem film skutečně je - tedy Vendeta se koná, ale nápis Vetchý vs. Kaiser je docela mimo. Zbytečně tím ztrácí body poměrně vydařený debut o pomstě s mnoha mrazivými momenty, které si určitě každý zapamatuje, nebývale slušným vedením mladých herců (kteří jsou dobří maximálně jak nezkušení mladí herci být mohou), výborným Taclíkem a Chmelou ve vedlejších rolích a solidním Kaiserem. Neztotožňuji se s místním názorem, že je to Vetchého životní role. Nepokládám sýpání, běh, pláč, třas a podobně za složité herectví. Vetchý je přesný, ale je to jeho herecký standard. S Kaiserem je to stejné. Je výborný, ale na žádný práh si nesáhne - nemá k tomu příležitost. Rozhodně není na škodu, že od začátku víme, co se stalo, protože to nejdůležitější se dozvíme až později a bez vědění minulého, by celá vendeta neměla smysl. Celý film je vystavěn na napětí - čekáme co Vetchý udělá - škoda, že na konci je tolik vsázeno na Kaisera, protože z jeho konání napětí nevychází. Úplný konec (2 poslední záběry) se naštěstí povedl. 70 % PS: Myslim, že spoiler, který informuje o tom, že je Vendeta něčím jiným, než za co se skrze svou propagaci vydává paradoxně pomáhá diváckému zážitku. To nejhorší, co by se vám mohlo stát je koukat na hodinky a čekat, kdy přijde Kaiser.

• 28.10.2011  23:52
    Rodina je základ státu (2011)

Jedna z perel české kinematografie.

• 20.10.2011  23:03
    Felch in flat (2009)

Nebaví :( ale asi to je legrace. Problém je spíš ve mě.

• 20.10.2011  23:02
    Postižiny (2009)

Vlastně jsem se celkem nasmál. Asi mm zvrácený smysl pro humor.

• 29.9.2011  10:52
    Půlnoc v Paříži (2011)

Tomu se nedá dát méně. Jako romantická komedie s intelektuálním přesahem je to dokonalé.

• 28.9.2011  13:12
    Okno (TV film) (2010)

Děs. Ani ne tak děj samotný, ale nezvládnutá režie v závěrečné scéně.

• 28.9.2011  11:55
    Zneužívaný (2011)

Celý "dokument" nejvíce sráží hrané (přiznaně hrané) pasáže, které kombinují nechutnost s trapností. Jakkoliv závažná látka tím silně ztrácí na hodnotě. Zbytečně se v nich mluví, a k dobrému herectví nestačí jen odvaha se svléknout a provádět nechutnosti. Také to chce rozumné režijní vedení (domyslet postavám hloubku - maminka působí jako komiksová postava) a promyšlené záběrování. Zalehnutá čivava je silný motiv, ale musí se to natočit citlivě a ne záběrem a la Hollywood (kamerový jeřáb, stoupající nadhled nad postelí, dítě svírá mrtvou čivavu a volá: Rexíku, néééé!").. Téma ani závěrečná pointa není špatná, vůbec mi nevadí, že je dokument nahraný (hlavní představitel hraje poměrně slušně a jeho maminka je dokonce výborná, ostatní role ale pokulhávají), v Čechách má fiktivní dokument tradici a nechápu, proč je kolem toho tak rušno. A Vít Klusák nemá co kritizovat, když sám v rámci kampaně na svůj "Český sen" vypustil fiktivní trailer, ve kterém byly záběry, které se nakonec v "dokumentu" neobjevily. Nicméně Vít Klusák vládne filmovému řemeslu o mnoho lépe a tak mu to přirozeně jak v médiích tak u diváků prošlo. V případě svého hodnocení samotného filmu Zneužívaný bych nešel nad * (scénář, nápad a některé momenty jsou celkem dobré, ale na režii je vidět, že má Ivana velmi málo zkušeností - snad neměla jít tak brzy do celovečerního filmu a raději si vyzkoušet kratší formáty), ale zde hodnotím i téma, chytrou pointu, a kampaň, které se opravdu podařilo rozvířit zajímavou diskuzi především okolo kampaně samotné. Bohužel okolo samotného filmu asi žádná závažná diskuze nevznikne - není o čem mluvit. Dokument by mohla velmi dobře parafrázovat známá postavička ze South parku: "Zneužívání je špatné, ánó? Kdo zneužívá je špatný, ánó?)

• 25.9.2011  21:00
    Dokument o hypnóze (studentský film) (2010)

Pobuřující :)))

• 20.9.2011  17:11
    Vesnická zábava (amatérský film) (2008)

Tohle je pro mě filmařsky zásah do černého. Dlouhé tak akorád, vtipné, přirozené.. naléhavé.

• 8.9.2011  23:56
    Kouzelný most (studentský film) (2008)

CELÝ FILM JE K VIDĚNÍ ZDE: http://www.vimeo.com/14661061

• 8.9.2011  23:56
    V. S. L. (studentský film) (2008)

FILM JE MOŽNÉ VIDĚT CELÝ ZDE: http://www.vimeo.com/10826330

• 31.7.2011  02:53
    4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (2007)

Jako příběh jednoduché a silné a filmařský přesné.

• 31.7.2011  02:50
    Pan Nikdo (2009)

Každá scéna je svým způsobem skvělá, mraky nápadů, ale film je nejdřív fajn, pak otravný a ke konci už jsem měl chuť někoho praštit, jak to tak prázdné, až k nevíře.

• 28.7.2011  22:54
    Odcházení (2011)

Brilantní. Vítej zpátky Nová vlno! Neuvěřitelné, že si to tady tak málo uživatelů uvědomilo. 54%? Jak se na CSFD dostalo tolik ignorantů umělecké tvorby? Smutné jak málo diváků pozná genialitu obsahu a vybroušenost formy tohoto filmu, který je zaměňován s divadlem, či absurdním filmem. Nic takového - je to FILM, který používá filmové prostředky lépe a s větší jistotou, než běžné světové produkce, u kterých se místní hodnotitelé rozplývají nadšením. Budoucnost ale Havlovu intimní zpověď docení, to jsem si jist.

• 4.6.2011  00:53
    Lidice (2011)

Silně bezkoncepční film s velmi špatnou (rozuměj - nefunkční) kamerou. Mám radost za zpracované téma, i když cítím, že nebylo zpracováno dvakrát dobře. Herci byli všichni velmi dobří.

• 31.5.2011  14:53
    Thor (2011)

Bez jediné výhrady. Velmi dobrá režie.

• 28.5.2011  01:05
    Melancholia (2011)

Larsi pardon, ale na tohle jsem Ti neskočil. Výborné vedení herců, mizerná práce s kamerou a filosofie pro základní školy.

• 10.3.2011  23:32
    Světová invaze (2011)

Bohužel byl film příliš nudný a jednotvárný, než aby jej někam mohli posunout fajn triky, hudba, ufoni a cokoliv..

• 26.2.2011  09:52
    Běsi (1988)

Uchopené je to hezky, Šatov jako hlavní postava, jako ten nejnormálnější mezi Běsi mi přijde docela logická. Ale Stavrogin je tu uchopen opravdu špatně. Exponován je jako zásadní figura a pak se najednou z celého filmu nelogicky vytratí.

• 25.2.2011  09:41
    Dlouhá kaše (studentský film) (2006)

• 9.2.2011  20:02
    Malá pražská víla (studentský film) (2009)

CELÝ FILM SI MŮŽETE PŘEHRÁT TADY: http://www.vimeo.com/9642681

• 31.1.2011  20:17
    Všechno je sračka (studentský film) (2009)

Souhlas s Rosomakem. Od filmu vždy čekám viditelný vklad režiséra. Čekám dialog s divákem. Měl by to být střet názoru postavy, režiséra a diváka.

• 11.1.2011  18:09
    Zelený sršeň (2011)

Souhlas s Rosomákem. Tento film je bohužel ztráta času.

• 30.12.2010  00:17
    Čarodějův učeň (2010)

Uspat mě u filmu s tolika efekty muselo dát práci..

• 27.12.2010  14:24
    Černá labuť (2010)

Jednoduché. Geniální. Absolutní tah na branku, ale znovu bych to vidět nepotřeboval.

<< předchozí 1 2 3 4 6 7