Profil Hodnocení (1876) Komentáře (537) Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
Apocalypto (2006)
11.12.2009 |
| |
Vynikající, ale mohlo to být ještě lepší, kdyby si Gibson odpustil všechnu tu svojí patetickou manýru a la Patriot nebo Statečný srdce, všechny ty zpomalený záběry běžících svalovců (ty se hodí tak do klipů Red hot chilli peppers), srdceryvný protahovaný výkřiky provázený lkavýma pohledama atd. Mohlo (a mělo) to být ještě syrovější, ale o to pravdivější.. to, že se Mayové s ničím nebabrali, je prostě fakt, jestli se někdo pohoršuje nad přehnaným násilím, tak k týhle kultuře vyřezávání srdcí, sekání hlav a obdobný kratochvíle prostě patřilo a kdo to špatně snáší, ať si pustí pro uklidnění nějakou adaptaci Jane Austenový.. V Evropě ve stejný době řádila inkvizice, pálily se čarodějnice a mocnosti nabírali dech pro třicetiletou válku, běloši rozhodně nejsou o nic kultivovanější než byli Mayové. Velice oceňuju výpravu, herecký výkony a Gibsona samotnýho (s výhradou viz výše). |
Nebuďte policajta (1988) odpad!
06.11.2009 |
| |
Jeden z nejhloupějších filmů, jaký jsem kdy viděl. Debilita scénáře překonává všechny meze, Delon pobíhá od ničeho k ničemu, hodně k smíchu je i jeho pobočník s dřevěnou rukou.. hodný a zlý poldové se za různě tragikomickejch okolností vraždí mezi sebou, pokud možno vždy zahaleni do francouzský vlajky. Zápletka zcela mimo realitu.. jediný Bratrstvo kočičí pracky, který by policajti byli schopný založit, by bylo za účelem výdělku, nikdy ne kvůli likvidaci zločinců.. Možno sledovat pouze jako komedii.. |
Portrét šílenství (2005)
31.08.2009 |
| |
Tak hlavně že na konci našel Eddie tu pravou lásku a porozumění.. |
Noc patří nám (2007)
07.07.2009 |
| |
Námětem i zpracováním vychází "Noc patří nám" z těch nejprovařenějších klišé béčkových krimi seriálů hlubokých 80. až 70. let.. James Gray by mohl za "odměnu" dostat na starost pár dílů z Jakea a tlusťocha nebo Cagneyový s Laceyovou.. hvězdička aspoň za ten červený korzet Evy Mendes.. dneska už jsme v tomhle žánru přeci jen někde úplně jinde.. zaplaťbůh.. |
Sázka na třináctku (1977)
26.04.2009 |
| |
Fušeřina.. nablblý scénář, toporné herecké výkony (obzvlášť Satoranský se překonává), režie Dušan Klein.. ble.. |
Daltoni (2004) odpad!
22.04.2009 |
Trapné, amatérské, nudné.. |
Darwinovy ceny (2006)
18.03.2009 |
| |
Nesouvislej uslintanej blábol.. jedna hvězdička za Winonu, která je pořád ještě kus.. |