Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (330)

plakát

Vánoční láska (2017) (TV film) odpad!

Neskutečně předvídatelný vánoční nesmysl, který není ani vtipný a ani zajímavý. Hlavní hrdina se po celý film na hlavní hrdinku kouká jako na svou večerní svačinku. Na čele má napsané, jsem úžasný frajer a stejně mi neodoláš. Úlisné ksichty, které hrdina dělá po celý film mě téměř vytáčel. Na to že si daly pusu asi 30 vteřin po tom co se poznali něčemu nasvědčuje. A ten lehce erotický sen hrdinky byl už vrchol příšernosti. Všem nedoporučuji si tento film pustit a nezachrání to ani švédské zasněžené Laponsko.

plakát

Otomen (2009) (seriál) 

Pokud tady někdo napsal, že nejlepší na seriálu je ending, tak mu to regulérně věřím. To, ale samo o sobě není moc dobrá vizitka jaké kvality je tato dorama. Seriál má výrazně nevyvážené tempo, kdy akci střídá těžká romantika, která je následně vystřídána dvoudílnou ploužákovou plážovou epizodou. Je třeba se smířit s faktem, že Otomen střídá žánry jako ponožky a to mi pro tento seriál moc nesedí. To nejpovedenější na seriálu byly všelijaké narážky na jiné doramy či slavné filmy. Zajímalo by mě jestli měli tvůrci licenci na hudbu z Harryho Pottera. V konečném součtu se jedná o průměr, který bych doporučoval snad jen kovaným harcovníkům japonských seriálů, kteří podobný kousek zvládnout dosledovat až do konce a dokáží ocenit zábavné narážky na jiné doramy.

plakát

Ameriko, zpívej! (2020) (pořad) 

Ve srovnání s španělskou verzí, která vyšla jako první tato americká nijak zvlášť nezaostává. Chce to pár dílů, aby jste si na extravagantního Titusse zvykli, ale pak už to je v pohodě a dá se na to docela dobře koukat. Každopádně ať už udělají verzi z kteroukoliv zemí, tak jediná proměnná bude jaký přístup a charisma bude mít moderátor jinak je úplně jedno z jaké země jsou soutěžící, kteří se v podstatě jen vlní, zpívají a občas odpoví na nějakou tu otázku.

plakát

Tajemný pop-up bar (2020) (seriál) 

Jako 500 let poslouchat sračky jiných lidí o tom jak je život hrozný a nefér, tak se ze mě stane král cyniků a směle bych se mohl i měřit s Wol-Ju. Seriál je kratší než je zvykem, ale to mi ani tak nevadilo, ale ten závěr vycucaný z prstu mě poslal zase zpátky mezi racionálně uvažující lidi se slovy „Co má sakra tohle znamenat?“. Hudba super, herci taky a ta nefritová flaška je umělecký skvost. Silně uvažuji, že si ji buď někde seženu nebo si ji nechám na zakázku vyrobit. Klobouk dolů před scénáristou a autorem webtoonu protože na název filmu jenž se jmenuje milenci s pakostnicí bych teda fakt nikdy nepřišel... jako já se tomu docela zasmál.

plakát

Kimbiseo wae geureolkka (2018) (seriál) 

Tak konečně jsem se dokopal k slavnému seriálu sekretářce Kim a nejsem vůbec zklamaný. Seriál v podstatě naplnil vše co jsem od seriálu čekal a co jsem mohl leckde vyčíst na různých fórech či komentářích ať už tady na čsfd nebo i jinde. Romantika a zábava ve velkém, kde se páruje vše co má ruce a nohy, tak se dá velmi jasně a výstižně tento seriál okomentovat. Park Min-Young odehrála prostě to co měla, ale na druhou stranu na její postavě se skoro nic nedalo zkazit a vlastně ani předvést, takový nudný ničím zajímavý charakter jsem dlouho neviděl, takže tady moc není co opěvovat, za to Park Seo-Joon mě neuvěřitelně překvapil jak pojal svou postavu a velmi uvěřitelně se do ní doslova vžil. Navíc se mi jeho postava viceprezidenta v mnoha ohledech charakterově podobá, tak i možná proto jsem si v jeho postavě našel jistou oblibu. Jako taková nenáročná zábava na rozptýlení od všech těžkých dramat a akčních sérií, které nám Korejci v posledních letech cpou se nenáročný seriál o sekretářce Kim docela hodí. Bohatý princ a chudá kráska (princezna)... tenhle koncept funguje už dobré filmové a seriálové půl století, takže není moc o čem. Ještě bych asi vypíchnul tajemníka Yanga, který svými superschopnostmi a odvahou by měl dostat svůj vlastní seriál, bylo by to myslím fakt legrační story. Seriál bych hodnotil tak mezi 75-80%, takže zdejší hodnocení docela sedí.

plakát

Dotkni se mých ran (2020) (seriál) 

Tak si to shrneme... Ko Moon-Young je panovačná, egocentrická, prostořeká a nadržená stíhačka s modním stylem kombinující Jang Man-Wol ze seriálu Hotel del Luna a Mortici Addamsové ze slavné Addamsovi rodinky. A pak tu máme super-utrápeného a nudného Moon Kang-Taea na kterém je nejzajímavější jeho autistický bratr a všechny scény s ním. Poněkud nevyrovnaná dvojka, ale přiznejme si, že jsme viděli i horší. Už jen fakt, že upozaděný příběh dvou zamilovaných pacientů mi přišel poutavější než ten hlavní, kterému věnovaly dobrých 50% celé stopáže seriálu o něčem vypovídá. Na druhou stranu některé hlášky Ko Moon-Young byly vážné trefné a vtipné a to i ty na konci seriálu. Tak co vlastně nám seriál nabízí... Poetika kombinovaná s dávkou melancholie, divné komediálních vložky, srdcervoucí dramatické chvilky a neutuchající nadrženost hlavní hrdinky vytváří mix něčeho co snad ani při dobré vůli nemůže fungovat. Nevím jestli to tak nevidím jenom já, ale seriál mi přijde jako kombinace Hotelu Del Luna a Goblina, což jsou úplně náhodou a nečekaně dva obrovské hity televize TvN, která stojí i za tímto seriálem. A proč ne, přece prostě jen uděláme co předtím fungovalo... kombo tohohle a tamtoho, přidáme do kotlíku zápletku Addamsovi rodinky s jejích strašidelným barákem a Kim Soo-Hyuna, který na co šáhne promění v hit. Sakra vždyť tady použily i ten stejný tunel jako v Del Luně, to mají v Koreii jen jeden hrozivě vypadající tunel? Jo, asi Vám teď připadám jako hnidopich, ale to není všechno... co takhle staré dobré klasiky jako reklama na Subway bagety nebo na Volvo, ale to popravdě už v doramách téměř přestávám vnímat, tedy až na reklamou přesycený seriál The King: Eternal Monarch, kde to už bylo reklamami narvané. Seo Yea-Ji, Oh Jung-Se i Kim Soo-Hyun herecky obstáli i když měl právě Kim Soo-Hyun méně výraznou a hlavně nejvšednější postavu, tak to v lepší druhé půlce rozbalil a začal hrát první housle. I když to není vyložený propadák, tak si přesto myslím, že se Kim Soo-Hyun i přes veškerou vynaloženou snahu zařadil do skupinky populárních herců jako jsou Lee Seung Gi nebo Lee Min Ho, jejichž první projekt po povinné vojenské službě neuspěl. Od tohoto projektu tvůrci určitě čekaly víc. Za mě je seriál ještě OK, ale to je tak všechno. Tento seriál není zrovna můj šálek čaje a kdyby tu nehrál Kim Soo.Hyun, tak bych o tento seriál ani nezakopnul.

plakát

Džimi ni sugoi! DX (2017) (TV film) 

Tohle je poprvé, kdy jsem viděl pracovní happyend :-D.

plakát

Džimi ni sugoi! Kóecu girl Kóno Ecuko (2016) (seriál) 

Bezprostřední Etsuko je jako svěží vítr mezi jinými rádoby silnými hrdinkami, které tak v mnoha japonsých seriálech jen vypadají, ale za zavřenými dvěřmi jimi prostě nejsou. Je to trochu podobné seriálu Juhan Shuttai, ale až dobré to zase není. Má to silné příběhy a vcelku jednoduchou záplatku, která je předvídatelná, avšak je to prostě všechno takové pohodové a dobře se na to koukalo.

plakát

Král: Věčný panovník (2020) (seriál) 

Rukopis scénáristky Kim Eun-Sook je viditelný o tom není sporu, ale i tak nejsem s doramou úplně spokojen, natož nadšen. Její předchozí seriály například: Secret Garden nebo Goblin mě upoutaly daleko více. Lee Min Ho svou roli zvládl, ale ke Kim Go-Eun mám jisté výhrady, jelikož si nemyslím, že byla správnou volbou pro tento seriál. Už od začátku mi pro tu roli prostě neseděla a její až nepřirozeně časté uplakané výlevy mi ke statečné policistce nesedí. Kdo mě překvapil, tak byl skvělý Woo Do-Hwan, kterého jsem si v jeho dvojroli oblíbil asi nejvíce. Taky bych ještě chtěl vyzdvihnout okouzlující premiérku, která se z mě neznámého důvodu v druhé polovině doramy zcela vytratila a měla za epizodu asi tak dvě minuty nebo dokonce v některých dílech nebyla vůbec... nechápu. Je to všechno takové děsně okouzlující, romantické a často dost akční a to není obvyklá trojkombinace. Sice to asi nebude patřit mezi nejlepší kousky roku 2020, ale diváky kteří nadšeně milují vykonstruované romantické zamilované super chvilky, kde krásní lidé dělají krásné věci si jistě najde. Je mi trochu záhadou, jak je možné, že průměr hodnocení u jednotlivých epizod mi dělá ve výsledku čtyři hvězdy, ale nebudu podvádět a tu čtyřku doramě dám.

plakát

Rugal (2020) (seriál) 

Akční nálož podáná v levných kožených bundách zářící všemi barvami duhy je spíše zklamáním a to velkým. Seriál měl snad jen dva silnější díly, které se povedly, ale zbytek zmar, bída a zoufalství. Technologicky vyspělý, krásní a dobře namakání super agenti nejsou ani trochu uvěřitelní, když kupí jedno nesmyslné rozhodnutí za druhým a nechávají si při tom srát na hlavu od každého, kdo jim platí internet, náhradní olej a matice. Herci v čele s Choi Jin-Hyukem neukázali vůbec nic a mě pohled na bídného Choi Jin-Hyuka okamžitě naskočil ubohý výkon Sung Joona ze seriálu High Society, který považuji za to nejhorší hraní co jsem, kdy v nějaké korejské doramě viděl. Bohužel na seriálu je pozitivní snad jen hlavní zlosyn a technická udělátka o které se starají údržbáři Bradley a Susan. Souboje byly ze začátku pěkné, ale pak jako by jim došel dech a akrobatické výkony hlavních protagonistů u mě vyvolávali spíše lehký úsměv.

Ovládací panel
14 bodů