Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (181)

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

O čem to je? Michelle udělá ve svém autíčku pár kotrmelců a místo v nemocnici se probere v podzemním bunkru…. CO já NATO? Nahlédl jsem do hlavy producenta filmu a viděl jsem toto: Sakrblé, došly prachy na kokeš a štětky, musím natočit film dle finančního hesla „za málo peněz hodně muziky“. Zaprvé, musí se to celé odehrávat v interiéru. Takže podzemní bunkr, to je taková klasika s kterou se nedá šlápnout vedle. Zadruhé, herecké obsazení. Charakterní part obstará ten tlusťoch z Rossie a pro honiče tam frknu pěknou levnou frndu. Dobrá bude ta z remake věci, ta byla těžce šukatelná i když na sobě měla čtyři svetry a tři vaťáky. Tak a měl bych to hotové. Náhle zazvoní telefon a na druhém konci samotný JJ Abrams a hned spustí „nemáš nějaké hutné drama, ale musí tam být mimozemšťani…..“

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

O čem to je? Super tajný agent USA spojí síly se super tajným agentem SSSR, aby zabránili globální katastrově a zjistili, že přátelství je víc než politika...Co já NATO? Guy Ritchie dostal koňskou dávku sedativ, jinak si nedokáži vysvětlit, kam se poděl jeho adrenalový režisérský rukopis. UNCLE je bezpohlavní derivát Kingsmana, neurazí, nenudí, ale do dvou hodin vyšumí.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

O čem to je? Katniss zachráněna v 13. distriktu schovaná, psychicky labilní..... Co já NATO?. Ve filmu se vůbec nic nestane a pokud by byl cca o 120 minut kratší, mohl divák ty dvě hoďky strávit něčím smysluplným. Zajímavé vedlejší postavy jako jsou např. všichni vyjma Ketniss (včetně celé rodiny), Hurikána a Peety se ve filmu jenom mihnou. Katniss film zachycuje v době vrcholícího mensesu nebo heroinové absťáku. Buď male totální sračky a pobíhá odnikud nikam, nebo má jeden ze svých psychopatických výlevů. O moc lépe na tom není ani postava Hurikána. Ta totiž celou dobu kouká na Katniss velice mlsným BabyThorvským pohledem, až jsem si začal říkat, že jestli Katniss spadne tužka, tak to má její kaďák spočítané. A v poslední řadě je tady arciotlounek Peeta, který prokníká 3 a půl minuty, které ve filmu dostal, takže žádná změna.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

O čem to je? Mirka Dušína vyveze výtah zapomnění doprostřed mýtiny obývané chlapci, kteří se snaží uprchnout z labyrintu, ve kterém jsou uvězněni…Co já NATO? Od úvodní scény jsem netušil, která bije a jakým směrem se bude příběh odvíjet. Několikrát jsem se přistihl, že čekám na Blindside, který film totálně podělá, až při závěrečných titulcích jsem si uvědomil, že mě nic takového nečeká. Je jasné, že film pár much má, ale v rámci daného teen-žánru se jedná o naprostou špicu. Těším se na dvojku a chystám se na knižní trilogii.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

O čem to je? Leonidas je mrtev, Řecko má však k dispozici dalšího nabušeného mutherfuckera Themistoklese, tím pádem z nás může filmové studio vytáhnout pár krví zbrocených kaček……Co já NATO? Jé smutné když drsně vyhlížejícím mužům cedícím heroické, pomstychtivé a intelektuální hlášky, přičemž hledí kamsi vpřed, vzad, dostran, nahoru a dolů, nejlépe tam kde je nějaký světelný efekt. Mužům, jenž dokáží zabít jiné muže tisíci způsoby, a tito zabíjení muži u toho dokáží tisíci způsoby vykrvácet s patřičným 3D efektem ukradnou film dvě parádní 2D kozy Evy Green.

plakát

Riddick (2013) 

O čem to je? Na konci pompézní Kroniky temna, se stal Riddick hlavounem celého vesmíru. Jelikož mu jde nejlépe zabíjení na osamělé planetě, rozhodnou se jeho nohsledi (a producenti) udělat mu dobře a na nějakou osamělou planetku ho šoupnou...... Co já NATO? Riddick je největší madrfakr v hlubokém vesmíru a jediné co k tomu potřebuje je nutnost tvářit se drsně. Jelikož je Diesel herec spadající do kategorie dřevo a tudíž je schopen na své tváři vykouzlit jeden urputný výraz, který bych nazval buď “drsňák“ nebo “třídenní zácpa“, skvěle se do role hodí. UFF – tak a klady máme za sebou. Mezi zápory bych zahrnul úplně vše. Od bandy zaměnitelných žoldáků, jejichž účast ve filmu by se dala shrnout slovy “tvař se drsně a chcípni“, přes nudný a předvídatelný děj s několika WTF momenty (co tam dělal ten naolejovanej mlaďas, kterej pořád mluvil o bohu?), až přes kozu tý mužatky co hrála v BSG.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

O čem to je? Film zachycuje nelítostný střet 4 příslušníků Navy Seals s ležatou osmičkou afgánských záporáků. Samozřejmě dle skutečných událostí. CO já NATO? Petr Berg je schopný natočit adrenalinem přetékající dokument o zimním spánku medvědů. Není se tedy čemu divit, že v jeho rukou je příběh o partě vojáků, kteří mávnou rukou nad průstřelem prdele (pokud nemají ustřelenou půlku dlaně) a místo do hospody skáčou ze skály, extrémně intezivní zažitek.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

O čem to je? Kačenka s Petříkem přežili nástrahy smrtelné vybíjené a díky své vzdorovitosti se stali symboly. Symboly jenž je potřeba sejmout. Druhé kolo Battle Royale může začít. Co já NATO? Stejně jako první díl, lze i dvojku anorektických hrátek rozdělit do třech kapitol. 1 kapitola: tlachání v rodném kraji a lehké představení systému – NUDA. 2. Kapitola: tlachání ve vlaku, kapitolu, troška trénování spojená s představením opicí a opičič (ženský rod od opice:-)) určené k popravě v aréně – průměr. 3 kapitola: tlachání a bitkování v aréně, které je oproti jedničce zábavnější, přehlednější, okořeněné pár vychytávkama (mlha, opičky) s přehledem vévodí Jane Malone (tu holku žeru) - Bomba.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

O čem to je? 1. Série: se odehrává ve strašidelném domě, kde je více duchů, než vík od kanálů ve sběrných surovinách. 2. Série: se odehrává v sanatoriu pro duševně choré a pojednává o nadpřirozených jevech a mimozemšťanech. 3. Série: se zabývá fenoménem čarodějnictví. Co já NATO: 1. série 65%, solidní rozjezd, ale v druhé půlce jsem se celkem nudil. 2. Série 75%, tvůrci požili silně halucinogení drogu a vytvořili psychopatický guláš 3. Série 85%, v ryze ženské sérii, tvůrci sundali nohy z plynu a potrápili mužské plemeno

plakát

V zajetí démonů (2013) 

O čem to je? Podle skutečných událostí žila v Americe jedna šťastná početná rodina, samozřejmě měli i pejska. Nastěhovali se do velkého starého domu, jenom tomu pejskovi se nechtělo dovnitř a druhý den ho ti ti šťastlivci našli mrtvého. A tím to začalo……Co já NATO? Až budu mít příště zácpu, nebo se bude chtít jen tak pro zábavu řádně vyprázdnit použiji projímadlo WAN na jehož obalu by mělo stát: Ministerstvo strachu doporučeje. Vrchní hororový lékárník James Wan extrahoval do necelých dvou hodin většinu hororových klišé a přitom se vyhnul klasickým WTF otázkám (např.: proč se rodina neodstěhuje pryč, když v domě straší). Umně budována atmosféra strachu bez ostychu našeptává, že je jen otázkou času, kdy se divák strachy POSERE. P.S.: díkes MOVIEZONE.