Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Komedie

Obsahy (20)

JNANI

JNANI (2016)

Dokumentární snímek JNANI pojednává o životě Ramany Maharšiho, jednoho z největších duchovních mistrů naší doby. Především pak o jeho učení, které vychází z praxe átmavičáry (sebedotazování). JNANI se dále zaobírá i posvátnou horou Arunáčalou, jež je považována za duchovní Srdce světa, či reáliemi života v Ramanašrámu na jejím úpatí.

Orange Sunshine

Orange Sunshine (2016)

Orange Sunshine je vůbec prvním dokumentem, který diváka v barvitých detailech seznamuje s působením spirituálního společenství Bratrstvo věčné lásky vzniknuvšího v polovině 60. let 20. století v Kalifornii s výchozí ideou v podobě osvícení něvědomé Ameriky skrze LSD. Dokument obsahuje rozhovory se zakládajícími členy Bratrstva, archivní záběry i hrané části, které jsou natočeny na formát Super 8 s cílem navodit dojem dobové autenticity.

Messe noire

Messe noire (1928)

Krátkometrážní snímek Messe noire ukazuje průběh černé mše spojené s iniciačním rituálem, během něhož dochází ke konzumaci krve a výskytu běžných i méně běžných sexuálních praktik.

Blair Witch: 20 let poté

Blair Witch: 20 let poté (2016)

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího natáčecího štábu v lesích poblíž Burkittsville nalezne na internetu její mladší bratr James (James Allen McCune) podivný videozáznam, na němž zdánlivě identifikuje svou ztracenou sestru. Rozhodne se odkrýt tajemství, kterým je její zmizení zahaleno, a v doprovodu svých přátel Petera (Brandon Scott), Ashley (Corbin Reid) a Lisy (Callie Hernandez) zorganizuje výpravu do burkittsvillských lesů. Za tímto účelem kontaktuje rovněž nálezce videopásky, ze které je záznam pořízen. Zdejší usedlíci Talia (Valorie Curry) a Lane (Wes Robinson) ho seznámí s okolnostmi, za kterých pásku objevili, ale vymíní si, že se zároveň stanou průvodci celé skupiny. Lisa je studentkou filmové školy, takže hodlá v rámci svého projektu počínání celé expedice dokumentovat pomocí videokamer, kterou je každý člen vybaven. Jenže nálada není od prvních minut zrovna nejlepší. Ashley si po cestě rozřízne nohu a rána ošklivě hnisá. Les v noci tajuplně skřehotá a nenechá nikoho pořádně vyspat. Navíc hned po probuzení spatří viset na stromech kolem tábořiště zlověstně vypadající postavičky z klacíků. Vzhledem k těmto okolnostem se rozhodnou ukončit pátrání a vrátit se zpět do civilizace. Jenže po několikahodinovém pochodu ke svému zděšení zjišťují, že se vrátili zpět do tábora. Atmosféra houstne. Z lesa není úniku. Slunce nevychází, děsivé zvuky se linou ze všech koutů a celá výprava se tak ocitá na pokraji nervového zhroucení. Je možno tyto jevy racionálně vysvětlit, nebo za tím vším skutečně stojí čarodějnice z Blair?

Deserted

Deserted (2016)

Skupinka přátel se vydává na spirituálně-hudební festival Burn Moon, který se koná uprostřed ničeho v Údolí smrti. Jejich auto má však po cestě poruchu a zůstává nepojízdné. Naštěstí potkávají tři muže, kteří směřují rovněž na festival a vezmou tak za vděk místem v jejich karavanu. Jenže cesta se stává stále nesjízdnější. Řidič možná špatně odbočil, a tak se rozhodnou zastavit a počkat na východ slunce, kdy bude orientace podle mapy snadnější. Ráno však zjišťují, že má karavan vybitou baterii a kamarádka leží mrtvá ve stanu. Domnělá cesta zpět je zavádí jen hlouběji do pouště, kde zůstávají ztraceni pouze s minimálními zásobami vody. Dostojí Údolí smrti znovu svému názvu?

The Good Neighbor

The Good Neighbor (2016)

Středoškolák Ethan (Logan Miller) touží po mediální slávě. Společně s kamarádem Seanem (Keir Gilchrist) tak vymyslí experimentální šestitýdenní projekt, jehož terčem je starý morous Harold Grainey (James Caan) ze sousedství. Prostřednictvím využití moderní techniky ho chtějí přesvědčit o tom, že v jeho domě straší. Během jeho nepřítomnosti se s veškerým potřebným vybavením vplíží dovnitř a v obytných prostorách domu provedou instalaci minikamer a dalšího zařízení. Z Ethanova pokoje následně monitorují každou vteřinu Haroldova života a sledují jeho reakce na výpadky elektřiny či bouchání dveří. Mimo jiné také zjišťují, že ve svém uzamčeném sklepě tráví stále více a více času. Skrývá snad nějaké tajemství? Zvědavost postupně zvítězí, a tak se vydávají na průzkum. Cena za poznání pravdy bude skutečně vysoká.

Tell Me How I Die

Tell Me How I Die (2016)

Farmaceutická společnost provádí výzkum nové psychedelické drogy, která člověku umožní znovu prožít jakoukoliv vybranou životní událost tak, jak se reálně odehrála. Přímo ve výzkumném zařízení následně probíhá klinický test na skupině dobrovolníků. Přihlásí se i mladá studentka Anna (Virginia Gardner), která po aplikaci drogy obdrží děsivou vizi ohledně budoucnosti, v které všichni zúčastnění zemřou. Úmrtí skutečně přibývají a dosud přeživší zjišťují, že zde existuje někdo, kdo ví o jejich osudu naprosto vše. Podaří se jim zvrátit nevyhnutelné?

Vlak do Pusanu

Vlak do Pusanu (2016)

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití.

The Neighbor

The Neighbor (2016)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář.

Happy Birthday!

Happy Birthday! (2016)

Brady (Matt Bush) na své narozeniny zjišťuje, že ho podvedla přítelkyně. Nechává se přesvědčit kamarádem Tommym (Riley Litman), aby všechny osobní problémy hodil za hlavu, a společně tak vyrážejí do Mexika, které se zdá býti ideálním místem pro bujaré narozeninové radovánky. Netrvá dlouho a Brady rozbalí dárek, na který do smrti nezapomene.

Funny Thing Happened on the Way to the Moon, A

Funny Thing Happened on the Way to the Moon, A (2001)

Dokumentární film Funny Thing Happened on the Way to the Moon detailně zkoumá všechny okolnosti údajného přistání Američanů na Měsíci v rámci kosmického letu Apollo 11 a dochází k závěru, že Neil Armstrong ani Buzz Aldrin na měsíční krajinu nikdy nevkročili a oba se tak účastnili jednoho z největších vládních spiknutí americké historie.

Živí a mrtví

Živí a mrtví (2016) (seriál)

Píše se rok 1894 a londýnský psycholog Nathan Appleby (Colin Morgan) se vrací na rodinnou farmu, aby se rozloučil s umírající matkou. Společně se svou ženou Charlotte (Charlotte Spencer) následně zůstává na farmě a ujímá se jejího řízení. Idylu o poklidném životě na zemědělské usedlosti však naruší ožívající přízraky minulosti. Nathan se již záhy na vlastní kůži přesvědčí, že tyto úkazy jsou o mnoho reálnější než ty, s kterými se doposud setkal v rámci své psychologické praxe.

Phobia

Phobia (2016)

Mladá umělkyně si projde traumatizujícím zážitkem, následkem čehož se u ní rozvine agorafobie. Dobrovolně uzavřena ve svém novém bytě postupně odhaluje hrůznou pravdu o osudu předchozí nájemnice. Toto poznání bude mít nedozírné následky i pro ni samotnou.

CoSM the Movie: Alex Grey & the Chapel of Sacred Mirrors

CoSM the Movie: Alex Grey & the Chapel of Sacred Mirrors (2006)

Vizionářský umělec Alex Grey provádí diváky Kaplí Posvátných zrcadel a v detailním popisu jim představuje svou tvorbu, ve které se například snaží znázornit propojení anatomie lidského těla s jemnohmotnými energiemi. Jádro Kaple pak tvoří sama Posvátná zrcadla, což je unikátní série 21 obrazů v životní velikosti, ve kterých Alex Grey zachycuje cestu za poznáním vlastního Já skrze jednotlivé úrovně bytí.

Welcome To Wonderland

Welcome To Wonderland (2006)

Co vlastně nás vede k tomu, že se vydáme na odlehlé místo uprostřed ničeho, kde několik dnů v kuse oslavujeme život prostřednictvím tance a hudby? Welcome To Wonderland je dokumentem, který nám nabízí unikátní pohled na psytrance scénu přímo zevnitř.

Ram Dass, Fierce Grace

Ram Dass, Fierce Grace (2001)

Dokumentární film Ram Dass, Fierce Grace v barvitých detailech zachycuje Ram Dassovu cestu životem. Sledujeme jeho práci doktora psychologie na Harvardově univerzitě, kde se spolu s Timothym Learym účastní psychedelického výzkumu. Seznamujeme se s okolnostmi jeho pobytu v Indii, kde potkává svého gurua, od kterého přijímá jméno Ram Dass (Služebník Boží). A po celý dokument si všímáme toho, jak se Ram Dass vypořádává s následky mozkové příhody, kterou on sám interpretuje jako akt milosrdenství.

Raději vidličky než nože

Raději vidličky než nože (2011)

Forks Over Knives je dokumentem, který vyvrací pevně zakořeněný mýtus o člověku jakožto všežravci. Zkoumá vliv výživy na lidské zdraví a dochází k závěru, že konzumací živočišných produktů (maso, mléko, vejce, atd.) svému tělu neprospíváme, ale naopak vážně škodíme.

Hippie Temptation, The

Hippie Temptation, The (1967) (TV film)

Hippie Temptation je dokumentem popisujícím život hippies v Haight-Ashbury, čtvrti San Francisca. Jsou zde vysvětleny důvody, proč se lidé k tomuto hnutí hlásí a jaké hodnoty vyznávají. Podstatná část dokumentu se věnuje problematice užívání LSD, kde jsou zaznamenány jak osobní zkušenosti uživatelů LSD (včetně členů kapely Grateful Dead), tak zaručené metafyzické spekulace "odborníků" z lékařských kruhů o jeho škodlivosti.

Alice in Acidland

Alice in Acidland (1969)

Studentka Alice je se svou kamarádkou Kathy pozvána učitelkou francouzštiny Friedou na bazénovou párty. Alice zde poprvé poznává účinky marihuany, což dokonce vyústí v lesbické hrátky s Friedou. Následně se zbavuje svého starého oblečení a změna její osobnosti je tak definitivně dokonána. Nyní Alice patří mezi hippies a hlavní náplní jejího života se stávají drogy a volná láska. Pohádka však netrvá věčně. Na jednom z večírků zažije LSD trip, na který již nikdy nezapomene.

El pico

El pico (1983)

Příběh z doby postfrankistického Španělska. Mladíci Urko a Paco si přivydělávají jako dealeři heroinu. Sami mu však přicházejí na chuť, a tak jejich prvotní zvědavost postupně přerůstá v heroinovou závislost. Problémy s ní spojené na sebe nenechávají dlouho čekat.

Reklama