Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (162)

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Trochu mě překvapilo to utnutí na 3 díly, myslím, že by se tomu klidně hodil delší formát, ačkoliv chápu to rozdělení na jednotlivé životné etapy. Arnold Schwarzenegger se možná všem nelíbí, ale jeho kariéra je neuvěřitelná, ať už si o ni kdo myslí cokoliv. Dokument na mě působil oproti jiným hodně při zemi a přímočarý, jako samotný Arnold.

plakát

Projekt Adam (2022) 

Námět se mi hrozně líbil a obsazení je skvělé. jen ten scénář vážně nebyl žádné mistrovské dílo. Možná, kdyby film vsadil jen na komedii a nesnažil se o něco hlubšího ve scénáři, který to neumožnil, bylo by to lepší. Ale rozhodně takové příjemné podívání, které nevyžaduje prakticky nic od diváka a naopak se člověk párkrát skvěle zasměje.

plakát

Singwa hamkke : ingwa yeon (2018) 

Zatímco jednička byla postavená hodně na emocích a tím způsovem i vygradovala, druhé pokračování je dobrodružná fantasy jízda, kterou jsem si velmi užila, i když úplně jinak, než první film. Osobně se už teď těším na třetí pokračování.

plakát

Queers (2017) (seriál) 

Začít epizodou "Something Borrowed" a skončit "The Man On The Platform" nabízí silný pohled na to, jak se změnilo vnímání na Oscara Wilda i pamatování si toho, jaké bylo postavení společnosti a práv vůči homosexualitě v minulém století. Celkově je to velmi zajímavý projekt, který se věnuje milníkům ve vývoji práv gayů (a to zejména gayů) ve Velké Británii. Projekt osmi monologů je podle mne silnější při shlédnutí na kino plátně, což nabídli Febiofest. Příběhy jsou psané s humorem, ale nezapomínají na dekády bolesti, ponížení a věznění. Za mne opět výborný projekt Marka Ga(y)tisse < jeho volba :)

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Když člověk nemyslí na ty klišé scéničky mezi akcí a komedií, opravdu se může dobře bavit. Nesnaží se to hrát nebo přelčít originál. Jedna hvězda navíc za Karen ♥

plakát

Samurai Gourmet (2017) (seriál) 

Umění a krása japonské kuchyně zabalená v komedii, sentimentu a naprosto typicky japonské absurditě. Je to tak neskutečně vizuálně krásné a lákavé, ale také vtipné, že se k tomu budu velmi ráda vracet :) Hlavně nekoukat o hladu.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Já jsem osobně spokojená, byl to zajímavě uchycený koncept, který navazoval na Promethea věrně, ale zároveň vysvětlil kde se vzal Alien. Fassbender, Waterston a McBride naprosto úžasní tahouni filmu i celého příběhu, který jasně ukazuje, že David je prostě zfanatizovaný robot, který touží potom být člověk, i když je vlastně považuje za zásadně podřadnou rasu. Zároveň však potřebuje "matku". Jasně, ani zdaleka to není Vetřelec, ale z mého pohledu má film zbytečně moc kritiky, začátek je pomalejší, ale upoutal mou pozornost bez menších problémů. Soundtrack je vynikající a dává hold jak Vetřelci, Prometheovy. Docela by mne zajímalo, jestli bude další film a vysvětlí se ta samotná kolonie atd. Je to vlastně řetězec ironií za kterým nakonec stejně stojí člověk, který vyrvořil robota, který to všechno posral.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Dávám tomu čtyři hvězdičky, možná je to z mé sentimentality, ale jedno se této adaptaci musí nechat. Je naprosto kouzelná, obsazení je vynikající a hudba, klasická a krásná. Nicméně, co mi na tomto filmu vadilo, byl scénář. Mezi všemi hudebními kousky neměl film vůbec možnost pořádně ukázat postavy s příběhy, které jim oproti animovanému originálu přidal. Když potom nadešel čas grandiózního finále, bylo moc uspěchané a bez dostatečného vztahu ke staronovým postavám. Nicméně, já jsem byla okouzlená a spokojená. 80%

plakát

Pán času - The Return of Doctor Mysterio (2016) (epizoda) 

Říkám to od začátku a řeknu to znovu, Peter Capaldi je úžasný Doctor, kterému se nedostává epizod a scénářů, jaké by si zasloužil. Toto je pro mne jeden z vůbec nejslabších vánočních speciálů. Uvidíme co přinese nová řada.

plakát

Muž, který zachránil Louvre (2014) (TV film) 

2. světová válka nejspíš nikdy nepoví všechny své příběhy. Nicméně, jako někdo, kdo pracoval v muzeích a studoval uměním musím říci, že toto je velmi důležitý dokument. To, že se tato "záchranná akce" umění vůbec podařila bez jediného škrábnutí na dílech převážených mimo i ve válečných zónách je opravdu k nevíře! Dokument má velmi příjemnou délku a seznámí vás s kouskem důležitých dějin a navíc představí Jacqueasa Jaujarda, který si zaslouží být znám. Animované sekvence jsou skvělou tečkou.