Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (104)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Poměrně slušně natočené, avšak chyběla mi tam nějaká dějová linka, respektive rámec filmu. Knihy jsem nečetl, ale myslím, že dva díly jsou zbytečné, neboť tohle by šlo rozhodně zkrátit. Ale jinak pár silných scén tu bylo a nejsem vyloženě zklamaný.

plakát

96 hodin: Zúčtování (2014) 

O chlup lepší jak druhý díl, ale proboha! Megaton je prase, které neskutečným způsobem zostudilo vynikající první díl. Druhý a třetí díl se snad nemůže líbit ani Liamovi. A poprvé si u filmu postesknu, že mě bolely chvilkami z toho super rychlostřihu oči (jinak jdou technický věci aka střih, kamera a já nevím co kolem mě). V samotném základu to není špatný, ale to by to do ruky nesměl dostat ten pazdrát.

plakát

Na divoké vlně (2012) 

Sportovní filmy mám hodně rád a zejména filmy o surfingu. Velice silný snímek, který je jak v jedné rovině o tomto krásném sportu, tak v druhé rovině o osobních problémech hlavních představitelů. Obě roviny se krásně propojují a přináší záživný příběh natočený podle skutečné události. Vyzdvihl bych závěrečné minuty plné adrenalinu a Butlera, který byl skvělý.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Od začátku si Banshee drží laťku pekelně vysoko a momentálně běžící třetí série ji jenom navyšuje! Prostě seriál, který má koule, a to pěkně velký. Za mě 100%!

plakát

Another Me (2013) 

Velice slušně rozjetý rozjetý a zajímavý snímek, který jsem si vybral kvůli Sophie, jež zde předvádí vcelku slušný výkon. Nicméně v bodě, kdy divák čeká nějaké rozuzlení a logické vysvětlení všeho dění se dostaví konec a to skutečné hloupý. Ale jako celek to opravdu není špatný snímek, zvláště pokud jste fanoušek Sansy :).

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Dvě hvězdičky dávám pouze kvůli uctě ke značce AHS a Ryanovi. Pro mě bezkonkurenčně nejslabší série, kterou jsem po pár dílech přestal sledovat a nedávno s utrpením dokoukal. Žádný faktor napětí a očekávání jako v 1. sérii, žádný faktor strachu jako v 2. sérii a žádný faktor pobavení jako v 3. sérii. Několik namixovaných příběhů, z nichž některé nebyly ani dokončené, ve mně nezanechaly vůbec nic. Proč si to tedy pustit? Jessica Lange zpívá a opět famózně (cover na Gods and Monsters od Lany Del Ray je lepší než origoš), plus se dozvíte něco o minulosti Pepper z dvojky.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Jedna z nejlepších, ne-li nejlepší komedie poslední doby. Opravdu, dlouho jsem se u filmu tak upřímně a od srdce nezasmál!

plakát

Soudce (2014) 

Mám rád filmy, ve kterých hlavní postavy naprosto vynikají v tom, co dělají. Mám rád dramata, která jsou říznutá lehkým humorem a nápaditými gagy. Přidejme ještě za každých okolností skvělého Roberta Downey Jr. a já jsem naprosto spokojený.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tak PJ mě svým režisérským šípem trefil přesně tam, kam bylo třeba. Po některých negativních ohlasech na tento díl jsem měl trošku strach z toho jít do kina, ale naštěstí jsem šel a dobře udělal. V knize je tento film sice zhruba jednou kapitolou, ale stejně mi přišla stopáž krátká a velice se těším na extended verzi. Bitva pěti armád je pro mě rozhodně nejlepším díle trilogie. Nadchla mě samotná bitva, vypjaté osobní souboje, burcovní proslovy, zakomponování romantiky, výsledné rozjímaní Bibla a Gandalfa....Nadchlo mě to všechno tak, že mi ale vůbec nevadí scény létajícího Legolase a podobné ptákoviny. U závěrečné písničky celé ságy ze Středozemě se ve mě mísilo tolik pocitů, jak ještě po žádném jiném filmu. Ve výsledku je asi samozřejmě LOTR propracovanější a kvalitnější trilogií, ale Hobit není si své místo u mě našel také. Poslední díl u mě tedy rozhodně za 100 %.

plakát

The Scribbler (2014) 

Velice zajímavý snímek s krásnou Katie Cassidy v hlavní roli. Ano, je trošku hektický a nepředvídatelný, avšak díky tomu jsem byl poměrně zvědavý na vyústění. Ale určitě to není film pro každého. 3*