Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kruh

Kruh (2002)

Netradiční horor, který nestaví na mnohovídaných lekačkách z poza rohů, ale na temné atmosféře, která mi způsobila nepříjemné mrazení v zádech od začátku až do konce. Další velké plus bych viděl v propracovaném příběhu Samanthy, který je po dobu celého filmu odhalován, žádné díry jsem v něm narozdíl od ostatních přispěvatelů opravdu nenašel. Třeba tam i jsou, ale Kruh mi nedovolil tyto chyby najít, nemohl jsem se totiž soustředit na nic jiného než tíživý strach.. Ale přece sem si všimnul, jak si Verbinski utahuje z hororových klišé (klasická lekačka na začátku, tradiční závěr s přikrývkou přes záda a blikající policejní majáky,..), toto ještě navyšuje kvalitu filmu na sedm hvězdiček..

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Co dodat, můj nejoblíbenější režisér Stanley Kubrick natočil kultovní snímek, donutí každého k zamyšlení, neuhýbá před násilím, nutí nás prožívat emoce vyvolané sledováním jeho filmu.,. prostě už nevím, co bych chtěl od filmu čekat víc..

Kabaret

Kabaret (1972)

Podle mého názoru nejlepší filmový muzikál všech dob..

Lost Highway

Lost Highway (1997)

Asi jako klasický David Lynch: děsivá atmosféra, počáteční tápání v ději, skvělý emocionální zážitek, dívání na titulky s nehezky otevřenou pusou, bádání nad proběhlým příběhěm, opětovné shlédnutí filmu (ne vždy v tomto pořadí,).. od ostatních lynchových počinů jsem vyzdvihl tento, protože na mě zapůsobil nejvíce, také toho ve mně hodně zanechal..

Princezna a bojovník

Princezna a bojovník (2000)

I když se samozřejmě jako každý chlap nepovažuju za žádného měkotu, tenhle snímek ve mně vyvolal hodně pocitů, které jsou přisuzovány hlavně ženám..

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Asi jedinej nácek, které ho sem, kdy litoval.. tenhle film vám nabídne neskutečný emocionální zážitek..

Skřivánci na niti

Skřivánci na niti (1969)

Na svojí dobu zatraceně odvážný film, neuvěřitelně vtipný a neuvěřitelně poučný, při jehož sledování se budete zaručeně bavit celou stopáž a to tak, že ho shlédnete jako já minimálně pětkrát..

My děti ze stanice Zoo

My děti ze stanice Zoo (1981)

Rád bych se pokusil o objektivní komentář, ale stále sedím před obrazovkou s otevřenou pusou a sliny mi kapají do klávesnice.. Film, který jsem vyhnal z hlavy, až když jsem začal číst předlohu, což se mi u jiného snímku ještě nikdy nestalo..

Muž na Měsíci

Muž na Měsíci (1999)

Jim Carrey ve své nejlepší roli ve filmu o jednom z nejzajímavějších lidí..