Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Thriller

Recenze (88)

plakát

Známí neznámí (2021) 

S italským originálem se to nedá srovnat. Kdybych ho neviděla, přidala bych hvězdičku.  Perfektní Martin Hofmann (včetně překvapivě dobrého zpěvu) to drží nad vodou. Kýčovité kulisy nebyly nutné, slavnostně osvětlená Hradčana za oknem - bomba :o))

plakát

Dům na samotě (2022) (TV film) 

Příšerná slátanina, chyběla jen kakaová skvrna velikosti mexického dolaru.

plakát

Helga - Vom Werden des menschlichen Lebens (1967) 

Vzpomínám si na to docela živě. Ten porod mě na dlouho poznamenal. Dneska by to bylo k smíchu, ale tenkrát člověk v kině takové věci neviděl. Byla jsem na tom s klukem, myslel to dobře, ale výběr filmu nevychytal.

plakát

Karel (2020) 

Příliš dlouhá oslava obětavé manželky a matky. O mistrovi jsme se neozvěděli nic, co bychom už nevěděli a leccos z toho, co víme, se tam z piety neobjevilo. Pro jeho fanoušky je to asi dobré, pro nás ostatní spíše únavné.

plakát

Ve starých kolejích (2018) (seriál) 

Překvapivě skvělá zábava. Dánské filmy a seriály známe a oceňujeme, ale většinou krimi nebo drama. Tohle je ryzí komedie,  vtipná, místy trochu naivní, ale ani tady nechybí napětí. Uvítala bych třetí řadu.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Ano, místy je to naivní a předvídatelné, ale za mě 1. řada 90%, neztrácí ani na chvíli tempo a napětí. Dosti návyková záležitost. Uvidíme jaké budou ty další. Ani druhá řada nezklamala, možná je ještě napínavější - 90% Třetí řada trochu slabší, ale konec je výživný! - 80% Čtvrtá řada tak trochu nastavovaná kaše, ale místy napínavá - 80% Těším se na pátou.

plakát

Nezvěstní (2014) (seriál) 

Výborný seriál. Druhá řada kupodivu lepší, než ta první, která se místy trochu táhla. Navíc všemi opěvovaný James Nesbitt mi trochu lezl na nervy, zdá se mi, že to zbytečně přehrával, vadí mi teatrální gesta. Zato druhá řada byla napínavá až do samého konce, plná zvratů a překvapení, nenudila ani chvilku.