Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Gump - pes, který naučil lidi žít (2021) 

Coby pejskař, vlastně páníček od útulkového psa, který byl týraný, zlomený, bázlivě agresivní, lidmi zcela zrazený, jemuž jsme dali domov, začali jej socializovat, pracovat na něm a ukazovat mu, že život s fenkami, lidmi či dětmi může být i psina, hodnotím tento film nejen jako snímek, ale také na základě emocí, které dokáže vyvolat snad v každém, kdo někdy měl čtyřnohého parťáka do života. Oceňuji herecké výkony Bolka Polívky, Evy Holubové či Richarda Krajča, hudbu, kameru, aranžmá scén i příběh. Chválím samozřejmě též herecký projev Gumpů 1-4. :) Tento snímek má v sobě určité poselství i lidství. Není to sice kvalita typu Hačikó, ale výsledek českého snažení rozhodně není zahanbující. Naopak.

plakát

O zatoulané princezně (1987) 

"Dejmore! Propadl jsi peklu!" Nebo tak nějak to zde zaznělo. Pohádka či rodinný (dětský) film, který jsem měl vždy docela rád.

plakát

Nikdo není perfektní (2014) (pořad) 

Svým způsobem je formát tohoto pořadu již vyčpělý, ale jeho reinkarnaci neodsuzuji. Krampola to stále asi baví, Bočanová je zde zbytečná, ale pravdou zůstává, že v moderování je už pružnější než legenda tohoto pořadu, Jiří Krampol. Volba finalistů z dotazovaných je ozvláštněním, které dříve nebývalo.

plakát

Skryté skvosty - Jezeří (2022) (epizoda) 

Plesl je mi sympatický a kupodivu se na provázení tímto pořadem hodí. Má kolem sebe jakousi aristokratickou auru. Uměl bych si představit i jiné tváře na jeho místě, ale volba se tvůrcům povedla. Epizoda o zámku Jezeří mě bavila a čas u ní rychle utekl.

plakát

Country estráda (2001) (pořad) 

Dnes už mohu i z naprosté nostalgie na časy mého mládí (dětství) dát 4*. Na každý pořad jsem se těšil už tenkrát. Povedené scénky, dvojsmyslné vtipy, originální nápady a fajn písničky. Postupně se již formát vyčerpal, ale přesto vzpomínám v dobrém.

plakát

Oscar 2022 (2022) (pořad) 

3* za připomínku Pulp Fiction, kdy se na jevišti objeví jak roztančený Vincent a Mia, tak i Jules s kufříkem. Další potěšení pro mě bylo ocenění písně No Time to Die. Už třetí bondovka v řadě ovládla tuto kategorii.

plakát

Fotr na tripu (2021) (pořad) 

Viděl jsem severské epizody a rozhodně nemohu kritizovat. Odlehčené, občas vtipné,...Josef Vrtal většinou nebývá trapný a jeho výletování s dcerami má něco do sebe. Neřeším, zda je to autentické a má s sebou štáb či manželku, kterou oficiálně nebral.

plakát

To je fór (1998) (pořad) 

V 90. letech jsem tento pořad nesledoval, ale pamatuji, že běžel. Když jej sleduji (spíš občas jeho část zahlédnu) nyní (2022), zmocňuje se mě silná nostalgie na devadesátky, na dobu, kdy se formovala televizní zábava privátních televizí. Jirákův hlas je skvělý, slyším pořád Alfa a Jů s Helem. :) Občas tu zazní fajn vtipy a objeví se zde i pozdější hvězda TV Nova, resp. Country estrády, Milan Pitkin.

plakát

Inkognito (2021) (pořad) 

Byť jde o (pro mě) slabší odvar starého pořadu Hádej kdo jsem (3*), 2* by byly asi málo. Srovnání se však neubráním. Moderátoři jsou na podobné úrovni, P. Vondráček mi pasoval o něco víc. Hádači - Zounar, Morávková, Klepl a Bendová byli za mě rozhodně lepší než aktuální sestava, z níž mi relativně vyhovuje Brzobohatý, Genzer a občas Prachař. U původního pořadu nebylo tolik trapných pokusů o vtip, které často na dlouhou dobu a až rušivě odvedou pozornost zcela mimo hádání dané profese. Kdo mi neseděl v Hádej kdo jsem, byla Eva Holubová, nahradivší Danu Morávkovou. Koncept pořadu - stejné, jen ve starší verzi se host navíc podepsal na tabuli. EDIT po pár zhlédnutích. Navzdory formátu pořadu, který je dobrý, ubírám hvězdičku, protože hadači (Nesvačilová, Pokorný, Brzobohatý, Prachař) jsou proti partě z Hádej kdo jsem sebranka retardů, kteří se předhánějí v tom, kdo řekne stupidnější výrok, sami se tomu smějí, včetně moderátora a hosté často očividně neví, jak na to reagovat, tak se jen taktně usmívají. Pořad by měl být o hádání, o hostovi, ne o egu hadačů a jejich snaze se předvádět. Zounar, Klepl a Bendová byli proti těmto individuím opravdu vtipní a trapní jen ojediněle, tito takřka pravidelně.