[imdb: 7.4/10]| me: Divoká plejáda mien, prezývok a prostredí v konceptuálne komplikovaných flashback-och pridáva tomuto filmu na dejovom chaose a spôsobuje tak celkovú neprehľadnosť. Po hereckej stránke však film ponúka slušnú dávku toho najlepšieho z anglickej hereckej školy. Škoda však, že v snahe o vytvorenie konšpiračnej špiónskej drámy dochádza "vďaka" mnohokrát statickému tempu a už spomínanej až zbytočnej prekomplikovanosti k akémusi pocitu divákovho vlažného nezáujmu. Nie je to vôbec zlý film, ale s daným potenciálom bolo možné vytvoriť aj niečo podstatne pútavejšie..., [3 a pol *] It'll take us five hours to get drunk on this monkey's piss!
[imdb: 7.4/10]| me: Režisérsky a herecky výborne zvládnutá záležitosť. Kombinácia Clooney, Gosling, Giammatti a Hoffman je nepriestrelná a dáva filmu ďalší rozmer. Film sám o sebe, čo sa myšlienky týka, nie je nijako prelomový, ale je vynikajúco spracovaný a veľmi dobre sa na to celé pozerá. 101 minút zbehne ako voda a človek má príjemný pocit z dobrej filmariny. All the reporters love you. Even the reporters that hate you still love you.
[imdb: 8.0/10]| me: Film o životných hodnotách, rodine a putách... o tom aké to môže byť komplikované a bolestivé ... a zároveň zvláštne vtipné. Vzťah otca a dcér a ich vzájomné hľadanie spoločnej cesty v celkovo príjemnom spracovaní so zaujímavým príbehom. Je to pekný, no nie výnimočný film, ktorému však na kvalite jednoznačne pridal výkon a účasť Clooneyho. Nerozveselí, ale má niečo do seba. What is it that makes the women in my life destroy themselves?
[imdb: 8.0/10]| me: Ono to vôbec nie je komédia, pretože rakovina sama o sebe vôbec vtipná nie je. To, čo sa však v tomto filme podarilo veľmi slušne je ukázať spôsob akým môže mladý človek týmto obdobím od oficiálneho zistenia až po ... prechádzať. Momenty, ktoré môžu vyznieť v danej situácii vtipne, či situácie samotné vedia trošku rozveseliť, ale v celkovom dôsledku ide vždy len o rakovinu. Tento film predstavuje správne vyvážený mix aj najmenšieho posledného životného optimizmu a tej obrovskej ťarchy, ktorú či už po fyzickej alebo psychickej stránke so sebou táto choroba prináša. Je to "komédia", ktorá veľmi nerozveselí, ... ale ako film poteší. No one wants to fuck me. I look like Voldemort.
[imdb: 7.9/10]| me: Britská miniséria, ktorá strčí do vrecka väčšinu hollywoodskych gangsterských filmov. Tom Hardy opäť podáva brutálny výkon, pričom ostatné herecké obsadenie nemá žiadnu chybu a všetci spolu šlapú ako dobre namazaná mašina. Celé to je špinavé a tvrdé až sa človeku miestami dvíha žalúdok a to je presne to čo očakávam od gangsterským filmov, ktoré majú gule. He always wanted to be on TV.
[imdb: 8.3/10]| me: Vynikajúca športová dráma so skvelým Tomom Hardym. Hoci dejovo nás neprekvapí, atmosféra a herecké výkony tomu dávajú úplne iný rozmer. Technická a emotívna stránka nemá žiadnu chybu a tak tento film zanechá silný zážitok. [4 a pol *] Lock up the china because the boys are at it again!
[imdb: 7.7/10]| me: Dokonalá zmes všetkých filmových ingrediencií potrebných pre trvalú dvojhodinovú zábavu plnú parádneho vizuálu, dynamicky vyvíjajúceho sa deja, čerstvého humoru a výborného soundtracku. Predstavuje presne to čo od bluckbusteru tohto typu očakávam. Je to chytľavý film, ktorý vie zaujať a udrží pozornosť počas celej svojej dĺžky a čo je zaujímavé - je lepší než svoj predchodca a to ozaj poteší. [4 a pol *] I can't remember when I last had a hedgehog goulash... this delicious.
[imdb: 7.8/10]| me: Dobre napísaný, režírovaný a zahraný film, ktorý sa nedrží zaužívaných stôp športových filmov, kde sa prezentuje super koncept ako sa stať z nuly superborcom. Zobrazuje príbeh rozvinutia odvážnej myšlienky, ktorá zmenila pohľad na tvorbu baseballových tímov ako takých pútavým a dynamickým spôsobom. Je to príbeh o vlastnej (vopred odpísanej a zatracovanej) ceste, príbeh o pevnej vôli a snahe zmeniť zabehnuté dogmy zasadený veľmi šikovne a nápadito do prostredia baseballu. Je to kus dobrej filmariny. There are rich teams and there are poor teams, then there's fifty-feet of crap, and then there's us.
[imdb: 6.4/10]| me: Príbeh podivného študenta a lásky trošku inak a zaujímavejšie ako po hereckej tak dejovej stránke. Je to príjemnejšie spracovanie než typovo rovnaké filmy avšak výraznejší prelom to určite nepredstavuje. Povedal by som, že je to filmík, ktorý vôbec neublíži a rýchlo zbehne v hlavnej miere vďaka sympatickej Emme Roberts, ale jedno pozretie bohate stačí :). You know we're going to be together one day, we just have to sort through all of our messed up issues first, and you have a lot of girls to sleep with to get out of your system.
[imdb: 6.9/10]| me: Svojský vtipná americko-britská komédia, ktorá prináša čo to z romantiky, britského vtipu ale aj amerického klišé. Je to taká komicko-romantická všehochuť, ktorá však v celkovom dôsledku zanecháva pozitívne dojmy a pôsobí pohodovo. [3 a pol *] I'm sorry I am so late. Bollocksed up at work again, I fear. Millions down the drain.
[imdb: 5.4/10]| me: Ľahká komédia, ktorá má svoje svetlé miesta, úskalia a aj pády ale celkovo určite neurazí. Nie je to totižto teenage shit, ale pokus o klasický humor na štýl POLICE ACADEMY. Nevyšlo to síce úplne dokonale, ale ako voľba na sviatočné popoludnie pred TV je to dobrý ťah a k tomu všetkému Kelsey Grammer ako kapitán. Tak prečo nie? Mister Jackson, you look like you could use some fresh air.
[imdb: 7.0/10]| me: Dobre natočená dráma kde postavy a dialógy ladia s veľkou ľahkosťou a tak nič zbytočne nenarúša celkový zážitok. Film sa dotýka nepríjemnej témy nie hollywoodskym spôsobom a tak pôsobí vierohodne nepríjemne reálne. :) Je to dobrá voľba ak má človek chuť na kus obyčajnej špinavej reality so slušným hereckým prevedením. Sometimes people do things that they know are wrong, but they just do them anyway. Because to do the right thing would be too painful.
[imdb: 6.6/10]| me: Prúser. Nemôžem to hodnotiť inak než seriózne keďže ako mindfuck to bolo slabé a ako spot tiež. Je to dosť trápny pokus o "funny commercial" a Steven by proste takéto sračky robiť nemal.
[imdb: 6.7/10]| me: Dosť nevyvážený film, ktorý vlastne okrem Deepa a krásnej Heard ponúka len zvláštny rumový koncept v ktorom je ťažko nájsť nejaký hlbší zmysel a keďže sa to netvári len ako komédia neviem presne špecifikovať žáner. Nemôžem povedať, že to je skvelá zábava, pretože na to by bolo treba viac vtipu a patričných situácii. Miestami sa tvári vážne, miestami sa snaží poukázať na hlbšiu myšlienku a niekedy len tak ponorený v chlaste ukazuje (ženské či prírodne) krásy Portorika. Je to taký dvojhodinový mix, ktorý v celkovom dôsledku pôsobí ako neškodný film nad ktorým však dlho človek premýšľať nebude. Povedal by som - OK, ale nič viac. How does anyone drink 161 miniatures?
[imdb: 6.6/10]| me: Vynikajúce bojové scény a premakaná výprava to proste celé nedokážu utiahnuť. Filmu chýbalo srdce a dej. Príliš veľa sa rozprávalo a pritom sa nič nepovedalo, celé sa to snažilo dosiahnuť viac než načo nás pripravil trailer a tak som si počas celého filmu nevytvoril k žiadnemu z hrdinov vzťah. Nebola to strata času, to nie - práve už kvôli spomínaným bojovým scénam a dokonalej digitálnej scenérii, ale na to, aby som bol ozaj spokojný s filmom ako takým tam chýbala duša... Stand your ground! Fight for order! Fight for the man beside you! Fight for those who bore you! Fight for your children! Fight for your future! Fight for your name to survive! Fight! For immortality!
[imdb: 7.5/10]| me: Fresh and funny! Carell a Gosling ako výborne fungujúca dvojka v kombinácii s čerstvým humorom, ktorý sa nesie celým filmom. Veľmi milé prekvapenie. Spokojnosť. I don't know whether to help you or euthanize you.
[imdb: 6.7/10]| me: Skvelý nápad,... výborný rozbeh ... no a potom už len stále to isté. A to u mňa začalo po istom čase rovnomerného nestupňujúceho sa deja pôsobiť nezáživne, čo malo za následok, že som si začal všímať nezrovnalosti a diery celkovej myšlienky a to nie je nikdy dobré. Film je deravý ako ementál..., zvyčajne takéto veci neriešim vôbec pokiaľ to celkovo prispieva k dynamike náboja, ale tentokrát to malo na mňa úplne opačný efekt. Herecké výkony - OK, takže v globále to hodnotím ako slušnú snahu o zaujimavé sci-fi, ktoré však nenaplnilo svoj potenciál. For a few immortals to live, many people must die.
[imdb: 7.4/10]| me: Ani neviem kam by som to žánrovo zaradil :) ... ale je to úplne jedno. Povedzme, že to je komédia, ktorá jednoznačne stojí za to. Brandan Gleeson je vynikajúci..., ale celkovo aj všetko ostatné okolo neho šlape výborne ako dobre namazaný stroj a človek tak dostáva nečakané dávky fresh humoru, ktorý je veľmi ojedinelý a práve o to viac poteší. Tento film je taká írska špecialitka, ktorá popri ostatnej hollywoodskej tvorbe pôsobí ako príjemné osvieženie. I'm Irish. Racism is part of my culture.
[imdb: 7.9/10]| me: Príjemný filmík európskeho ladenia, ktorý vďaka svojej rozprávkovej povahe pôsobí veľmi uvoľňujúco. Je tam cítiť Woodyho Allena v každom zábere a hoci nie som veľký fanúšik nadmernej romantiky, tento kúsok ma niečo viac - asi práve vďaka tej odľahčenej mystike - a veľmi milo na mňa zapôsobil. Je to kvalitná oddychovka, pri ktorej sa človek vráti do Paríža a s ľahkosťou pozrie na umenie inými očami. Picasso only thinks that women are to sleep with, or to paint.
[imdb: 7.6/10]| me: Pre mňa najlepší blockbuster tohto roka. Podobné pocity som zažíval keď som prvý krát videl TRANSFORMEROV. A hoci sa film opiera o štandardné (klišé) rodinné hodnoty, vôbec mu to neškodí. Práve naopak - ide to ruka v ruke s kvalitnými hereckými výkonmi, namakanou akciou a dynamický dejom. Film predstavuje dokonalú kombináciu emócii, akcie a vtipu a zanecháva tak príjemné pocity a výborný filmový zážitok. Veľká spokojnosť. Proste tento film ma kvalitne natankoval energiou. :) Bring ti on!
[imdb: 6.7/10]| me: Som rád, že sa stále točia takéto filmy. Niektoré sa podaria viac, iné menej, no mňa ako fandu kvalitných béčiek vždy poteší nový kus. V tomto prípade tomu tiež nie je inak. Je to kúsok, ktorý sa určite nezaradí medzi ikony, ale chlapskú old-school dušu poteší. Obsadenie je vyhovujúce, akcia dobrá a doba do ktorej je film zasadený je podľa mňa najväčším prínosom. Chlapi sú tvrdí, sem tam padne nejaká tá hláška, .... proste línia je zachovaná a určite sa nejedná o žiadne sklamanie. Je to klasika pri ktorej si každý poriadný chlap dobre oddýchne :). You show me a beautiful woman, I'll show a bloke who's sick of her shit.
[imdb: 6.8/10]| me: U mě dobrý ... Film ako celok pôsobí úplne pohodovo, sú to ale konkrétne gagy, ktoré ho celkovo oživujú. Bolo mi hneď jasné, že to nemôže byť 101 minút trvajúca jazda úplnej zábavy, ale od nudy to ma tiež ďaleko. Táto komédia ma svoje úskalia kde sa nevyhla ošúchaným vtipom (čo sa dalo už aj dopredu čakať), ale na druhej strane prináša aj množstvo slušných "fresh" fórov (jednoznačne vďaka Rowanovi), ktoré zdvihnú hladinu vtipu nad úroveň a udržia tak dostatok nesilenej pozornosti počas celej jej dĺžky. You mean there's a mole AND a vole? [3 a pol *]
[imdb: 7.6/10]| me: Viac kungu-fu, menej príbehu, čo sa po pandastickej jednotke dalo očakávať. Výborná animácia, kvalitné bojové scény, pekné flashbacky. Dej je síce slabší, ale celkovo je to však svižná rozprávka, ktorá patrí medzi najlepšie svojho druhu.My son saved China - you, too, can save! Buy one dumpling, get one free! [3 a pol *]
[imdb: 5.9/10]| me: Rodinná komédia podľa šablóny Liar, Liar, pričom tentokrát ešte menej Carrey-ovksé. Bol by to štandardný vtipne ladený film, ktorý vyzdvihuje dobro, morálne a rodinné hodnoty, ...ale vďaka dobre spracovaným tučniakom a Jimovej prítomnosti je to predsa len o niečo lepšia záležitosť. Určite vhodná voľba na nedeľné popoludnie.
[imdb: 5.8/10]| me: Veľmi jednoduchá zábava s prvkami kvalitného humoru, ktoré držia tento film nad vodou. Celkovo nič výrazné, často nudné a priamočiare ako to už pri týchto komédiách býva,... ale ako som už spomenul - miestami prekvapí kvalitnými perlami, ktoré sa našťastie vracajú v pravidelných intervaloch a tak udržia pozornosť počas celého filmu a zabezpečia celkový pocit jednoduchej pohody. Neublíži a ako komédia na pracovný štvrtok určite postačí. I tell you what I know. A kid who wears the same gymnastics sweatshirt three days a week isn't getting laid until he's 29. that's what I know.
[imdb: 8.5/10]| me: Tichý nevtieravý film, ktorý sa pomaly dostáva pod kožu a zanecháva rôznorodé pocity. Chvíľkami hypnotický, inokedy špinavo naturalistický,... proste zaujímavý kus s veľmi charizmatickým Goslingom, ktorý povie všetko aj keď nepovie nič. Celé mi to príde veľmi zvláštne, svojský štýlové a výborné. Trailer síce niečo prezrádza, ale ani zďaleka neukáže pravú tvár filmu. Film ponúka omnoho viac a stojí za to. Výborné štylizovaný film so zvláštnym podtónom. [4 a pol*] How about this - shut your mouth or I'll kick your teeth down your throat and I'll shut it for you.
[imdb: 7.2/10]| me: Prekvapivo zábavný film, ktorý nie je len tradične ošúchanou romantickou komédiou podľa mainstreamovej predlohy. Naopak - milo zaujme a svojský pobaví. Mam z toho celkovo dobrý pocit. Je možné že dôvodom sú aj moje nízke očakávania štýlovo opotrebovanej romantickej komédie, ... tak či onak - príjemne ma to prekvapilo, čo sa pri podobnom type filmov nestáva. [3 a pol *]
[imdb: 7.2/10]| me: Proste dobre spravená komixovka. Pôvodne boli moje očakávania malé, ale to všetko sa rozplynulo ako prach nad Jotunheimom. Slušná audio-vizuálna show s veľmi vhodným výberom (povedal by som všetkých) hlavných predstaviteľov, ktorá ladí snáď po všetkých stránkach. Dejovo nič prekvapujúce, ale to sa od tohoto žánru očakáva. Celkovo by som však určite priložil za vrece akcie, pretože tej tam mohlo byť podľa môjho vkusu podstatne viac. Ináč, to je veľmi pohodový film, ktorý pobaví a určite stojí za pozretie. Podľa mňa - omnoho lepšia zábava (po každej stránke) než kolega Captain America. ... You want to go to Jotunheim? This isn't like going to Earth, where you summon a little lightning and they worshipped you as a god!
Spyz (2003)
[imdb: 7.0/10] | me: Najlepšia z bondoviek ... :) Easy now! You was spying on me. I is gonna teach you to not spy on me... while bonin' you.
Jeden musí z kola ven (2011)
[imdb: 7.4/10] | me: Divoká plejáda mien, prezývok a prostredí v konceptuálne komplikovaných flashback-och pridáva tomuto filmu na dejovom chaose a spôsobuje tak celkovú neprehľadnosť. Po hereckej stránke však film ponúka slušnú dávku toho najlepšieho z anglickej hereckej školy. Škoda však, že v snahe o vytvorenie konšpiračnej špiónskej drámy dochádza "vďaka" mnohokrát statickému tempu a už spomínanej až zbytočnej prekomplikovanosti k akémusi pocitu divákovho vlažného nezáujmu. Nie je to vôbec zlý film, ale s daným potenciálom bolo možné vytvoriť aj niečo podstatne pútavejšie..., [3 a pol *] It'll take us five hours to get drunk on this monkey's piss!
Den zrady (2011)
[imdb: 7.4/10] | me: Režisérsky a herecky výborne zvládnutá záležitosť. Kombinácia Clooney, Gosling, Giammatti a Hoffman je nepriestrelná a dáva filmu ďalší rozmer. Film sám o sebe, čo sa myšlienky týka, nie je nijako prelomový, ale je vynikajúco spracovaný a veľmi dobre sa na to celé pozerá. 101 minút zbehne ako voda a človek má príjemný pocit z dobrej filmariny. All the reporters love you. Even the reporters that hate you still love you.
Děti moje (2011)
[imdb: 8.0/10] | me: Film o životných hodnotách, rodine a putách... o tom aké to môže byť komplikované a bolestivé ... a zároveň zvláštne vtipné. Vzťah otca a dcér a ich vzájomné hľadanie spoločnej cesty v celkovo príjemnom spracovaní so zaujímavým príbehom. Je to pekný, no nie výnimočný film, ktorému však na kvalite jednoznačne pridal výkon a účasť Clooneyho. Nerozveselí, ale má niečo do seba. What is it that makes the women in my life destroy themselves?
50/50 (2011)
[imdb: 8.0/10] | me: Ono to vôbec nie je komédia, pretože rakovina sama o sebe vôbec vtipná nie je. To, čo sa však v tomto filme podarilo veľmi slušne je ukázať spôsob akým môže mladý človek týmto obdobím od oficiálneho zistenia až po ... prechádzať. Momenty, ktoré môžu vyznieť v danej situácii vtipne, či situácie samotné vedia trošku rozveseliť, ale v celkovom dôsledku ide vždy len o rakovinu. Tento film predstavuje správne vyvážený mix aj najmenšieho posledného životného optimizmu a tej obrovskej ťarchy, ktorú či už po fyzickej alebo psychickej stránke so sebou táto choroba prináša. Je to "komédia", ktorá veľmi nerozveselí, ... ale ako film poteší. No one wants to fuck me. I look like Voldemort.
Take, The (TV seriál) (2009)
[imdb: 7.9/10] | me: Britská miniséria, ktorá strčí do vrecka väčšinu hollywoodskych gangsterských filmov. Tom Hardy opäť podáva brutálny výkon, pričom ostatné herecké obsadenie nemá žiadnu chybu a všetci spolu šlapú ako dobre namazaná mašina. Celé to je špinavé a tvrdé až sa človeku miestami dvíha žalúdok a to je presne to čo očakávam od gangsterským filmov, ktoré majú gule. He always wanted to be on TV.
Warrior (2011)
[imdb: 8.3/10] | me: Vynikajúca športová dráma so skvelým Tomom Hardym. Hoci dejovo nás neprekvapí, atmosféra a herecké výkony tomu dávajú úplne iný rozmer. Technická a emotívna stránka nemá žiadnu chybu a tak tento film zanechá silný zážitok. [4 a pol *] Lock up the china because the boys are at it again!
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
[imdb: 7.7/10] | me: Dokonalá zmes všetkých filmových ingrediencií potrebných pre trvalú dvojhodinovú zábavu plnú parádneho vizuálu, dynamicky vyvíjajúceho sa deja, čerstvého humoru a výborného soundtracku. Predstavuje presne to čo od bluckbusteru tohto typu očakávam. Je to chytľavý film, ktorý vie zaujať a udrží pozornosť počas celej svojej dĺžky a čo je zaujímavé - je lepší než svoj predchodca a to ozaj poteší. [4 a pol *] I can't remember when I last had a hedgehog goulash... this delicious.
Moneyball (2011)
[imdb: 7.8/10] | me: Dobre napísaný, režírovaný a zahraný film, ktorý sa nedrží zaužívaných stôp športových filmov, kde sa prezentuje super koncept ako sa stať z nuly superborcom. Zobrazuje príbeh rozvinutia odvážnej myšlienky, ktorá zmenila pohľad na tvorbu baseballových tímov ako takých pútavým a dynamickým spôsobom. Je to príbeh o vlastnej (vopred odpísanej a zatracovanej) ceste, príbeh o pevnej vôli a snahe zmeniť zabehnuté dogmy zasadený veľmi šikovne a nápadito do prostredia baseballu. Je to kus dobrej filmariny. There are rich teams and there are poor teams, then there's fifty-feet of crap, and then there's us.
Art of Getting By, The (2011)
[imdb: 6.4/10] | me: Príbeh podivného študenta a lásky trošku inak a zaujímavejšie ako po hereckej tak dejovej stránke. Je to príjemnejšie spracovanie než typovo rovnaké filmy avšak výraznejší prelom to určite nepredstavuje. Povedal by som, že je to filmík, ktorý vôbec neublíži a rýchlo zbehne v hlavnej miere vďaka sympatickej Emme Roberts, ale jedno pozretie bohate stačí :). You know we're going to be together one day, we just have to sort through all of our messed up issues first, and you have a lot of girls to sleep with to get out of your system.
Notting Hill (1999)
[imdb: 6.9/10] | me: Svojský vtipná americko-britská komédia, ktorá prináša čo to z romantiky, britského vtipu ale aj amerického klišé. Je to taká komicko-romantická všehochuť, ktorá však v celkovom dôsledku zanecháva pozitívne dojmy a pôsobí pohodovo. [3 a pol *] I'm sorry I am so late. Bollocksed up at work again, I fear. Millions down the drain.
Periskop nahoru a dolů (1996)
[imdb: 5.4/10] | me: Ľahká komédia, ktorá má svoje svetlé miesta, úskalia a aj pády ale celkovo určite neurazí. Nie je to totižto teenage shit, ale pokus o klasický humor na štýl POLICE ACADEMY. Nevyšlo to síce úplne dokonale, ale ako voľba na sviatočné popoludnie pred TV je to dobrý ťah a k tomu všetkému Kelsey Grammer ako kapitán. Tak prečo nie? Mister Jackson, you look like you could use some fresh air.
Bráchova holka (2009)
[imdb: 7.0/10] | me: Dobre natočená dráma kde postavy a dialógy ladia s veľkou ľahkosťou a tak nič zbytočne nenarúša celkový zážitok. Film sa dotýka nepríjemnej témy nie hollywoodskym spôsobom a tak pôsobí vierohodne nepríjemne reálne. :) Je to dobrá voľba ak má človek chuť na kus obyčajnej špinavej reality so slušným hereckým prevedením. Sometimes people do things that they know are wrong, but they just do them anyway. Because to do the right thing would be too painful.
Sheep Impact (2011)
[imdb: 6.6/10] | me: Prúser. Nemôžem to hodnotiť inak než seriózne keďže ako mindfuck to bolo slabé a ako spot tiež. Je to dosť trápny pokus o "funny commercial" a Steven by proste takéto sračky robiť nemal.
Rumový deník (2011)
[imdb: 6.7/10] | me: Dosť nevyvážený film, ktorý vlastne okrem Deepa a krásnej Heard ponúka len zvláštny rumový koncept v ktorom je ťažko nájsť nejaký hlbší zmysel a keďže sa to netvári len ako komédia neviem presne špecifikovať žáner. Nemôžem povedať, že to je skvelá zábava, pretože na to by bolo treba viac vtipu a patričných situácii. Miestami sa tvári vážne, miestami sa snaží poukázať na hlbšiu myšlienku a niekedy len tak ponorený v chlaste ukazuje (ženské či prírodne) krásy Portorika. Je to taký dvojhodinový mix, ktorý v celkovom dôsledku pôsobí ako neškodný film nad ktorým však dlho človek premýšľať nebude. Povedal by som - OK, ale nič viac. How does anyone drink 161 miniatures?
Válka Bohů (2011)
[imdb: 6.6/10] | me: Vynikajúce bojové scény a premakaná výprava to proste celé nedokážu utiahnuť. Filmu chýbalo srdce a dej. Príliš veľa sa rozprávalo a pritom sa nič nepovedalo, celé sa to snažilo dosiahnuť viac než načo nás pripravil trailer a tak som si počas celého filmu nevytvoril k žiadnemu z hrdinov vzťah. Nebola to strata času, to nie - práve už kvôli spomínaným bojovým scénam a dokonalej digitálnej scenérii, ale na to, aby som bol ozaj spokojný s filmom ako takým tam chýbala duša... Stand your ground! Fight for order! Fight for the man beside you! Fight for those who bore you! Fight for your children! Fight for your future! Fight for your name to survive! Fight! For immortality!
Bláznivá, zatracená láska (2011)
[imdb: 7.5/10] | me: Fresh and funny! Carell a Gosling ako výborne fungujúca dvojka v kombinácii s čerstvým humorom, ktorý sa nesie celým filmom. Veľmi milé prekvapenie. Spokojnosť. I don't know whether to help you or euthanize you.
Vyměřený čas (2011)
[imdb: 6.7/10] | me: Skvelý nápad,... výborný rozbeh ... no a potom už len stále to isté. A to u mňa začalo po istom čase rovnomerného nestupňujúceho sa deja pôsobiť nezáživne, čo malo za následok, že som si začal všímať nezrovnalosti a diery celkovej myšlienky a to nie je nikdy dobré. Film je deravý ako ementál..., zvyčajne takéto veci neriešim vôbec pokiaľ to celkovo prispieva k dynamike náboja, ale tentokrát to malo na mňa úplne opačný efekt. Herecké výkony - OK, takže v globále to hodnotím ako slušnú snahu o zaujimavé sci-fi, ktoré však nenaplnilo svoj potenciál. For a few immortals to live, many people must die.
Pomáhat a chránit (2011)
[imdb: 7.4/10] | me: Ani neviem kam by som to žánrovo zaradil :) ... ale je to úplne jedno. Povedzme, že to je komédia, ktorá jednoznačne stojí za to. Brandan Gleeson je vynikajúci..., ale celkovo aj všetko ostatné okolo neho šlape výborne ako dobre namazaný stroj a človek tak dostáva nečakané dávky fresh humoru, ktorý je veľmi ojedinelý a práve o to viac poteší. Tento film je taká írska špecialitka, ktorá popri ostatnej hollywoodskej tvorbe pôsobí ako príjemné osvieženie. I'm Irish. Racism is part of my culture.
Půlnoc v Paříži (2011)
[imdb: 7.9/10] | me: Príjemný filmík európskeho ladenia, ktorý vďaka svojej rozprávkovej povahe pôsobí veľmi uvoľňujúco. Je tam cítiť Woodyho Allena v každom zábere a hoci nie som veľký fanúšik nadmernej romantiky, tento kúsok ma niečo viac - asi práve vďaka tej odľahčenej mystike - a veľmi milo na mňa zapôsobil. Je to kvalitná oddychovka, pri ktorej sa človek vráti do Paríža a s ľahkosťou pozrie na umenie inými očami. Picasso only thinks that women are to sleep with, or to paint.
Ocelová pěst (2011)
[imdb: 7.6/10] | me: Pre mňa najlepší blockbuster tohto roka. Podobné pocity som zažíval keď som prvý krát videl TRANSFORMEROV. A hoci sa film opiera o štandardné (klišé) rodinné hodnoty, vôbec mu to neškodí. Práve naopak - ide to ruka v ruke s kvalitnými hereckými výkonmi, namakanou akciou a dynamický dejom. Film predstavuje dokonalú kombináciu emócii, akcie a vtipu a zanecháva tak príjemné pocity a výborný filmový zážitok. Veľká spokojnosť. Proste tento film ma kvalitne natankoval energiou. :) Bring ti on!
Elitní zabijáci (2011)
[imdb: 6.7/10] | me: Som rád, že sa stále točia takéto filmy. Niektoré sa podaria viac, iné menej, no mňa ako fandu kvalitných béčiek vždy poteší nový kus. V tomto prípade tomu tiež nie je inak. Je to kúsok, ktorý sa určite nezaradí medzi ikony, ale chlapskú old-school dušu poteší. Obsadenie je vyhovujúce, akcia dobrá a doba do ktorej je film zasadený je podľa mňa najväčším prínosom. Chlapi sú tvrdí, sem tam padne nejaká tá hláška, .... proste línia je zachovaná a určite sa nejedná o žiadne sklamanie. Je to klasika pri ktorej si každý poriadný chlap dobre oddýchne :). You show me a beautiful woman, I'll show a bloke who's sick of her shit.
Johnny English se vrací (2011)
[imdb: 6.8/10] | me: U mě dobrý ... Film ako celok pôsobí úplne pohodovo, sú to ale konkrétne gagy, ktoré ho celkovo oživujú. Bolo mi hneď jasné, že to nemôže byť 101 minút trvajúca jazda úplnej zábavy, ale od nudy to ma tiež ďaleko. Táto komédia ma svoje úskalia kde sa nevyhla ošúchaným vtipom (čo sa dalo už aj dopredu čakať), ale na druhej strane prináša aj množstvo slušných "fresh" fórov (jednoznačne vďaka Rowanovi), ktoré zdvihnú hladinu vtipu nad úroveň a udržia tak dostatok nesilenej pozornosti počas celej jej dĺžky. You mean there's a mole AND a vole? [3 a pol *]
Kung Fu Panda 2 (2011)
[imdb: 7.6/10] | me: Viac kungu-fu, menej príbehu, čo sa po pandastickej jednotke dalo očakávať. Výborná animácia, kvalitné bojové scény, pekné flashbacky. Dej je síce slabší, ale celkovo je to však svižná rozprávka, ktorá patrí medzi najlepšie svojho druhu.My son saved China - you, too, can save! Buy one dumpling, get one free! [3 a pol *]
Art of Flight, The (2011)
[imdb: 8.5/10] | me: Chladné a technicky dokonalé! Hory, freeride, adrenalin ... Nič viac, nič menej. Proste skvelý dokument.
Pan Popper a jeho tučňáci (2011)
[imdb: 5.9/10] | me: Rodinná komédia podľa šablóny Liar, Liar, pričom tentokrát ešte menej Carrey-ovksé. Bol by to štandardný vtipne ladený film, ktorý vyzdvihuje dobro, morálne a rodinné hodnoty, ...ale vďaka dobre spracovaným tučniakom a Jimovej prítomnosti je to predsa len o niečo lepšia záležitosť. Určite vhodná voľba na nedeľné popoludnie.
Zkažená úča (2011)
[imdb: 5.8/10] | me: Veľmi jednoduchá zábava s prvkami kvalitného humoru, ktoré držia tento film nad vodou. Celkovo nič výrazné, často nudné a priamočiare ako to už pri týchto komédiách býva,... ale ako som už spomenul - miestami prekvapí kvalitnými perlami, ktoré sa našťastie vracajú v pravidelných intervaloch a tak udržia pozornosť počas celého filmu a zabezpečia celkový pocit jednoduchej pohody. Neublíži a ako komédia na pracovný štvrtok určite postačí. I tell you what I know. A kid who wears the same gymnastics sweatshirt three days a week isn't getting laid until he's 29. that's what I know.
Drive (2011)
[imdb: 8.5/10] | me: Tichý nevtieravý film, ktorý sa pomaly dostáva pod kožu a zanecháva rôznorodé pocity. Chvíľkami hypnotický, inokedy špinavo naturalistický,... proste zaujímavý kus s veľmi charizmatickým Goslingom, ktorý povie všetko aj keď nepovie nič. Celé mi to príde veľmi zvláštne, svojský štýlové a výborné. Trailer síce niečo prezrádza, ale ani zďaleka neukáže pravú tvár filmu. Film ponúka omnoho viac a stojí za to. Výborné štylizovaný film so zvláštnym podtónom. [4 a pol*] How about this - shut your mouth or I'll kick your teeth down your throat and I'll shut it for you.
Ženy sobě (2011)
[imdb: 7.2/10] | me: Prekvapivo zábavný film, ktorý nie je len tradične ošúchanou romantickou komédiou podľa mainstreamovej predlohy. Naopak - milo zaujme a svojský pobaví. Mam z toho celkovo dobrý pocit. Je možné že dôvodom sú aj moje nízke očakávania štýlovo opotrebovanej romantickej komédie, ... tak či onak - príjemne ma to prekvapilo, čo sa pri podobnom type filmov nestáva. [3 a pol *]
Thor (2011)
[imdb: 7.2/10] | me: Proste dobre spravená komixovka. Pôvodne boli moje očakávania malé, ale to všetko sa rozplynulo ako prach nad Jotunheimom. Slušná audio-vizuálna show s veľmi vhodným výberom (povedal by som všetkých) hlavných predstaviteľov, ktorá ladí snáď po všetkých stránkach. Dejovo nič prekvapujúce, ale to sa od tohoto žánru očakáva. Celkovo by som však určite priložil za vrece akcie, pretože tej tam mohlo byť podľa môjho vkusu podstatne viac. Ináč, to je veľmi pohodový film, ktorý pobaví a určite stojí za pozretie. Podľa mňa - omnoho lepšia zábava (po každej stránke) než kolega Captain America. ... You want to go to Jotunheim? This isn't like going to Earth, where you summon a little lightning and they worshipped you as a god!