Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Alf - Výpadek paměti: část 2. (1987) (epizoda) 

Až na to, že se tu opakovaly záběry (vzpomínky), které se objevily již v první části této "dvojepizody", to bylo dobré.

plakát

Taková moderní rodinka - Maturanti (2017) (epizoda) 

Od půlky 8. série jsem měl pocit, že mě díly přestávají zajímat, že začínají být v mnoha ohledech přitaženější za vlasy a slevují z kvality i zábavnosti. Možná to byl jen dojem podmíněný i obdobím s horší náladou, avšak poslední dvě epizody dané série mě neskutečně pobavily. Tato část je perfektní zejména díky vztahu Mannyho a Jaye.

plakát

Taková moderní rodinka - Čas pro sebe (2017) (epizoda) 

Po delším čase opět vynikající epizoda. Kdo by nechtěl mít čas od času den jen sám pro sebe, nic neřešit a nechat se jen tak rozmazlovat? Mitchell a Jay v této epizodě jednoznačně táhnou zábavu, byť Cameron s Mannym rovněž nemají chybu.

plakát

Alf - Hledá se otec (1987) (epizoda) 

Povedená, leč předvídatelná epizoda. Alf pobavil a konečně jsme měli také možnost lépe nahlédnout do Willieho profesního života.

plakát

matka! (2017) 

Bylo by snadné poslat tento Aronofského počin jak do odpadu, tak i k plnému hodnocení. V prvém případě bych si to obhájil tím, že jde o šílenou slátaninu, která se tváří jako něco víc a pokouší se o přínos nějakého sdělení. V druhém případě bych se tu rozplýval nad nápaditostí, skrytými metaforami a odkazy na Bibli, poselstvím atd. Bezprostředně po zhlédnutí jsem skutečně matku! ohodnotil odpadem, avšak stále mi právě viděný počin ležel v hlavě, nutil mě přemýšlet, dohledávat si o něm informace a přijít na to, proč se mé hodnocení tak moc liší od hodnocení mých oblíbených uživatelů. Naťuknutí v mnoha recenzích či vysvětleních děje mi otevřelo oči ke zcela jinému nahlížení na zpracovanou látku. Musím uznat, že nejrůznější odkazy na Starý i Nový zákon jsou perfektní a osobně by mě zajímalo, kolik uživatelů, co hodnotí film tak vysoko, pochopilo skryté vazby či metafory, aniž by si o snímku dopředu cokoliv zjišťovali, zajímali se o něj a případně se někde dočetli, o co tvůrcovi šlo. První část snímku mi zaváněla celkem solidní podívanou, v níž spousta nelogičností v chování postav srážela dojem. Druhá, kde dochází k prezentaci brutality a násilí, byla natolik absurdní a šílená, že jsem byl odhodlán zůstat u nejhoršího hodnocení. Stále jsem čekal, jaké bude rozuzlení, zda se dozvíme něco, co nás naprosto odrovná. Neříkám, že tu něco takového nebylo, ovšem nejsem si jistý, zda to bylo zcela srozumitelně podané. Filmy, o nichž je potřeba si nejprve něco zjistit, aby mohly být správně a pořádně pochopeny, filmy, o nichž si po zhlédnutí musíte dohledávat jejich vysvětlení, které se navíc strašně různí a je těžké se dopídit něčemu oficiálnímu, nejsou v několika posledních letech mým šálkem kávy. Vzhledem k tomu, že mě však matka! donutila dlouze o příběhu přemýšlet, nemohu ji dát odpad. Pocitově se nedostanu nad 1*, avšak nechci Aronofského počin zcela zatratit.

plakát

Alf - První Vánoce (1986) (epizoda) 

Ten umělý stromeček byl správnou ohavností. Celkově se jedná o příjemnou a pohodovou epizodu. Takovou, jaká by měla u každého seriálu být, když je vánoční.

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 

Zpočátku se mi zdálo, že by Geostorm mohl mít i na 4*, protože tu nechybělo napětí, slušný námět a dobré herecké obsazení, které se postaralo spolu s celkovým provedením o příjemnou kosmickou atmosféru. Ke konci však začne vše jaksi výrazně pokulhávat, být moc proamerické, jednoduché, předvídatelné, rádoby emotivní... Průměrná záležitost, oddechovka a jednohubka za 3* s přivřenýma očima.

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Po krátkém seznamovacím úvodu se rozjíždí úžasně napsané a vypointované drama s prvky romantického žánru. Hvězdné obsazení není dle mého na škodu, ba naopak je příjemné vidět známé tváře i ve vedlejších rolích. S blížícím se koncem snímku nechybí i určitá dávka napětí a nevtíravý emotivní rozměr příběhu. Čas při sledování utekl velmi rychle a závěrečné vyústění mě jen utvrdilo v plném hodnocení.