Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Četník ze Saint Tropez

Četník ze Saint Tropez (1964)

V tomto filmu se konečně rozjela hvězdná kariéra Louise de Funese. Ztvárnil zde roli na první pohled ukřičeného četníka, který si ale získá srdce každého z nás. Jeho geniální komika tvoří z filmu dokonalou podívanou. Nesmrtelné hlášky jako "SEM SE MI DÍVEJTE" nebo "BÝT DCEROU ČETNÍKA JE TEDY HANBA" se nikdy neomrzí. V dalších rolích zářil skvělý Michel Galabru jako velitel četnické stanice nebo Jean Lefebvre jako četník, který při zátahu na nudisty musí předstírat nudistu. Krásná je také scéna, kdy Louis zachraňuje pomocí traktůrku auto, které jeho dcera s kamarádem ukradla.

Pošetilost mocných

Pošetilost mocných (1971)

Už ani nevím, kolikrát jsem tohle viděla. Pro mě je tohle nejlepší Funesův film. Dalším plusem je pro mě hudba a výkony ostatních herců (s výjimkou Karin Schubert). Často mám pocit, že Funesovým prohlášením "CHUDÍ MAJÍ MÍT SVOU BÍDU A KRÁL SVÉ ZLATO" se řídí s velkou chutí politici po celém světě.

Rabín Jákob

Rabín Jákob (1973)

Louis de Funes zde ztvárnil postavu podnikatele Viktora Datla, který se domnívá, že ve Francii by měli být pouze Francouzi a to katolického vyznání. Hrou osudu se seznámí s člověkem z arabské země, kterého se snaží zlikvidovat jeho vláda, protože se snaží o převrat. Louis se dostane v přestrojení za židovského rabína do židovské komunity, ve které žije i jeho propuštěný šofér. Film provází řada komických situací. Kouzelnou scénou je, když se Louis sklouzne do kádě se žvýkačkovou hmotou (ve skutečnosti voda s moukou, barvou). Při natáčení se do kádě spouštěl hned několikrát, protože nebyl spokojen. Nebo taneční scéna, když tančí židovský tanec. Louis se na ni pečlivě připravoval, původně ani nebyla ve scénáři. To jen potvrzuje, jaký to byl velký herec.

Taxi, taxi

Taxi, taxi (2000)

Film, který pobaví, opět úžasné nápady tvůrců, ještě lepší než v jedničce. Samy Naceri vás proveze ve svém taxíku nejen přístavem Marseille, ale i krásnou Paříží.

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Česká klasika která se neomrzí. A JAK VIDÍM, HLINÍK JE STÁLE NEPŘÍTOMEN. HLINÍK SE ODSTĚHOVAL DO HUMPOLCE! MĚ ALE NEZAJÍMÁ, KDE JE, TO AŤ SI POTOM VYŘÍDÍ S KOLEGOU TŘÍDNÍM. JÁ MU PÍŠI NEPŘÍTOMEN.