Ruut

Martin Kovařík

kraj Praha
na volné noze

75 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 14 28 41 54
    • 10.2.2012  18:58
    Tohle je válka! (2012)

Zjištění dne - Tom Hardy je hrozně ošklivý prcek.

• 2.2.2012  13:45
    Signál (2011)

Na to, že to je už ČTVRTÝ (!!!) pokus Tomáše Řehořka , zase teda žádný zázrak. Kdyby tu existoval nějaký opravdu talentovaný mladý český režisér, tak řvu ať dají peníze raději jemu (bohužel Kroner je Slovák). Zhruba stejně rozpačité a divně poskládané jako ROming (stejný scenárista a producent). Tomáš Řehořek se umí dokonale přizpůsobit přání investorů, ale sám nemá žádný rukopis. Už víc nechci.

• 1.2.2012  18:10
    Muž na hraně (2012)

Zhruba stejný kafe jako Ctihodný občan s Butlerem (ne zápletkou, spíš zpracováním a neexistující přidanou hodnotou). Na jeden zimní večer celkem fajn oddych. Napodruhé ale už nemá cokoliv nabídnout.

• 1.2.2012  13:34
    Speciální jednotka (2011)

Černý jestřáb sestřelen meet Útěk ze Sibiře - a je to hodně cool. Za malý peníz dost muziky. Prvoplánovost a srdceryvný konec neřeším, to bych se z kritizování už opravdu zbláznil. Kluci si prostě hrají na vojáčky - a je to fajn a basta :-) !

• 31.1.2012  16:22
    Kronika (2012)

Osvěžující nápad? Určitě. Zajímavé provedení? Spíš jo. Něco, co by vyrazilo dech? Ne. 70%

• 30.1.2012  22:15
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Buď definitívně stárnu já (ha skoro 30 let), nebo tento film je opravdu sice opulentnější ale obsahově naprosto prázdný a ty nekonečné spomalovačky opravdu omrzí. O totálním nevyužití Noomi Rapage nemluvě.

• 26.1.2012  09:59
    Bořiči mýtů (TV seriál) (2003)

O dost informačně nabušenější než většina podobných amerických show

• 24.1.2012  20:36
    Hamlet podniká (1987)

Trvalo mi skoro půlku této trigikomedie (spíše tragi) než jsem se sžil s univerzem novodobého Hamleta - velkopodnikatele s plastovými kachničkami. Druhá část frčí podstatně víc. Navíc skvělá noir stylizace, všudypřítomný cigaretový dým a skvělí herci v krásně sarkastické kritice všeho a všech.

• 24.1.2012  20:33
    Blood River (2009)

Blood River je moje třetí setkání s tvorbou Adama Masona. Třikrát šlo o naprosto rozdílné filmy (gorefest, uřvaný vizuál, komorní motlitba) a třikrát mě z toho ve finále bolela hlava. Myšlenka Blood River je dobrá. Zpracování skoro tragické. První 2/3 hororu jsou k uzoufání nudné a jako levnější béčková exhibice kovboje Woodyho Harelsona. Nad zbytkem sice udělám veliké AHÁ, TAKHLE TO TEDA JE - jenže co z toho, když Mason opravdu neumí vyprávět.

• 24.1.2012  16:54
    Dead, The (2010)

Hodně se mi líbí premisa, kdy se zombie nákaza rozšíří jen a jen na tom jediném odpískaném kontinentu světa. A pozor, vůbec tu nejde o gore ani o akci. je to v podstatě taková pomalá meditace o (ne)žití a přežívání a hledání motivace proč přežívat v beznadějné situaci.

• 22.1.2012  23:13
    Woman, The (2011)

Čekal jsem podle pár špatně zvolených databázových fotek nějaký ušpiněný humus s důchodci kanibali z východního Německa, dostal jsem něco, co jsem fakt v životě neviděl .. a co se mi hodně líbilo :o) Pollyanna McIntosh je sakra hustá The Woman !

• 18.1.2012  13:49
    Hugo a jeho velký objev (2011)

Že se z Martyho Scorseseho stane na stará kolena kopie Giuseppe Tornatoreho, bych nečekal, ale nevadí mi to. Prostý dětský příběh v nádherném balení, plném detailů, všelijakých udělátek, krásných zasněžených panoramat. A hlavně stylová poklona jednomu velkému průkopníkovi. 3D filmu pomáhá.

• 17.1.2012  17:33
    Černobílý svět (2011)

Je to hrozný doják (a okoralé srdce cinika jedním dechem dodává obrovský kalkul), ale tento film si budu pamatovat - což nemůžu říct o 90% jiných filmů které vidím.

• 15.1.2012  22:29
    Mupeti (2011)

Nevadí opakování starých vtipů. Tyhle příšerky potěší nejen mrňata, ale pobaví i ty odrostlejší. Camea známých osobností jsou fajn, jen tu mohlo být víc výraznějších hudebních čísel. Jediným opravdovým průserem je odflinklý dabing a o 30 minut připálenější délka.

• 15.1.2012  22:28
    My Rabit Hoppy (2008)

Roztomilá dětská hříčka.

• 15.1.2012  22:22
    Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello, The (2005)

Trochu jako by Karel Zeman při natáčení Ukradené vzducholodi měl pořádné deprese. Dává se na to hezky, ale co z toho když chybí pořádný cit pro vyprávění a po chvilce ty kovové keříky začnou taky nudit.

• 13.1.2012  18:47
    Not Angels But Angels (1994)

První díl pomyslné Grodeckoho trilogie svědomí a hnusu o "krásách matičky Prahy". Oproti Tělu bez duše chybí výraznější svědectví. Ono z 20 stejných šlapek nejde vytáhnout nic jiného než 20x stejný příběh.

• 13.1.2012  14:23
    Tělo bez duše (1995)

Skvělý doplněk k filmu Mandragora. Když budu hodně černohumorný, tak napíšu že film o filmu. V tomto jsou výpovědi skutečného Davida, který si později v Mandragoře zahrál sám sebe. Dále skutečného Marka, kterého později hrál herec z castingu a hlavně skutečného Krysy - patologa a člověka, který jako koníček točil podřadné gay porno pro prasácký německý trh. Upozorňuji, že dokument obsahuje slova, které možná hodně z vás nechce slyšet a záběry ze skutečné pitvy skutečného člověka ...

• 9.1.2012  13:55
    Kontraband (2012)

Hrozný béčko s brutálně tuctovou synopsi. Ale zároveň je to docela dost zajímavě natočený (chápej nepůsobí levně a furt se něco děje), navíc zakaboněný Wahlberg vypadá daleko líp než třeba ve Fighterovi, takže proč né. Jen teda SPOILER pointu s tím, že loupit a rabovat je fajn věc, si jaksi mohli v Hollywoodu po seversku odpustit. KONEC SPOILERU. Mimochodem se severským stylem natáčení tohle nemá nic společného.

• 5.1.2012  21:24
    Warrior (2011)

Hmmm stejné hmmm jako u o rok staršího Fightera. Zápletka je ukázkové hollywoodské klišé - což je asi správně, herci jsou prvotřídní a řádně uvěřitelně namakaní - což je taky samozřejmě fajn. Jenže co jako? Ve Warriorovi se nestane nic neočekávaného a překvapivého - proto nezapomínejte, že tu byl už před 30 lety ještě líp zvládnutý megaklišovitý Rocky a zároveň korunovaným králem podobných filmů zůstává i nadále neochvějně Wrestler od Aronofskyho. 70%

• 4.1.2012  18:55
    Jeden musí z kola ven (2011)

Jo, je to kvalitní snímek - ale koho dnes v Česku roku 2012 zajímá jaké problémy měla britská tajná služba v 70 letech? Ano, správě namítnete, že tu máme třeba Mnichov od Spielberga či Baader Meinhof Komplex z podobné doby a podobným tématem. Ale tento film se snaží být věrnou rekonstukcí něčeho (reálného?) a tak nějak kašle na diváky. Navíc mu předlohou byla opravdu pořádně tlustá kniha, bez jejihož načtení se lehce ve filmu samotném člověk ztratí - minimálně v tom kdo je kdo a za koho vlastně kope.

• 3.1.2012  21:32
    Kazatel Kalašnikov (2011)

Tohle takhle dobabral TEN režijní chameleón Marc Forster?!!! Jeden z mála příkladů, kdy je předloha pro film (skutečný Sam Childers) mnohem charismatičtější, zajímavější a i hezčí než výsledné zpracování jeho života. Tohle mělo být daleko víc kulervouci .. a nakonec to působí jako trapný pokus o žebrání o Oscary nějakého německého režiséra, kterým dlouhodbě osudové filmy o Africe moc nejdou. Butler v titulní roli je tentokrát castingová pohroma roku.

• 2.1.2012  17:29
    Slimáci (1988)

béééčko.

• 2.1.2012  17:23
    Zprávař: Příběh Rona Burgundyho (2004)

Frat Pack v solidní síle. Kdeže loňské sněhy jsou...

• 2.1.2012  17:22
    Radúz a Mahulena (1970)

Tomu se už opravdu nedá říkat pohádka a to je jedině dobře! I love czechoslovak 70es

• 2.1.2012  17:21
    Ricochet: Odražená střela (1991)

Celkem příjemný policajtský béčko, ze kterého si toho moc člověk nezapamatuje ale na zaplácnutí 2 hodin nudy schvalitelný.

• 2.1.2012  17:19
    Chillerama (2011)

Jako celek je povídková Chillerama spíš fekální průměr. Ale hned první povídka o vraždící superspermii (!!!) je pěkný nážeř - jako by někdo zkřížil to nejlepší z Creepshow s Burtonovým snímkem Ed Wood. Dokonalý brak, který výsledný celek povyšuje aspoň o třídu nahoru.

• 31.12.2011  20:50
    Bratislavafilm (2009)

Takoví rwality Vyvolení p slovensku, jakoby s Rytmusem :-)

• 31.12.2011  19:17
    Muži v naději (2011)

Stoprocentní líbivá sázka na jistotu. A slušná. Ale ten kýč a sladkobol k závěru (i jindy)?! Jako by Alice Nelis šla ještě o stupen níž v komerci s Perfect Days a spojila to s tím nejslabším od Hřebejka a těžkou sériovou výrobou Vieweghovin.

• 31.12.2011  19:11
    Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10%

<< předchozí 1 2 3 4 14 28 41 54