Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Koncert

Koncert (2009)

Hodnocení filmu bych začal poněkud netradičně a to sice slovy (po našich národních zkušenostech z let 1968 a dál): Co může vzejít z Ruska dobrého? A přece jen. Může z něj vzejít výborný a poutavý film. Osobně mám rád kvalitní filmy a kvalitní hudbu. A tento film je pro mě skvělou kombinací obojího. Od začátku do konce ve mně film vyvolával myšlenku: Jak tohle všechno nakonec dopadne? Zejména pak gradace poslední třetiny filmu mě nenechala ani na okamžik klidným. Byl jsem nervózní a netrpělivý vyústění děje až do samého konce. A ještě jednu zajímavou myšlenku nemohu filmu odepřít. Film naprosto realisticky popisuje kdo a s čím resp. s jakými motivacemi do akce vstupuje...kariéristi, vypočítavci, snílci...ale přesto všechno, když jde do tuhého a já jedu do Francie jen kvůli komunistické propagandě a stavím na tom celou svou kariéru, ale v závěru projektu jsou mí kolegové a snad někteří mí kamarádi a přátelé v úzkých?...Jak se rozhodnu? Co udělám? Podpořím je/Potopím je? Jak bych se já rozhodl na jeho místě? A co udělal onen zmiňovaný filmový hrdina? A hodnocení: výborná režie, scénář, hlavní mužská role a hudba, což je u filmu s hudební tématikou velmi důležité. Film je od začátku do konce poutavý a zajímavý, žádný „odrhovák". (edice: filmx)

Velký dar

Velký dar (2017)

Skvělé, bravůrní, jedinečné...dílo... Souhlasím s úvodním textem na DVD obalu: "Vtipné a dojemné!" A dodávám jedinečné. Už dlouho jsem nezažil u filmu tak velké množství emocí a v takové intenzitě. Film mě dostal. Kamera, scénář, herecké výkony...vynikající...Mary (M. Grace) - vynikající. Její babička (L. Duncan) - vynikající výkon, i když jsem jí dlouho po filmu nemohl přijít na jméno, předvedla výborný herecký výkon.

Teroristka

Teroristka (2019)

Bravůrní, paráda, úžasné!!! Prostě skvělé. Už dlouho jsem neviděl na národní scéně takovou perlu. Vynikající režie, dialogy, kostýmy a hlavně naprosto skvělé a profesionální herecké výkony a klobouk dolů a hluboká úklona před I. Janžurovou, E. Holubovou, P. Liškou, M. Hofmannem. Výborný děj. Děj má spád, gradaci a vyvrcholení. A velmi zajímavý a nečekaný závěr. A najde se v něm i několik velmi zdařilých a povedených hlášek. Prostě balada, ráj pro oči i duši filmového milovníka. Nemám co dodat. Excelentní.