Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Moje nejoblíbenější část trilogie, zejména v rozšířené DVD verzi. Peteru Jacksonovi se výborně podařilo převést na plátno tajuplný svět fantasy Mistra Tolkiena. Mnoho z tvůrců bylo po zásluze odměněno Oscarem až po skončení trilogie za Návrat krále, ale už po prvním dílu bylo jasné výborné dílo Howarda Shore, Richarda Taylora, kamery i většiny "technických" profesí. Nechte se unést příběhem a oslovit poselstvím. Nebojte se jeho náročnosti, vždyť "i nejmenší človíček může změnit budoucnost".

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Film, který mne jako milovníka westernů přibil do křesla a stal se nutným doplňkem mého života a později i filmotéky. Nelze vyjmenovat všechny superlativy (režii Sergia Leoneho, herecký koncert všech a nejen hlavních hrdinů, Morriconeho motivy, kameru, scénář, jemuž nechybí ta pravá špetka humoru aj.), nezapomenutelné scény a hlášky, zkrátka mých TOP 5!

Slavíci v kleci

Slavíci v kleci (2004)

Téměř všechny klady i zápory už popsány, ale pro mne, za to úžasné pohlazení na duši, neskutečně "andělskou" hudbu i její interpretaci, herecké výkony vč. dětských i dobrou výpravu dávám maximum.

Kolja

Kolja (1996)

Hluboce smekám, tenhle příběh stojí zato, jak pravým kořením Svěrákova humoru, tak především výborným obrazem doby, se vším, co k patřilo. Každý z nás se mohl v těch různých postavičkách poznat a prožít naplno jejich touhy, radosti, zklamání i naději. Páni Svěráci, děkuji.

Pro větší slávu

Pro větší slávu (2012)

Výborný film, výborná hudba, moc dobří herci. Kdo nevěří či odmítá uvěřit, bohužel, nemůže pochopit...