Profil Hodnocení (2625) Komentáře (300) Zajímavosti (22) Biografie (3) Obsahy (4) Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály
Moje komentáře |
Jánošík - Pravdivá historie (2009)
22.01.2010 |
| |
Remaky sú v kurze zjavne nielen v USA a čo najrealistickejší prístup k problematike tiež, takže nová verzia Jánošíka zbavená mýtov bola len zákonitým vyústením, za tie roky čakania a odkladov ale určite nestála. Snaha o historický epos nezlyháva na výprave, ktorej ako jedinej niet čo vytknúť ale prakticky na všetkom ostatnom. Pravdivá história postráda kvalitnú dramatickú fabulu a zmysluplné dialógy, väčšiu časť deja tvorí len sled často nepodstatných epizód zo života Jánošíka a jeho okolia, pričom to podstatné ako je napríklad jeho vzťah k družine odbíja. Vlastne o živote tejto legendy podáva len veľmi málo zaujímavého a Jiráček síce istú charizmu má, lenže v kľúčových okamihoch túto náročnú rolu netiahne tak, ako by asi chcel. Pár drsnejších scén otrlého diváka neprekvapí a režisérskej dvojke nejde uprieť snahu, ale niekto by jej mal oznámiť, že hlavne v akčných scenách na to skutočne nemá. Nápad zbaviť klasický príbeh mytických prvkov tak ako celok vôbec neuspel, legenda by mala ostať legendou, dokým sa jej neujme niekto skutočne schopný. A tento filmový štáb na čele so scenáristkou bohužiaľ zrejme nie je, už len fakt, ako dlho sa písal vo výsledku nepresvedčivý a nekompaktný scenár o niečom svedčí. |
Rok jedna (2009)
13.09.2009 |
| |
Prehrávajúci Black, nevýrazný Cera, absencia zmysluplného deja, hromada nevtipného a fekálneho humoru pričom pár vtipných narážok a mierne zlepšenie v druhej polovici výsledok nezachraňuje, ale iba zmierňuje. Pravdepobne najhorší Ramis. |
End After 9 (1966) odpad!
06.08.2009 |
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9...odpad :-) |