Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Na svou dobu je to skvělý, vizuálně perfekcionistický snímek a alespoň v tomto ohledu to byl určitě velký krok vpřed. Na zhlédnutí filmu je však zapotřebí jedna vlastnost a tou je trpělivost. Bez ní se u tohoto filmu jen stěží obejdete.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších sitcomů. Pár let strávených u seriálu bylo opravdu příjemných a ani po konečném dílu si nemám příliš na co stěžovat. První polovina serií byla určitě vydařenější a daleko zábavnější, ale přece jen vydržet necelých deset let tvořit díly, které by se neopakovaly a udržely si svou kvalitu, je také dost složité. Skvělí herci, které si po pár dílech určitě oblíbíte, jsou také k prospěchu. Jelikož se jedná o sitcom, tak děj jde tak trochu stranou a jde hlavně o to, aby se divák dobře bavil, a to je splněno na výbornou. Další silnou stránkou seriálu je pak styl vyprávěných příběhů, ve kterých se hlavní postavy vracejí do minulosti, a každý si pak po svém přikresluje svou historku, z čehož se později divák dozvídá, jak že to vlastně doopravdy bylo. Proto když skousnete fakt, že poslední série se natahují, dlouhou dobu se nic neděje, a pak najednou na vás autoři vychrlí, všemožné změny a nečekané závěry (čímž narážím hlavně na zakončení seriálu), během dvaceti minut, tak u vás seriál bude mít úspěch.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Geniálně natočený snímek o počátku zkázy, která čekala na starobylé obyvatele amerických prérií. Nevím, co bych mohl vytknout, pro mě je to prostě jeden z nejdojemnějších filmů, co jsem kdy viděl. Je neuvěřitelné, co všechno může člověk zničit a díky bohu, že se občas najde alespoň někdo, kdo by to rád změnil!

plakát

Zmizení (2013) 

Očekávání bylo velké, ale realita mě zklamala. Herci až na Hugha Jackamana jsou nevýrazní. Na nějaký zvrat nebo akci si taky chvilku počkáte a ani atmosféra, která sice skvěle do filmu zapadá, mě do dění prostě nevtáhla. Pro každého rodiče to musí být opravdu depresivní drama a věřím, že pak je očekávání splněno, pro mě je to však jen průměr.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Představte si, že nastoupíte do rozjetého vlaku, spolykáte zázračné pilulky, dáte si dvě lajny a ve společnosti (polo)nahých krásek zažijete pár pořádných zvrhlostí. V půlce jízdy sice začnete střízlivět, ale zbylých 90 minut si podle mě užijete daleko více (a k tomu si poslechnete pár skvělých hitů). Alespoň tak na mě působil celý film. Dost bláznivý život jednoho bankovního makléře, který je schopný ze svých zaměstnanců vyždímat maximum a k tomu aby vás film nudil vám, ani 180 minut nebude stačit. Někomu možná může vadit, že scény jdou opravdu až do extrému, ale i to se nechá přežít. Vlk z Wall Street ve mně nezanechal nějaký hlubší dojem, ale rozhodně je tak trochu unikátní a klobouk dolů za odvahu před panem Scorsesem.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Po zhlédnutí filmu musím říct, že jsem viděl jednu z nejlepších komedií za poslední roky. Po celou dobu vtipné, nápadité a také trochu k zamyšlení. Ben Stiller v roli uzavřeného snílka podává výborný výkon a scéna z Grónska, nebo závěrečné vydání časopisu Life ve mě zanechalo opravdu silné zážitky. Jedinou vadou na kráse byl začátek, který kopíroval půlku traileru.

plakát

Našrot (2013) 

Už mnohokrát ohrané téma. Film je místy zábavný ale jinak nic moc nového nepřinese. Celé je to spíše o čekání, jak to vlastně dopadne. Soundtrack není špatný, ale když už se rozhodnu koukat na inspirativní komedii o tom, co bude dělat v pátek večer, raději bych se rozhodl pro Project X.

plakát

Kruh (2002) 

Horor, jak má být. Ani nestačím usednout do křesla a už se začínám bát:). Skvělý začátek a až do konce je co sledovat. Atmosféra by se dala krájet, příběh je napínavý a zvukům nebo kameře prostě nemám, co vytknout.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Přiznám se, že čtyři hvězdičky si tento film ani snad nezaslouží, ale pro fanouška knih pana Tolkiena je to alespoň slušnost. Když ale zhodnotím film objektivně, tak je to jedno velké zklamání letošního roku. Chvilkami si připadám, že jsem přišel na akční film a ne na pokračování předešlého dílu. Tím pádem na rozvoj postav prostě není čas, a že bychom se někam posunuli v ději, to bych také neřekl. Světlou stránkou je ale Gandalfův výlet do neznáma, i když ten se na plátně také moc neohřeje. Od pana Jacksona jsem čekal více a myslím si, že staro – novou postavou Legolase se film do starých kolejích prostě nevrátí.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Zpět do Středozemě! Jednoznačně říkám, že návrat se opravdu vydařil. Starý dobrý Gandalf nezklamal a Bilba Pytlíka si také hned oblíbíte, tak jako celou bandu trpaslíků. Hudba je naprosto skvělá a záběry, na které jsme byli zvyklí z Pána prstenů, také nechybí. Co se týče děje, ten je velmi podobný knižní předloze a spolu s občasnými flashbacky mu to jen a jen prospívá.