Morloth

něco jako student

homepage
ICQ: 213068285

25 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 13 18 24
    • 7.2.2012  15:22
    Nebezpečná metoda (2011)

Rozpor mezi myšlenkovou špínou a obrazovou čistotou mi poněkud stíral vyznění. Vždy čistá a jen v odrazech odhalená Sabina Spielrein je přeci jen příliš hollywoodským zjevem.

• 7.2.2012  15:19
    Jeden musí z kola ven (2011)

Šlape to jak hodinky. Akce skrytá ve slově. Snad jako jediné negativum bych našel fakt, že posatava Smileyho je na špióna až příliš čistá a neprůstřelná, tudíž divák nemusí pochybovat.

• 7.2.2012  15:17
    Hugo a jeho velký objev (2011)

Ten slastný pocit, vidět Mélièsovy filmy na plátně, byl u mne bohužel vykoupen utrpením, jež plynulo z naprosto neživotných dětských charakterů. Pokud má být Hugo filmem pro děti, měl by krom precizní vizuální stránky nábídnout i cosi z toho světa fantazie, který k dětskému světu patří.

• 3.2.2012  23:51
    Warrior (2011)

Kýč který šlape jako hodinky. Se sáčkem popcornu a kolou v klíně neurážející zábava.

• 13.1.2012  17:54
    Dům k pověšení (1988)

Reklmním sloganem řečeno: O světě takovém jaký je.

• 20.12.2011  18:39
    F jako fotři (2010)

Dopředu je třeba říci, že F jako fotři nemají ambice šokovat publikum hlubinnými sondami, překvapovat svou neotřelostí či provokovat voleným námětem. Přesto jistá neotřelost, jistá provokativnost a určitý sestup do duší se koná. Možná proto ta symbióza kravaťáků a inťoušů. Při klouzání po povrchu se pobavíte, při hlubším vhledu je co analyzovat. Více ZDE.

• 7.12.2011  09:22
    Drive (2011)

Nádherný důkaz, že kvalitní režijní vedení dokáže i z pitomoučkého a ohraného scénáře udělat akční zážitek roku. Nicolas Winding Refn je pro mne velkým příslibem, protože to, co předvedl, je svěží, napínavé, hluboké - dá-li se to o takovém filmu říct. Inu, klobouk dolů. Důkaz, že herec může být i v akčním filmu živoucí.

• 21.11.2011  15:37
    Lovci hlav (2011)

Morbidně vtipné. Někdy to stačí.

• 10.11.2011  15:56
    Idioti (1998)

Chápu, že je to ve své podstatě krásně podvratně geniální, ale dosti jsem se u toho nebavil a že bych u Idiotů nějak zásadně přemýšlel, to se taky říct nedá. Spíš mne přepadla jakási ospalá nuda. Nějak mi poslední dobou Trier nechutná.

• 16.10.2011  21:31
    Nic proti ničemu (2011)

Zatím poslední snímek Petra Marka – spíše než jako režisér se prosadil jako hudebník s formací MIDI LIDI – opět čerpá z jeho oblíbené neumětelské estetiky. Film natočený v netradičním formáty 4:3 – typický pro televizní obrazovky – byl nasnímán na obyčejnou videokameru, jako hudební doprovod posloužilo CD zakoupené na benzínce, v celém filmu nehrají profesionální herci, ale lidé, které hraní baví ovšem neživí, a snímek byl financován z vlastních zdrojů autorského kolektivu, nikoli formou klasických filmových investic a grantů. Přesto je česká komedie Nic proti ničemu v oficiální kinodistribuci právem a přináší čerstvý vítr do tohoto žánru s pošramocenou pověstí. Počítám, že Paul McCarthy, kterému je film věnován, snímek nikdy neuvidí, a že Mirka Spáčilová, které autorský kolektiv vetkl film také, z něj nadšená nebude. Ale to nic neznamená. Je to dobrý biják.

• 14.10.2011  23:50
    Con Air (1997)

Tady jsme se minuli...

• 18.9.2011  16:40
    Poklad na Sierra Madre (1948)

Řiká se, kdo chce moc, nemá nic.

• 18.9.2011  16:33
    Dům košaté lásky (2009)

Kaurismäki není jen Aki. Mikka, ač již delší dobu pobývá ve slunném Riu, na výheň finské sauny nezapomněl. A tak natočil ryze finský film s finským humorem, s finskými kulisami a především s perfektně hrajícími finskými herci. Již průvodní dynamicky natočená a sestříhaná scéna ukazuje, že ne vše, co se ve filmu odehraje, lze brát vážné. V tomto duchu se vlastně nese celý příběh o mafiánech, jedné smrti, obchodu s bílým masem a o rozpadu manželství. Dům košaté lásky je ztřeštěná vztahová komedie, kde si oškliví lidé dělají ošklivé věci a je to finská sranda.

• 17.9.2011  13:29
    Temné slunce (1980)

Dvakrát nevstoupíš do téže řeky. Vávra inspirovaný a fascinovaný nákladnou americkou produkcí vytvořil naprosto neoriginální, nesoudržnou a především nezvládnutou frašku, která musela přes řadu studiově odporných scén stát solidní balík. Skoro se mi nechce věřit, že na tom dělal Ondříček.

• 11.9.2011  20:48
    Hirošima, má láska (1959)

Překrásný film o konci světa, tedy jednoho města.

• 11.9.2011  20:42
    Čínská čtvrť (1974)

Čínská čtvrť jako mystický prostor, kde se vše zlé ze slov zhmotňuje do činů.

• 11.9.2011  14:53
    Melancholia (2011)

Může to být neskutečně propracovaná a promyšlená metafora konce světa, stejně to může být nebetyčná manýra. Stačí si vybrat. Osobně se spíše kloním k té manýře. To nic nemění na faktu, že Trier zase vymáčkl z herců neuvěřitelné výkony.

• 9.9.2011  16:34
    Bonnie a Clyde (1967)

Příjemně podvratná oslava svobody, kterou mi však kazí herecká stylizace a nesoudržnost logiky vyprávění. V mnohých momentech fantastické, mnohdy až nesnesitelně trapné.

• 2.9.2011  12:13
    Prázdniny v Římě (1953)

Reklamní agentura na krásu, lásku, dobrodružství a štěstí, kterou prezentují sladká princezna Audrey Hepburn a cynický novinář Gregory Peck. Nebýt závěrečné scény, která elegantně a nemilosrdně rozmetá cukrlátka do všech stran, mohl jsem to brát jako nejromantičtější reklamu na to, jak dostat Američany do Itálie.

• 29.8.2011  20:51
    Dvojí život Veroniky (1991)

Bolestně krásné...

• 29.8.2011  20:43
    Najal jsem si vraha (1990)

Neuvěřitelná akční jízda - by to byla - kdyby se o tempo nestaral Fin, co místo dialogů nechává hlavní hrdiny kouřit cigarety.

• 22.8.2011  16:27
    Nebožtíci přejí lásce (1972)

Provokativní a zábavné. Jaká láska je nejkrásnější? No přeci ta zakázaná.

• 22.8.2011  16:23
    Ojos de Julia, Los (2010)

První dvě třetiny filmu zajímavě stylisticky pojaté. Příjemně budovaná atmosféra, fungující logika, neotravné herectví. Konec však poněkud bezzubě tápe a hledá dostatečně šokantní pointu, která se nedostavuje.Prospěla by kratší stopáž.

• 20.8.2011  22:03
    Všemocný (2011)

V nemocném světě musí být člověk nemocný, aby se uplatnil. A nebo závislý. Eddie Morra (Bradley Cooper) se díky droze NZT vydává za svým americkým snem, který je stejně pokřivený jako vizuální kejkle režiséra Burgera. Droga, která nebere, ale dává, a jejímž užíváním se člověk neničí ale zdokonaluje? Jeden z nejvíc kontroverzních Hollywoodských blockbusterů, v němž jde tradičně logika stranou, může být příjemným kinorelaxem, nebo nepříjemně pravdivou společenskou sondou. Chceme vše, bereme vše a nedáváme zhola nic. A riziko? Dokud nepřestaneš, neexistuje. Jeden z nejsobečtějších filmů poslední doby.

• 20.8.2011  15:46
    Stalag 17 (1953)

Koncert Williama Holdena. Jen jeho postava příliš trčí ze struktury filmu. Snad tím, že je jediná alespoň trochu životná. Karikatury hrdinů i zločinců jsou sice zábavné a ve filmu fungují, ale to, že je film rozkročen mezi, komedií, dramatem a fraškou, jej tak nějak rozbíjí.

• 16.8.2011  16:18
    Horská kočka (1921)

Němá opera? Inu, vše je možné...

• 16.8.2011  16:17
    Ústřicová princezna (1919)

Nepřestane mne překvapovat, co skýtá filmová historie...

• 16.8.2011  16:09
    Raz, dva, tři (1961)

Raz, dva, tři a z proletáře je rázem uhlobaron. Tedy pardon, prodejce limonády.

• 16.8.2011  16:06
    Turínský kůň (2011)

Pocta kráse pomalosti. Toto je nádherný film o konci světa.

• 14.8.2011  23:17
    3 sezóny v pekle (2009)

Možná se to příliš otáčí po emerických vzorech, ale na druhou stranu je to konzistentní, zábavné a poučené. Hádek mne po dlouhé době neštval a ostatní mi též seděli. Snad ty postsynchrony si mohl někdo poslechnout, ale nemůžu chtít vše... Nesdílím ani místní nadšení, ani pohoršení. Prostě příjemný a povedený film.

<< předchozí 1 2 3 4 7 13 18 24