Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Obsahuje spoilery: "Zničíme Gotham. A pak, když všechno dokončíme a Gotham lehne popelem, pak máš mé svolení zemřít." Nejdřív je třeba hrdinu srazit úplně na kolena, aby povstal 3x silnější. Je to už šest let, co Batman zmizel a proměnil se z hrdiny v uprchlíka. Christian Bale žije v ústraní a na veřejnosti se vůbec neukazuje. Než ho okrade Anne Hathaway. "Žádné zbraně, žádné zabíjení!" - "A kde je v tom zábava?" Ta tady příjemně vymňoukla jako Catwoman. "Jsi jen čisté zlo." - "Jsem nezbytné zlo." Tom Hardy jako bezkonkurečně nejlepší Nolanův záporák - ničitel Bane. Ten má jediný cíl, což je zničit Gotham a jeho obyvatele srazit na kolena. Pokud jde o scény, kdy Batman a Bane spolu bojují, jsou pro nás, diváky, velkolepou podívanou. "Přišel jsi umřít se svým městem." - "Ne. Přišel jsem tě zastavit." Kvalitní obsazení všech ostatních rolí. Od elegantního Michaela Caina, přes důstojného Morgana Freemana, unaveně zaťatého Gary Oldmana po J. G. Levitta, který ztvárnil Batmanova parťáka Robina. Má to skvělej vizuál, který výborně koresponduje s hudbou. "Řekni mi, kde je ten detonátor, a pak ti dám svolení zemřít." V celkovém zhodnocení zde máme po všech stránkách perfektní film. Perfektní zakončení trilogie. - 100%.

Muž s cejchem smrti

Muž s cejchem smrti (1990)

"Já chci Hatcher mrtvý. Já chci jeho rodina mrtvá. A jestli ty nemůžeš zabít, já zabít. A potom ty mrtvý." Nejlepší akční film se Stevenem Seagalem!

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Akční klasika - 99,9%. Hlášky: John McClane: "Máte tu pořádnej večírek. Nevěděl jsem, že Japonci slaví Vánoce." Joseph Takagi: "Jsme přizpůsobiví. Pearl Harbor nevyšel, dostaneme vás přes kazeťáky." / Dispečerka: "Ať jste kdokoliv, tento kanál je vyhrazen pouze pro nouzová volání." John McClane: "Vypadám snad, že si chci objednat pizzu, krávo?!" / Agent Johnson: "Jsem agent Johnson, tohle je zvláštní agent Johnson." Zvláštní agent Johnson: "Nejsme příbuzní." / Dwayne T. Robinson: "Tady šéf policie Dwayne T. Robinson a velím tady tomu." John McClane: "Tak velíš, jo? Tak to mám pro tebe špatné zprávy, „Dwayne“, tady odsud to vypadá, že velíš leda tak hovnu." / John McClane: "Odhoď zbraň, debile. Policie." Tony: "Ty mi neublížíš." John McClane: "Fakt? Jak to?" Tony: "Protože jsi policajt. Pro ně jsou pravidla." John McClane: "Jo, to mi můj kapitán taky furt říká." / John McClane: "Devět milionů teroristů na planetě a já musím zabít zrovna toho, co má nohu menší než moje ségra." / John McClane: "Yippee-ki-yay, šmejde!"

Smrtonosná zbraň 2

Smrtonosná zbraň 2 (1989)

"Máš nějaký plán?" - "Ano. Předjedeš před ten barák. Počkáš na můj signál. Pak vrazíš dovnitř a ty svině postřílíš." - "Mají Lea." - "Buď opatrnej." - "Co to bude za signál?" - "Určitě to poznáš." Akční klasika - 99,9%. Hlášky: Roger Murtaugh: "Odejdu na penzi ve dvaapadesáti a v pětapadesáti se mi celá penze začne hezky sypat do klína." Martin Riggs: "Hele, zkrať to. Ty přece nejdeš do důchodu, ne?" Roger Murtaugh: "Myslím na to od té doby, co jsem tě potkal." / (Celá Murtaughova rodina se spolu s Martinem Riggsem, tesařem Mickeyem McGeem a Rianninným přítelem Georgem dodívali na reklamu na kondomy, ve které hraje Murtaughova dcera Rianne. Roger, který nevěděl v jaké reklamě hraje jeho dcera, je v šoku.) Roger Murtaugh: "Trish... Vem děti nahoru!" Carrie Murtaughová: "Ale tati. O tom se učíme v rodinné výchově." Roger Murtaugh: "Rodinným čem? Co to říká?! V jaký rodinný výchově, Trish?!" Carrie Murtaughová: "Nerozčiluj se, tati, to je přece normální." Trish Murtaughová: "Jděte nahoru. Nicku ty taky. Víš, jak se tatínek umí zlobit." Rianne Murtaughová: "Vypadala jsem tam tlustá." George: "Mně jsi se líbila." Roger Murtaugh: "Georgi! Ven!" Martin Riggs: "Co blbneš? Vypadala tam skvěle. Bezvadně." Mickey McGee: "Mně se taky líbila. Když jsem ji viděl, hned bych si ty šprcky koupil." / Martin Riggs: "Ty seš černej a já šílenej. Bude sranda, ne?" / Roger Murtaugh: "To se mám na co těšit. To si nenechají ujít. Budu mít šprcky na stole, šprcky v kafi, šprcky mi budou chodit poštou. Proč jsi jenom nedržel hubu. Jdu se projít ven." Martin Riggs: "Tak jim to dopřej. Podle hesla - Jednou gumou tam a druhou ven." / (Martin Riggs sedí s Leo Getzem na kraji hotelového bazénu, do kterého před chvíli spadli z hotelového pokoje v sedmém patře.) Roger Murtaugh: "Jsi v pořádku?" Martin Riggs: "Kde jsi se sakra flákal? Jak to, že jsi nešel se mnou?" Roger Murtaugh: "No! Protože jsem byl o sedm pater výš!" / Roger Murtaugh: "Kam jdeš?" Martin Riggs: "Šmírovat. To patří k té placce. Někdy se přitom i pobavím." / (Na Murtaughově pracovním stole stojí v květináči kytka. Na všech větvičkách jsou místo květů přivázané kondomy.) Roger Murtaugh: "Co je to?!" - "To je prcgumovník." / (Roger Murtaugh sedí ve své koupelně na záchodě, ke kterému je připojena bomba.) Roger Murtaugh: "Nejsem v prdeli?" Martin Riggs: "To teda seš. Ne... To bych kecal. Bude to dobrý. Pokud nevstaneš, tak se ti nic nestane." Roger Murtaugh: "To se mi teda ulevilo. Asi umřu na hajzlu." Martin Riggs: "Chlapi jako ty neumírají na hajzlu." / Arjen Rudd: "Zmizte odtud, negrofile." / Martin Riggs: "Rogere, kde jsou? Dostal jsi je všechny?" Roger Murtaugh: "Jo... Odnegroval jsem je." / Arjen Rudd: "Diplomatická imunita." "(Roger jedním přesným zásahem do hlavy zastřelí Arjena.) Roger Murtaugh: "Právě byla zrušena."

Pravá a levá ruka ďábla

Pravá a levá ruka ďábla (1970)

"Posílá vás sám Pán." - "Ve skutečnosti jsme jeli kolem." Spencer a Hill jako dva padouši, dva bráchové - synové stejné matky. "Porušil zákon." - "Ne?" - "Řekli, že jsem syn starý ku*vy." - "Tak to je vážný." Věřím jim snad každé slovo i to, že se tak nesnáší, až se vlastně mají rádi. Film má svou dynamiku, skvělé dialógy a promakané bitky, silný příběh. "Hele 200 dolaru!"- "Napadlo tě prasknout vlastního bratra?" - "To je urážka, to bych nikdy neudělal... za pitomých 200 dolaru." Nádherná je i píseň Annibale E I Cantori Moderni - Trinity, která celý film provází. Tento film nemá chybu a podle mne nejlepší film westernového žánru. "Něco dělej!" - "Kde mám vzít čas? Nemám ho i když nic nedělám." Už jsem to viděl snad desetkrát a pustím si to zase! Mám pro tento film slabost. Jednoznačně plný počet, protože je to jeden z mých oblíbených filmů. <3

Mission: Impossible

Mission: Impossible (1996)

Co si vybavím, když se řekne MI1: 1. Začátek filmu v Praze, kde si střihne mini-roličeku Marek Vašut. 2. Intro ve kterém poprvé zazní originální melodie, která provází celý film i sérii. 3. Jean Reno a scéna s disketu, kde je Cruise jako usměvavý kouzelník. 4. Dokonalé triky jako obličejové masky, žvýkačková bomba či nejslavnější triková scéna - vloupání do CIA. 5. Akce ve vláčku a na vláčku. 6. Tom Cruise coby agent Ethan Hunt! Díky této postavě mi Cruise přirostl k srdci, a stal se jedním z mých nejoblíbenějších herců. Verdikt: Originální akční thriller bez vady, který jsem viděl snad 50krát a stále mně baví. - 100%.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Obsahuje spoilery: "Potřebuji tvé šaty, tvé boty a taky tvou motorku." Schwarzenegger byl vyslán z budoucnosti, aby ochránil chlapce, který časem zachrání svět před roboapokalypsou. Fantasticka režie, která vedla vynikající herce a vytvořila nezapomenutelné triky. Akce mezi T-800 vs. T-1000 je dechberoucí krása. "Nemůžeš jen tak zabíjet lidí." - "Proč?" - "Prostě nemůžeš, jasný. Věř mi." Silný příběh s hudbou, která se nezapomíná. "No problemo." Pořád jí mám v hlavě. "Je po všem." - "Ne! Je tu ještě jeden čip. Ten musí být také přece zničen..." Film, který mne vzal opravdu za srdce. Jeden z mých oblíbených filmů. Děkuji Cameronovi, protože všechno co se tam děje pochází z jeho hlavy. "Asta la vista, baby." Já miluji ten film! - 100%.

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Obsahuje spoilery: "To účel nás stvořil. Účel nás spojuje. Účel nás motivuje. Řídí nás, pohání nás, to účel nás definuje. Účel nás zavazuje." Hugo Weaving má kamenný výraz a budí respekt. "Jedinej, kdo tam nosí dobrej oblek!" Bitka Neo versus stovka agentů Smithů. Fantastická podívaná! Weaving vytvořil jednoho z nejlepší padouchu v historii kinematografie. "To nejlepší na mně je, že je nás mnoho." Reeves se dá charakterizovat jako Superman. Tady už aj létá... Trinity padá z mrakodrapu a Neo ji ve vzduchu chytí. "Sáhni na mě a už nikdy na nic nesáhneš!" Vypíchnu scény na dálnici, které mají nadupanou hudbu. Pak fantastické bojové scény a dokonalé digitální efekty. "Některé věci se nikdy nezmění. A některé ano." Neopomenu ani scénu, kde se Monica Bellucci chce líbat. "Ty ji miluješ. A ona tebe. Je to na vás vidět. Ale kdysi dávno jsem věděla, jaké to je. Chci si to připomenout. Chci to okusit. Nic víc. Je to prosté." Pokračování, které na plné čáře překonává první díl. - 100%.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

"Sežeňte posily. Je to sithský lord." - "Kancléři Palpatine, sithští lordi jsou naše specialita." Politické čachry, love story a chlapec stojící, mezi světlou a temnou stranou síly. "Anakine, já sloužím Republice a demokracii." - "Pokud nejsi se mnou, jsi můj nepřítel." - "Jenom Sith uvažuje černobíle. Udělám, co musím!" - "Tak to zkus." Epický příběh s dokonalým soundtrack, božskými efekty a prvotřídními herci (Christensen, Portman, McGregor, Lee, Jackson.). Souboje originální, ať už jde o ten první s hrabětem Dooku nebo o ten s generálem Grievousem či ten závěrečný. "Na tenhle okamžik jsem čekal dlouho, můj malý zelený příteli." Je to temné, stejně jako ikonická postava, která se zde zrodí. "Je s tebou spojena velká síla! Od teď budeš znám jako Darth Vader!" George Lucas to dokončil velkolepě, bezchybně a nadčasově! - 100%.

Tajemství staré bambitky

Tajemství staré bambitky (2011)

Hlášky: Lorenc: "Já jsem nevinnej, to on to vymyslel. Lidičky, vždyť já jsem trouba, jak by tohle trouba mohl vymyslet?" / Princ Jakub: "Já bych si to ženění potřeboval deset, dvacet až padesat let rozmyslet." / Lorenc: "Proč se peníze nedělají z něčeho lehčího. Třeba z papíru." Ferenc: "Protože to by se pak začalo krást ve velkým!" / Ferenc: "Uděláme z nich potom ministry!" Lorenc: "A čeho ministry?" Ferenc: " "To je jedno čeho, ale budou mít hodně peněz a nohy v teple." / Princ Jakub: "Jak jí to říct, že jen o ní v noci sním, že jsem verš, co k sobě našel rým." - Krásná česká pohádka s krásnými písničkami. Exceluje hloupý princ Tomáš Klus a krásná Kamila Janovičová, jako dcera loupežníka Ondřeje Vetchého. - 100%.