Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Hodinka

Hodinka (2011)

Po shlédnutí poslední, šesté, části první série, jsem u vytržení - takto perfektně vystavěný příběh už na mne z televizní obrazovky dlouho nezazářil. BBC se skutečně opět předvedla. Seriál sice gradoval velice postupně, ale to vše jen přispělo k opravdu mistrovskému finále, na které se nezapomíná. Charismatičtí herci (v čele s okouzlujícím Westem), výborný scénář, brilantní dialogy - a v neposlední řadě osudovostí nabité období, kdy se lámal chleba nejen pro Suez, ale i pro demokracii jako takovou. Pokud chcete kvalitně pojatý seriál, který se ovšem nebojí namočit do širších souvislostí politky - a přesto přesevšechno zůstat výsostně lidský a osobní, pak toto je vaše "Hodina".

Na jezeře

Na jezeře (2013)

Severský (čti: velmi drsný dějový obsah, atmosféra vykreslována hrůzyplně nádhernou krajinou, úžasná kamera, absence hollywoodských barbie a zbytečných romantických scén) seriál z Nového Zélandu, kde ač se nikdo nechová logicky, natožpak "racionálně", všechny postavy jsou pravdivé. Zapadlý klenot.

OA

OA (2016)

Klasicky "pomalé" drama, které si s divákem pohrává. Mnozí si stěžují, že se tam "v podstatě nic neděje", já si to vysvětluju tím, že jim zřejmě chybí to, co mně na současném hollywoodu přebývá - veškerý ten kolorit "nutných" rekvizit - honičky v autech, přestřelky, pronásledování skrze byty/obchody/restaurace, povinná zrada a hromada sexu. Co naopak mi často chybí (a čeho se mi zde dostalo náramně): uvěřitelnost, přesah, psychologie i "vedlejších" postav, plastičnost vyprávění, sem tam utroušený diamant (moudro), spojitost s naším běžným světem i transcendence kamsi "za". Také je znát, že celý příběh autoři opravdu vypráví od srdce a tak nic není odbyto. Podobná atmosféra jako třeba CASHBACK či The Man From Earth, založeno na vypravěčském umu a (neotřelé) imaginaci která nepotřebuje miliardové CGI triky. Za mne plný počet.