Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály
Oblíbení uživatelé

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Piráti na vlnách (2009)  **** 01.02.2010

Rozporuplné pocity.. skvělá muzika.. skvělý Brannagh, Nighy, Seymour Hoffman a vůbec většina herců.. pár vtipných scén.. ale jinak moc dlouhá stopáž, rozbitý děj, oproti předchozím Curtisovým filmům byl o dost slabší i scénář.. takže je to taková slabší čtyřka, těsně nad silnější trojkou..
     Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (2008)  **** 31.01.2010

Při srovnání komedií americký a anglický provenience dostávají Amíci pekelně na prdel.. žádnej jejich Apatow, Rogen, Jack Black ani Will Ferrell se Anglánům v čele s Peggem, Frostem, partou IT Crowdu atd. vůbec nemůžou rovnat.. na druhou stranu Jak se zbavit přátel.. není nic zázračnýho, de facto jen předvídatelná romantická komedie.. na čtyři to vytáhlo právě jen to srovnání s obdobnou produkcí mejd in Holyvůd..
     Řekni, kdo tě zabil (2007)  *** 04.01.2010

Výhradně za výtvarnou stylizaci..
     Apocalypto (2006)  **** 11.12.2009

Vynikající, ale mohlo to být ještě lepší, kdyby si Gibson odpustil všechnu tu svojí patetickou manýru a la Patriot nebo Statečný srdce, všechny ty zpomalený záběry běžících svalovců (ty se hodí tak do klipů Red hot chilli peppers), srdceryvný protahovaný výkřiky provázený lkavýma pohledama atd. Mohlo (a mělo) to být ještě syrovější, ale o to pravdivější.. to, že se Mayové s ničím nebabrali, je prostě fakt, jestli se někdo pohoršuje nad přehnaným násilím, tak k týhle kultuře vyřezávání srdcí, sekání hlav a obdobný kratochvíle prostě patřilo a kdo to špatně snáší, ať si pustí pro uklidnění nějakou adaptaci Jane Austenový.. V Evropě ve stejný době řádila inkvizice, pálily se čarodějnice a mocnosti nabírali dech pro třicetiletou válku, běloši rozhodně nejsou o nic kultivovanější než byli Mayové. Velice oceňuju výpravu, herecký výkony a Gibsona samotnýho (s výhradou viz výše).
     Kurz negativního myšlení (2006)  ** 07.12.2009

Aureola vytvořená kolem tohohle filmu mi nějak uniká.. Na černou komedii prakticky bez vtipu, jako drama příliš afektované.. Pořád jsem čekal, kdy něco přijde, a ono ejhle titulky a nepřišlo nic.
     Pachuť smrti (1988)  *** 22.11.2009

Dabing sice s předrevolučními veličinami, ale (zcela neobvykle) naprosto zprasenej a rušící jinak vynikající detektivku.
     Zmizení (2005)  **** 08.11.2009

Nápad implementovat bájesloví drsný školy do prostředí teenagerů ze střední bych považoval za předem odsouzenej k nezdaru a posměchu.. Nicméně Rian Johnson musel přečíst hodně Chandlera a Hammetta a moc dobře věděl, co a jak dělá.. Působí sice trochu komicky, když puberťáci kšeftujou s heroinem a přitom mají strach z toho, aby jim zástupce ředitele nedal důtku za to, že chodí za školu.. nicméně příběhu to nijak neubližuje a když se přidají hodně zdatný herecký výkony především od Josepha Gordon-Levitta (jsem jedinej, komu připomíná Heatha Ledgera?) a taky "Ramba" Noaha Fleisse.. máme tu vynikající film..
     Nebuďte policajta (1988)  odpad! 06.11.2009

Jeden z nejhloupějších filmů, jaký jsem kdy viděl. Debilita scénáře překonává všechny meze, Delon pobíhá od ničeho k ničemu, hodně k smíchu je i jeho pobočník s dřevěnou rukou.. hodný a zlý poldové se za různě tragikomickejch okolností vraždí mezi sebou, pokud možno vždy zahaleni do francouzský vlajky. Zápletka zcela mimo realitu.. jediný Bratrstvo kočičí pracky, který by policajti byli schopný založit, by bylo za účelem výdělku, nikdy ne kvůli likvidaci zločinců.. Možno sledovat pouze jako komedii..
     Quantum of Solace (2008)  ** 25.10.2009

Po Casinu Royale obrovský zklamání.. počínaje zcela nepřirozeně vypadajícím umělým opálením jinak velice pohledný Olgy Kurylenko.. konče naprostou absencí jakýkoli zápletky.. proto taky film stěží trvá hodinu a půl.. Craig i Forster jsou v tom podle mýho nevinně.. tady naprosto selhala produkce a scénáristi.. nebylo prostě co točit a co hrát.. z akcí jdou snad ocenit jen Bondovy opičí kousky, ale jinak je Quantum of Solace jen nabubřelý prachama naleštěný béčko..
     Hrdina (2002)  *** 05.10.2009

Zhang Yimou je kýčař jak stehno.. krásné obrázky, krásní lidé, krásné souboje, je to všechno takové krásné, až je to krásné přespříliš.. přesto ze tří jeho filmů, který jsem viděl (Hrdina, Klan létajících dýk a Legenda zlatého květu) určitě nejlepší..
     Slečna Marplová: V hotelu Bertram (2007)  *** 25.09.2009

Příliš překombinované..
     Portrét šílenství (2005)  * 31.08.2009

Tak hlavně že na konci našel Eddie tu pravou lásku a porozumění..
     Opilí slávou (2006)  ** 24.08.2009

Co jsem zatím viděl filmy Toma DiCilla, tak byly velice originální a osobitý se skvělým smyslem pro humor.. u Opilích slávou jsem se nemohl ubránit dojmu, že všechno už jsem někde někdy viděl.. k smíchu pak byl jen projev herce na osvětovém večeru týkajícího se pohlavních chorob.. zklamání..
     Děkujeme, že kouříte (2005)  **** 13.07.2009

Už jen pro přečtení zdejšího komentu duklaka2 stál tenhle film za shlédnutí..
     Noc patří nám (2007)  * 07.07.2009

Námětem i zpracováním vychází "Noc patří nám" z těch nejprovařenějších klišé béčkových krimi seriálů hlubokých 80. až 70. let.. James Gray by mohl za "odměnu" dostat na starost pár dílů z Jakea a tlusťocha nebo Cagneyový s Laceyovou.. hvězdička aspoň za ten červený korzet Evy Mendes.. dneska už jsme v tomhle žánru přeci jen někde úplně jinde.. zaplaťbůh..
     Hellboy (2004)  **** 27.06.2009

Vizuálně velice působivé, ale scénář je slušně řečeno velice chatrný.. i tak ale převažují spíše příznivé dojmy..
     Soupeři (1977)  ***** 25.06.2009

Člověk se musí ptát, kde se stala ta chyba.. jak se mohlo stát, že Ridley Scott po takhle mistrovském debutu došel na své cestě až k takový sračce, jako je třeba Gladiátor..
     Police Story (1985)  ** 22.05.2009

Jestli je tohle nejlepší film Jackie Chana, tak jsem rád, že jsem neviděl ten nejhorší.. to bysme se asi dostali do záporných hodnot..
     Znamení čtyř (1983)  **** 05.05.2009

O ždibíček horší než Pes baskervillský, natočený s Ianem Richardsonem, pro mě nejlepším Sherlockem Holmesem všech televizních i filmových zpracování všech dob, ten stejný rok jako Znamení čtyř, ale to je spíš dáno samotnou literární předlohou, která nedosahuje kvalit Psa baskervillskýho..
      (1998)  *** 28.04.2009

Stará poctivá myškárna pro artový pošuky, kterým už muselo být trochu teskno.. přeci jen od ranných filmů Davida Lynche nějaká ta voda utekla, o Buňuelovi nemluvě.. kdo si teda libuje v černobílým rozmazaným obrazu, halucinacích plných mravenců, propichování mozku a finále s vrtačkou, ten si přijde na svý.. Ale ruku na srdce.. matematický podklad celýho příběhu je infantilní i pro frekventanty Populární mechaniky pro děti.. a burzovní mafiány a židovský sektáře mohl Aronofsky s klidem přenechat Šifře mistra Leonarda..
     21 gramů (2003)  *** 26.04.2009

Že film natočí Iňarritu, budou v něm hrát slavný herci, bude to naprostá depka s fajným indie lookem spousty prostřihů a časovejch rovin a Naomi Watts v něm ukáže prsa, ještě neznamená, že to bude bůhvíco..
     Sázka na třináctku (1977)  * 26.04.2009

Fušeřina.. nablblý scénář, toporné herecké výkony (obzvlášť Satoranský se překonává), režie Dušan Klein.. ble..
     Moje krásná čarodějka (2005)  **** 25.04.2009

Nemůžu si pomoct.. Nicole to tu hrozně sluší..
     Ostrov (2005)  *** 23.04.2009

Nechci bejt nespravedlivej.. Vymazlená výprava, špičkové akce, napětí, božská Scarlettka v té nejlepší formě.. pak se nejde divit, že se nějak nedostalo na zápletku.. troufnu si tvrdit, že i synopse k Rambovi musela být delší než k Ostrovu.. ale v zásadě jsem spokojen..
     Daltoni (2004)  odpad! 22.04.2009

Trapné, amatérské, nudné..
     Michael Clayton (2007)  ***** 30.03.2009

Skvěle napsané, skvělé zahrané, skvěle zrežírované, na první pohled nijak efektní.. žádná uřvaná Erin Brockovich, pompézní Obchodník s deštěm, nebo Firma.. Michael Clayton je střízlivý a až mrazivě pravděpodobný..
     Intermission (2003)  *** 28.03.2009

Na evropskej film hvězdný obsazení.. slušnej příběh.. výborná hudba.. ale celý dohromady je to takový nějaký neslaný nemastný.. nemůžu si pomoct..
     Iron Man (2008)  ** 28.03.2009

Nebýt Gwyneth Paltrow, unudil bych se k smrti.. Iron Man je třeba v porovnání s novým Batmanem nebo dokonce i Spidermanem těžkotonážní nuda, příběh čitelnej od začátku do konce.. akce průměr.. Downey jr. s vikslajvantovou vizáží italskýho sňatkovýho podvodníka se sice snaží, ale hláškuje o poznání míň, než v kterýmkoli svým předchozím vystoupení.. Bridges taky nijak neoslňuje.. takže za pány .. (a hlavně za neohrabanýho režiséra).. musí tahat horký kaštany z ohně na zrzavou obarvená Gwyneth "Pepper" Paltrow.. Pro mě zklamání..
     Mechanik (2004)  **** 28.03.2009

Uff.. tak takhle nějak si představuju pořádnej horor.. ještě teď mám stažený půlky..
     Darwinovy ceny (2006)  * 18.03.2009

Nesouvislej uslintanej blábol.. jedna hvězdička za Winonu, která je pořád ještě kus..
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah