Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Sherlock

Sherlock (2010)

Absolutně DOKONALÝ! Abych shrnula všechny moje dojmy, tak bych tu musela napsat celou slohovku.. Díla sira Doyla jsem měla možnost zvládnout v originále a neříkám, že je tenhle seriál předčí, ale rozhodně jim konkuruje. Ústřední dvojička nemohla být zvolená líp a co se týče děje samotných epizod, no prostě vrchol blaha.

Osmý smysl

Osmý smysl (2015)

Dlouho jsem myslela, že už žádný seriál neoznačím jako čistou genialitu... Nevím jestli díky tvůrcům Matrixu nebo perfektní skladbě herců, ale stalo se. Každá postava tu má dostatek prostoru všechny se v průběhu zajímavě a někdy nečekaně vyvíjí. Takhle intenzivní nálož se jenom tak nevidí a i přes slabší rozjezd to byl jeden z nejoriginálnějších seriálů, co jsem měla možnost si zamilovat.

Banda

Banda (2019)

Eric Kripke spoluvytvořil další klenot a tím je brutální a smrtelně sarkastická komiksová adaptace, kde si prostě nikdo nebere servítky. Karl Urban si to tady jede jak pán a patří mu každá scéna. A vy mu proti těm ku*evským superhrdinům budete držet palce. Postavám je dán patričnej prostor a s přibývajícíma dílama si člověk uvědomuje jak skvělou a netradiční novinku to objevil.

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

Už potřetí tady v průběhu 15ti úžasných let vysílání upravuju komentář. Jak už jsem dřív napsala, začala jsem Winchestery sledovat v německým dabimgu v domnění, že mě to asi moc nechytne. Opak se stal naprostou pravdou a i přes některý zaškobrtnutí (jako série s Metatronem) byl pro mě seriál něco jako přelomovej bod. Nepovažuju se za šílenýho fanouška, ale jakýkoliv odkaz na "SPNfamily" rozhodně vyvolává nostalgii a chuť už potisícé prodiskutovat the road od začátku až po konec. Bez zaváhání jsou Crowley a Cas dvě nejlepší postavy. Gabriel/Trickster moc nezaostává a ikdyž za svou poslední zmínku sklízím v lepším případě jenom nechápavý pohledy, tak jasně a zřetelně říkám: Chuck je prostě bůh!

The Punisher

The Punisher (2017)

Punisher se může klidně porovnávat s Daredevilem. Frank Castle je intenzivní postava a ač je tu o malinko míň krvavých bitek, tak samotný dialogy jsou zajímavější a propracovanější (ironie, když hlavní postava nerada mluví). Určitě bych neřekla, že je to seriál jenom o akčních scénách, ale když ty přijdou na řadu, tak je rozhodně na co se dívat. První série měla skvělý parťácký dou a dva záporáci opravdu drželi s Frankem krok. Ve druhé se objeví sice pár nových postav, ale i tak jsem byla nakonec mile překvapená neboť Punisher nesestoupil ze svých výšin.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Na tento skvost jsem se chystala přes rok a musím přiznat, že hlavním lákadlem pro mě byly ty jejich ohozy, protože na ty chlapy je radost pohledět. Co jsem nečekala, tak tu úžasnou škálu přízvuků.      //      1.série: Zhltla jsem ju jedním dechem. Už dlouho jsem nenarazila na seriál s tak mistrně napsanýma dialogama. Ze seznamování s touhle rodinou až někdy mrazilo.     //     2.série:  Shelby family se posouvá zase dál a ne ve všech ohledech jim to svědčí. Na druhou stranu se tady poprvé objevuje Tom Hardy a ten si tu roli opravdu užívá. Závěr série byl na mnohem vyšší úrovni než její začátek, ale i tak šlo o naprostý nadprůměr.     //     3.série: Tak tady jsem byla určitě mnohem spokojenější u všech dílů než u předchozí série. Celá ta linka s Rusákama mi prostě sedla a hlavně smekám před scénaristama za vývoj jednotlivých postav. Hlavně Arthur a jeho nálady :D.

Dobrá znamení

Dobrá znamení (2019)

Extrémní spokojenost ze seriálu, kde se opravdu promítá celá knížka. Good Omens si plánuju přečíst minimálně ještě jednou a úplně s klidem si budu Crowleyho a Aziraphaela představovat jako Davida Tennanta a Michaela Sheena. Pánové byli perfektní. Ne každá epizoda se nesla ve stoprocentním souladu, ale když to shrnu, tak zpracování bylo bez mrknutí nadprůměrné.

Dexter

Dexter (2006)

Oh yeah! Všichni jsme alepoň vnitřně sadisti. Proč jinak by byl tenhle seriál v první desítce nejoblíbenějších... Fandíme zabijákovi, který je v tomhle případě vlastně "good guy" a co, že sem tam se mu něco nepovede. Michael C. Hall tady ukazuje takový charisma, že vůbec není divu tolika sérií a nějaké té sošky. Skončila jsem po sedmé sérii, někdo mě varoval, že ta poslední nevyšla tak jak si představoval, nicméně času dost, jednou se k ní dostanu.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (1995)

Colin Firth je bezpochyby nejlepší verzí Mr. Darcyho, víc k tomu není asi co dodat. Genialita Jane Austen se přenesla do seriálu zpracovanýho tak věrně, že pokud si chce někdo vzít tuhle knížku k maturitě, nemusí ju ani číst (i když ten člověk potom přichází o nádhernou klasiku).