Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (112)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Biografie Roberta J. Oppenheimera, neboli otce atomové bomby, od Christophera Nolana pro mě bylo veliké lákadlo. A musím říct, že jsem nadšený. Co se týče výběru herců a jejich výkonů, fascinujícího příběhu, který je dotvářen skvělou hudbou a prostě celkového visuálu nemám výhrady. Filmu bych jen vytknul brutální stopáž a za mě zbytečně moc zaměřené na politiku.

plakát

V hledáčku střelce (2014) 

Jedna hvězda za Mercedes. Ale jinak absolutně hloupý a zbytečný film.

plakát

Nezvaný host (2020) odpad!

Bohužel...doba, kdy sem Willise obdivoval jako detektiva Johna McClana nebo Joe Hallenbecka jsou dávno pryč. Teď už je to jen stařec, kterej se propůjčuje do lacinejch filmů, který za shlédnutí fakt nestojí.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Snyderova verze je prostě lepší. A 4 hodiny vůbec neuškodily. Všechny postavy tak dostali daleko více prostoru, vše bylo mnohem lépe vysvětlené a ani na chvíli jsem se nenudil.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

2,5 hodiny dlouhá nudná záležitost se spoustou scén, které vypadaly až trapně (třeba když zjistila, že umí létat). Jinak nulová akce a plno naprosto nesmyslných pasáží. U komixových filmů jsou nelogičnosti časté, ale tady byly až hloupé. Jediné co bych WW84 odpustil je ženské tlachání, protože je to film o ženské superhrdince.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Je super zjistit, že i u nás vznikají parádní seriály. Pustina je skvěle natočený temný případ v opravdu děsivém prostředí. Obsazení a herecké výkony taky považuji za nadprůměrné. Jen bohužel závěr mě trochu zklamal. Nebýt to Česká produkce tak bych dal 4*, ale budu vlastenec 😁

plakát

Tenet (2020) 

Na film Tenet sem byl fakt zvědavý, protože filmy od Nolana většinou bývají dost dobrý, ale tady jsem úplně nadšený nebyl. Měl jsem dost problém s pochopením prolínání časů, ale předpokládám že málokdo to na poprvé pobere vše. Určitě tomu dám ještě párkrát šanci. Zatím můžu ohodnotit, jako klasickou akční Bondovku o záchraně světa, ale v tom případě to bylo slabší. Většinou si u těchto filmů chci alespoň vytvořit nějaký vztah k postavám a prostě fandit hrdinům a nenávidět záporáky, ale tady mi přišli všechny postavy tak ploché, že vlastně ani nevím jestli to končilo happyendem. Jako zachránili svět ale nefandil sem jim :-). Jinak akce slušná a celkem svižné tempo, takže mi 2,5 hodiny utekly docela rychle. Zatím prostě průměr.

plakát

Odříznutí (2018) 

Velice slušný horor / thriller se super temnou atmosférou. Bohužel nemůžu dát pět hvězd, protože ten konec už byl moc nelogický a ve filmu bylo pár zbytečných dějových linek, ale celkově moc dobrý.

plakát

V síti (2020) 

Po shlédnutí dokumentu sem si uvědomil, jak velkej a závažnej tenhle problém je a určitě by se to mělo dostat k co nejširší veřejnosti, aby si rodiče uvědomili co za nechutný prasáky mezi náma žije a asi i do jisté míry zjišťovali jak jejich děti na internetu tráví čas. Jen myslim, že tvůrci měli od začátku mnohem víc spolupracovat s policií. Jinak z dokumentárního hlediska myslim, že to je zpracovaný velmi zdařile a hlavní herečky jsou dost přesvědčivé...prostě naivní puberťačky.

plakát

Mandragora (1997) 

Jako chápu, že prostituce, drogy a podobný svinstvo sou dost vážný témata a chápu teda trochu smysl takového filmu, ale to neznamená, že bych měl bejt na "film" jako takovej míň kritickej. Za mě to je prostě dvouhodinová nudná přehlídka absolutních neherců. Jedinej, kdo podle mýho něco předvedl, byl Kostas Zerdaloglu představitel Krysy, který točí porno. Jinak strašně špatný.