Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (123)

plakát

Všechny malé zázraky (2020) 

Bohužel, ale jinak to nejde. Do háje jsem z toho tak naštvaná. Knihu naprosto zbožňuju, ale oni tady vynechali tolik důležitých části. Nehledě na to, že ani jednou nezmínili to že Finch má bipolární poruchu (což teda popravdě z filmu ani poznat nemůžete). Nedali tam žádný jeho skutečný emoce. Udělali z toho nechutnou průměrnou teen slaďárnu. A další věci jak už tady někdo zmiňoval, je to že do hlavní role obsadili černocha. Nejsem rasista! Ale když už je vyloženě v předloze HLAVNÍ POSTAVA vychrtlej až moc bílej černovlasej modrookej kluk, tak sem pak sem celkem sklamaná, když do tý role obsadí černocha jen aby to bylo politicky korektní a rasově vyvážený . Co se týče Elle Fanning tak ta pro změnu celkem ušla (asi protože ns tuhle roli moc hereckýho talentu nepotřebovala). Možná, že pro lidi co to nečetli tak fajn. Je to takový pěkný slaďoučký a má to hezký soundtrack. Bohužel to je všechno! Z knihy si toho vzali jen úplný minimum. Naprosto ten příběh zničili.

plakát

Malé ženy (2019) 

Malé ženy jako knihu miluju. A zbožňuju filmové zpracování z roku 1994. Proto jsem se na další zpracování těšila, ale zároveň jsem byla celkem skeptická jestli se to povede. Řeknu to takhle....po kostýmové, scénografické a celkově výtvarné stránce je ten film naprosto dokonalej. Bohužel zpracování příběhu a jednotlivých vztahů mezi všemi postavami celkem pokulhává. Obzvlášť v první polovině filmu. Myslím, že člověk, který ten příběh nezná (ať už se jedná o knihu, film nebo serál), nemůže ten příběh vůbec pobrat. Je tam hrozně moc rychlých scén, a některé jsou tak uřvané, že z nich vůbec nedokážu pobrat pocity. Co se týče obsazení... Saoirse Ronan jako Jo zbožňuju a Timothéeho Chalameta jako Lauryho taky zbožňuju. Nicméně jsem mezi nimi necítila takové pouto, jaké ve skutečnosti měli. Myslím že ve verzi z roku 1994 se jim to povedlo víc. Emma Watson jako Meg celkem ušla a Eliza Scanlen jako Beth celkem taky i když jsem si k ní taky během první půlky nedokázala najít vztah. No a jako poslední Amy. Postavu, kterou máte vlastně v její dětské části hrozně nesnášet. Myslím, že to se i celkem povedlo. Ale stějně mi její postava vadila nejvíc a to hlavně z toho důvodu, že v obou časových osách filmu ji hrála jedna a ta samá herečka. Myslím, že Florence Pugh ji hrála skvěle a dokonale se na ni hodila. Jen bych do její asi 13 ti leté podoby zvolila někoho jiného. Florence totiž opravdu nevypadá na 13 a hlavně její hlas je ten nejsilnější a nejdospělejší ze všech sester. A při scéně kdy brečí před okny Teddyho a vzteká se, působí opravdu komicky. Co se týče zakončení...no všichni víme jak to skončí a všichni stejně milujeme Jo a Lauriho dohromady. Proto je opravdu těžké vidět je každého s někým jiným. Pravdou ale je, že oba potřebují ve vztahu někoho jiného s jinou osobností, protože jsou si tak hrozně podobní. Samotné zakončení bylo jedno velký klišé, ale co už. Z filmu odcházíte celkem dobře naladění.

plakát

Všem klukům: P.S. Stále tě miluju (2020) 

Bohužel pokračování filmu To all the boys I loved before se moc nepovedlo. Vlastně to bylo zbytečný točit. Nic nového se nedozvíme, krom menšího zvratu, že tehdy v prvním díle Peter nečekal ve vířivce na Laru Jean, ale na Gen. To je všechno! Dokonce i to přivedení dalšího kluka, kterýho milovala bylo zbytečný. Všechny postavy se jakoby odsunou na jinou kolej, včetně Petera i její mladší sestry a film působí hrozně krátce. A humor už tam není skoro žádnej. Jediné co se tam opět povedlo, byla zvolená hudba, kostými a scénografie. Barevně i scénicky ten film působí opravdu hezky, jen to zpracování příběhu se opravdu moc nepovedlo. Přesto je to takový průměrný teen film, ale jelikož byl první dil fakt povedenej hodnotim jak hodnotím

plakát

Škola rocku (2003) 

Jinak než 5 hvězd dát nemohu. Za mě Je to Naprosto nestárnoucí dokonalá klasika. I přesto, že film stojí především na Jacku Blackovi, některé další postavy jsou taky zajímavé.

plakát

Černé zrcadlo - Národní hymna (2011) (epizoda) 

Věděla jsem že jdu do něčeho šíleného, ale opravdu jsem netušila do jak moc šíleného. Za mě osobně se tato epizoda rozhodně povedla, Ale popravdě se mi to sledoval hodně špatně, vlastně to bylo hodně nepříjemné a dost se mi obracel žaludek. I přesto že tento případ je vyhnán do extrému, jako příklad funguje naprosto perfektně.

plakát

Na tenkém ledě (2020) (seriál) 

Řekla bych že je to mezi třemi a čtyřmi hvězdami ale nakonec si myslím že to bylo lehce nadprůměrné. Hlavní postava mi nijak nevadila, Ale přišla mi už trošku stará na to že jí má být 21. Jsem ráda že do příběhu zapojili téma bipolární poruchy protože dnes si každý myslí že touto poruchou trpí když má jen slabé výkyvy nálad. Celkově mi to přijde jako povedené rodinné drama. Místy mi to ale připomínalo pokračování ledového ostří,. Jsem ráda že se jedná o seriál, ale popravdě si myslím že už to bylo opravdu trošku dlouhé nějaké epizody bych klidně vypustila. Za mě ten nedokončený konec mi přišel Celkem se hezký, ale doufám že už pokračování nebude. Za mě těch posledních 20 minut bylo poměrně zbytečných A natočila bych to jinak.

plakát

Strýček Buck (1989) 

Jedná se o skvělou komedii, která ve mě sice nevyvolává žádný výbuchy smíchu, ale je to jeden s těch skvělejch filmů, na který budu ráda koukat i za xy let. A John Candy je prostě legenda.

plakát

Sixteen Candles (1984) 

Je to celkem super osmdesátková teen komedie. Popravdě jsem čekala asi něco jiného. Asi jsem čekala, že to má být víc romantický a ona to byla víc komedie, což je ve finále asi lepší. A vlastně cokoliv od Johna Hughese je skvělý.

plakát

Léto s Beautym (2015) 

Ani nevím, jestli si tenhle film zaslouží nějaký komentář. Vlastně asi nejvíc ze všeho mi na tom vadil ten scénář. Je to asi jako, kdyby to psala nějaká devítiletá holčička co koně viděla maximálně na obrázku v encyklopedii. Nevím, proč do toho Luke Perry šel. To fakt.ne.

plakát

Král (2019) 

Netflix rozhodně překvapil s tím, že se rozhodl natočit historický film o evropských panovnících. No dopadlo to celkem kvalitně. I když asi ne tak úplně přesně. Za mě je závěrečná bitva fantasticky natočená. Herci taky dobrý. Ale za mě asi tak na shlédnutí jednou a dobrý.