Říká se že věci se mají hýbat po Gaussově křivce a po špičce Fénixova řádu a Prince dvojí krve to šlo dolů. Dobře že to už více klesat nebude... Ale k filmu, nějak mi unikalo to vyvrcholení. Všude jsem slyšel o monstrózní bitvě o Bradavice a ono prd. Za 10minut bylo po všem. Poslední díl mi připomíná jakýsi komerčně zkonstruovaný slepenec. Zklamání
Já tvrdím že nedělní poobědní pohádka je samostatný žánr a toto jeho typický zástupce. Pouhé použití vzorce jednoduchý děj+dobrý konec, minimální náklady, nějaká písnička a výsledek s výborným poměrem cena/výkon je tady.
Film je sice hodně předvidatelný a scenarista si moc práce s prokreslováním postav nedal, ale vzato v celku je film docela vydařený. A Kate Mara je taky vydařená :-)
Pohádka udělaná jako VanHelsing!
díky vícekrát radši ne.
Silně nerealistické (kolik prváků si do školy nosí noťas? ... už vidím jak taková princezna jako Paty by se s Dájou vůbec bavila, natož aby spolu něco podnikaly ... už vidím jak se ve třídě/škole všechno odehrává jenom v režii pěti prváků ... ). Ale jinak koukat se na to docela dá.
Kam můžeme zajít ? Kdo je přítel a kdo ne? Je spojenec spojený s námi nebo s někým jiným? Čí smrt může být ku prospěchu? Může být něčí smrt ku prospěchu?
Vcelku podařený film, osobně bych z něj ale spíš udělal datadisk > prvních předchozí dva díly shrnout do dvaceti minut a pak přilepit tento kousek. Myslím že samostatně by to bylo lepší. Oproti předchozím dílům to na mne působilo jako nepodařený pokus o změnu žánru. Z původního tématu zůstala pouze kostra a film je (především vizuálně) vystaven jako cyberpunkové fantasy.
Tohle je příklad filmu který lidi na začátku zmate a následně mate stále víc a víc. Jo a kdyby vám někdo nabízel cokoli z filmu prozradit, tak ODMÍTNOUT!
Válka tak trochu z jiného pohledu. Toto je první film který dokázal skloubit hraný a dokumentární styl tak že se navzájem doplňují tak až se navzájem i nahrazují
Puzzle z kousků Starého i Nového Zákona, magického realismu, psychologického dramatu a Receptáře. Kombinace archetypýlních ztracenců (přestárlý nácek, tlouštík upíjející se sirupem proti kašli, latentně teroristický Arab a budoucí matka pochybných kvalit) a jednoho kněze co všem leze na mozek protože mu už to vlezlo dává vzniknout něčemu co bych si troufal přirovnat k pokusu o znázornění "Zmaru ve filmu".
Člověk může být sebesilnější, největší sílu však získá když se spojí síla fyzická se silou vnitřní a to ještě posílené touhou žít. Ano touha žít je to vočom tenhle film je. Touha žít a přežít. Ta touha, když ne sebe, zachránit a darovat život alespoň svým blízkým. Škoda jen, občasných hluchých a vlekoucích se míst. 3-4*
Tohle není horor; tohle je delTorovština... Ponurost španělských reálií kombinovaná s typicky deltorovským pojetím melancholie, zmaru a naděje v beznaději. Síla nitra proti silám hlubiny.
Poněkud nepodařený pokus o natočení velkofilmu amerického střihu. Kdyby zůstali u toho co seveřani umí nejlíp, asi by to dopadlo líp. Nejvíce musím vytýkat občasné naprosté nelogičnosti.
Já to říkám pořád že Poláci a Rusové ty historické velkofilmy prostě umí! Oproti slavnějším dílům typu Ogniem i mieczem je tento opus sice poněkud slabší, avšak i tak strká do kapsy polovinu západní produkce. Jádrem příběhu však vůbec nejsou Vikingové, ti se tam objeví asi na 15minut, ale hrdinové počátků polské státnosti a zakladatelé rodu Piastovců. A taky se docela ztotožňuji s komentem uživatele B!shop.
Konečně po dlouhých časech pohádka na kterou se dá dívat. Toliko porušených pohádkových klišé najednou a přitom hezká podívaná. Nakonec se mi poštěstilo aby mi v oku ulpělo trochu prachu z hvězd.
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Srdečné pozdravy z Ruska (1963)
pomiňme fakt že zhruba 50% filmu je naprosto uspávající nuda, ale toto je naštěstí sendvičováno se záživnými momenty, takže jsem u toho usnul jenom 2x
Sucker Punch (2011)
odpad!chyběly mi v tom filmu tři věci: děj, nápad a proč jsem se na to vůbec díval
O bílé paní (TV film) (2008)
Čas hrdinů (2011)
a když se začalo něco dít, tak to skončilo
Ironclad (2011)
Jak vycvičit draka (2010)
Takový milý mainstream... Osobně tento film řadím do kategorie půjčit/stáhnout, ale za orginálku by to byly vyhozené peníze. ***+ <65%>
Červená Karkulka (2011)
Pohádka udělaná jako VanHelsing! Tak to mi ho teda natři na červeno! Pokus o jiné zpracování notoricky známé pohády zapojením temna a tajemna skončil bohužel (nebo bohudík?) jako naprosto nepovedená slátanina. díky vícekrát radši ne.
Vyprávěj (TV seriál) (2009)
Prvá série naprosto suprová, se druhou to ale šlo hodně do kytek. Tak snad ta třetí už bude zase koukatelná...
4teens (TV seriál) (2011)
Symptom Pandorum (2009)
Líbilo se mi to především proto že je tam vidět notná inspirace mým oblíbeným Horizontem události...
Počátek (2010)
Film kdy člověk půlku filmu ani pořádně neví co se zrovna děje. A tu druhou se nudí. Ty 3*** jsou všechny za zpracování.
Plamen a Citron (2008)
Drátařík a hruška moudrosti (TV film) (2003)
Tohle nebyla pohádka, tohle byl horor. Jediné co za něco stálo byl tandem Nárožný-Vladyka
Matrix Revolutions (2003)
Salt (2010)
Smrt čeká všude (2008)
Životy těch druhých (2006)
Film kdy se heldání "pravdy" postupně změní v nalezení "Pravdy". O prozření v mlze.
Adamova jablka (2005)
Černá smrt (2010)
Ten film má sestupnou tendenci, začíná na 4****, upadne do 3*** nudy a díky posledním pár scénám ztrácí a končí na 2**
Robin Hood (2010)
Mé srdce historika krvácí!
Poslední vlak (2007)
Historie.cs (TV pořad) (2008)
Jednou bych tam chtěl povídat...
Na dotek (2004)
Já tenhle film asi nedokážu docenit, ale nudně zpracované opakování lží zabalených do srceryvných nervových výlevů bez hlavy a paty mi fakt nic neříká
Princ bez království (2001)
Arn (2007)
Staré báje vikingů (2003)
Poste restante (TV seriál) (2009)
...ale dívat se na to odpočinkově dalo. dal jsem to vkuse v archivu ČT
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)
Kdybych tento díl neviděl, tak myslím že bych o nic nepřišel
Hvězdný prach (2007)