Grafito

Grafito

Michal Špalek

11 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17
    • 12.1.2012  12:30
    Sherlock (TV seriál) (2010)

První díl - asi milion procent a hvězdiček, exploze invence ve spojení s humorem a atmosférou, naprostý nadšení, druhý díl - dobrý ale oproti prvnímu o dost slabší, třetí díl - naprostý zklamání, došel dech, humor, celý díl byl žalostně předvídatelný, finále s Moriartym bylo až ochotnický, jak co do scénáře, tak provedení.. Jsem zvědav na druhou sérii.. Druhá série naprosto úchvatná, strhující.. božská.. zvyšuju ze 3 na 5 hvězdiček.. a těším se na další díly..

• 27.9.2011  11:45
    Sám v divočině (TV pořad) (2009)

No po shlédnutí pořadu jsem googlil a googlil, kdo jakože je to ten ufňukanej posera, co po pár dnech super dovolený u yukonskýho jezera v krásných aljašských lesích bečí tu při pohledu na borovou šišku, tu prostě jenom tak.. a nikdy bych nevěřil, že několikrát vylezl na Mount Everest, nebo se věnuje free divingu.. jakej rozdíl třeba oproti podobnýmu seriálu Animal Planet - Alone Among Grizzlies, kde švýcarskej biolog Bittner žije celý léto sám mezi medvědama a že by u toho nabrečel tolik co Wardle, to jsem si nevšimnul.

• 7.9.2011  13:38
    Corpus delicti (1991)

Spousta hysterický beznaděje, ale zajímavý herecký výkony, Bohdalová v jednom z mála filmů, kde nemusela dělat Rákosníčka nebo paní Fuchsovou, ale hrála sama sebe bez nějaký přetvářky, překvapivě velice odpornej Dočolomanský, kdo by to byl do Nicka Cartera řekl a jako koruna všeho Kořínková, kterou jsem před, ani potom nikdy takhle hrát neviděl a soudit podle tohohle filmu, tak bych snad dokonce připustil, že je to herečka..

• 4.8.2011  10:47
    Záviš - kníže pornofolku pod vlivem Griffithovy Intolerance a Tatiho Prázdnin pana Hulota aneb Vznik a zánik Československa (1918 - 1992) (2006)

Pan režisér je bezesporu psychotik.. sečtělý, vzdělaný, do míry svého postižení i schopný analýzy a abstrakce.. ale prostě psychotik. Vizuální stránka filmu působí jako když 4-letýmu dítěti půjčíte na hraní kameru, mluvené slovo je pak směsicí leckdy poměrně zajímavých informací a názorů, hospodsky kňouravých nářků nad stavem společnosti a ryzího blábolení.. NICMÉNĚ.. je to dokument.. je to otisk doby.. a má o to větší cenu, že není předžvýkán, přikrašlován, upravován.. šílenství autora působí autenticky.. získal jsem takto zájem (schválně se vyhýbám slovu chuť) shlédnout i ostatní jeho výtvory.

• 25.7.2011  22:59
    Maraton lásky (2007)

Až zas budu mít někdy potřebu kouknout se na podobnej typ filmu, kouknu na Full monty.. to je takový jakože míň po americku natočený..

• 20.4.2011  12:32
    Krtek ve snu (1984)

Další eko-agitka, o fous lepší než Krtek ve městě.. panáček trochu připomíná Človíčka z jinýho večerníčku..

• 20.4.2011  12:30
    Krtek ve městě (1982)

Taková prvoplánová zelená agitka.. netuším, proč bylo nutný zatahovat krtečka do takovýhle šmírácký propagandy..

• 10.4.2011  21:32
    Krtek a žabka (2002)

Nejhorší díl na konec (pravda naštěstí jsem neviděl ten, kde krtek fušuje do gyndy).. myška zmalovaná jako štětka.. krtek fintící se na dydžinu.. havárka.. a happyend, kdy si krtek s myší nakonec přeci jen na tý diskočce trsnou.. nerad to říkám, ale pan Miler měl jít do důchodu už před natočením tohohle paskvilu..

• 10.4.2011  21:29
    Krtek a rybka (2000)

De facto úplně stejný jako krtek a vlaštovka, akorát místo vlaštovky tu máme rybku.. samozřejmostí krtečkovy podzemní výbavy je tentokrát vodohospodářské dílo umožňující odchov ryb.. kam si mezitím uložil sadu na oživování vlaštovek bůhví..

• 10.4.2011  21:26
    Krtek a vlaštovka (2000)

Kde je doba, kdy měl krtek noru v ní peříčko a na tom spal.. dneska má v noře multifunkční vybavení pro resuscitaci vlaštovek, samozřejmě s klimatizovanou obr jeskyní, aby opeřenec přes zimu nezapoměl lítat.. uff uff.. proč takový kraviny..

• 10.4.2011  21:16
    Krtek a sněhulák (1997)

Jeden z mála novějších dílů, který se aspoň trochu přiblížili kvalitě filmů ze sedmdesátých let..

• 10.4.2011  21:15
    Krtek a robot (1995)

Tenhle komentář platí v podstatě pro všechny krtečky natočený po roce 1989.. křečovité zápletky, ne moc pěkný zpracování (kreslil snad krtka někdo jinej než pan Miler?), pozdějš se přidala ještě kolovrátková hudba hraná na nějakej hodně jednoduchej syntetizátor.. nový díly nezabírají ani na prcka, ani na mě..

• 10.4.2011  21:11
    Krtek a orel (1992)

Tak tenhle díl už trochu naznačil, že časem bude asi problém vymýšlet nový a originální zápletky.. krtek odchovávající orla.. nemocnice na tlačítka, kopce s výsuvnýma vrškama.. proč takový kraviny, když dřív stačilo krtkovi půjčit paraple nebo žvejku a kolik legrace se s tím dalo udělat bez takovýhle křeče..

• 10.4.2011  21:00
    Krtek a zelená hvězda (1969)

Pro děti možná až moc lyrické, ale je to jeden z mých nejoblíbenějších dílů..

• 10.4.2011  20:56
    Krtek a autíčko (1963)

Nejlepší, nejpropracovanější krteček, s nádhernou hudbou.. sleduju s prckem každej den téměř všechny díly a tenhle vede jak u prcka, tak u mě..

• 31.3.2011  13:04
    Syriana (2005)

Velkolepě pojatý epos o tom, že peníze a ropa jsou moooc špatné, bylo by nejlepší je zrušit a zakázat.. a že vždycky vyhrajou ty zlý a ty hodný dostanou přes varlata.. ale jak to bylo natočeno, tak to ve mě vzbudilo chuť říct jen: no a co má kurwa bejt.. Velice se mi líbil výkon Christophera Plummera, v době natáčení mu bylo pětasedmdesát, ale pořád se ještě uměl kouknout tak, že i varan komodskej by si z toho cvrnknul do trenek..

• 4.3.2011  10:51
    Po přečtení spalte (2008)

Taková televizní inscenace to byla.. pár vtipných momentů, ale Coeni mají na víc, než na takovýhle krátký banální hříčky..

• 26.1.2011  09:38
    Jmenuju se Earl (TV seriál) (2005)

Čím víc a dýl sleduju, tím přidávám hvězdičky.. začal jsem na třech.. dneska jsme na pěti.. bůhví, kam to tímhle tempem povede..

• 17.1.2011  11:53
    Dexter (TV seriál) (2006)

Kdybych předtím nečetl všechny díly Dextera jako knížku, patrně bych hodnotil lépe.. Michaelu C. Hallovi magora naprosto nevěřím.. alespoň ne takovýho, jak byl popsán v knize..

• 10.1.2011  15:27
    Zákon gangu (TV seriál) (2008)

Tak mám takovej dojem, že ačkoli se Sons of Anarchy snaží tvářit hodně drsně, neotřele a neokoukaně, tak jedinej rozdíl mezi nima a třeba Ordinací v růžový zahradě, je ten, že Čestmír Mázl nejezdí na harleji.. obyčejnej vztahovej seriál, s milionkrát převařenýma charakterama i zápletkama.. počítám, že ve třetí čtvrtý sérii, když se protočí všechny myslitelný páry a padouchové se stanou klaďasema a klaďasové padouchama, tak se hodnej moula Džeks probudí s tím, že se mu to všechno jen zdálo a celej kolotoč začne nanovo.. podle mě jen přepisujou starý díly Dallasu do motorkářskýho, s tím že roli Džejára tady hraje značně jetá Peggy Bundová..

• 1.1.2011  21:13
    Hercule Poirot: Vražda v Orient-expresu (TV film) (2010)

Překvapivě mnohem lepší než film z roku 1974.. mnohem vážnější, temnější.. výkon Sucheta v závěru příběhu byl mimořádný..

• 28.12.2010  13:30
    Deník Bridget Jonesové (2001)

Na rozdíl od řady zdejších rádoby drsňáků se nestydím dát pět i přisládlý a všeobecně provařený červený knihovně, když to na těch pět prostě je..

• 17.12.2010  10:12
    Mantracker (TV pořad) (2006)

Chlapík s výrazem drsnějším než Chuck Norris v každým dílu nahání v kanadský divočině dva soutěžící. Ty musí zdolat za 36 hodin pěšky v průměru něco kolem 50 km lesem, vodou, po skalách.. Oni mají mapu a kompas, vědí kam jít a kde je cíl.. stopař má jen koně a k ruce znalce místního prostředí, jediná šance jak závodníky chytit, je je vystopovat. Těžko odhadovat do jaký míry je to celý inscenovaný, páč jak se soutěžícíma, tak s méntrekrem musí bejt většinu času televizní štáb o bůhvíkolika lidech, takže o nějaký nenápadnosti lovce i lovenýho asi nejde moc mluvit, navíc lovení tak nějak vždycky vystačí na 40 minut jednoho dílu a pokaždý jsou tam víceméně podobně dramatický momenty, nicméně v televizi je to velice koukatelný a zábavný.. zvlášť méntrekrovi vražedný pohledy, když objeví kořist stojí za to..

• 10.12.2010  10:50
    Hledá se táta a máma (TV pořad) (2010)

Nevynechám ani jeden díl a u máločeho se tolik nasměju. Pokud by se někomu třeba zoufale stejskalo po rodině Homolkových, vřele doporučuju.. ultimátně absurdní, ultimátně zábavné..

• 15.11.2010  10:12
    Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)

Pane Špilberk, kouknou, bylo opravdu nutný točit mutanta z Indiana Jonese a Ítýho?

• 10.11.2010  12:23
    Nestanu se tvojí ženou (2007)

Zvládnul jsem prvních 30 minut filmu, dál to nešlo.. naprosto bezradný scénář, celé to bylo na úrovni ochotnické besídky..

• 18.10.2010  11:38
    Muži, co zírají na kozy (2009)

Totální propadák.. k smíchu byly jen úvodní McGregorovy manželský peripetie a scéna kdy Clooney složil McGregora za použití otvíráku na konzervy (nebo co to bylo).. Jeff Bridges patrně po Big Lebowskim dospěl k závěru, že do konce života už nebude hrát nic jinýho než zhulený (v tomhle případě ale spíš už senilní) hipíky, který se štěstím opilce vyváznou z každýho maléru, vždy se zkouřeným úsměvem na rtu.. a Clooney pak patrně vezme roli v jakýmkoli škváru, kterej bude jen vzdáleně namířenej proti americkýmu establishmentu.. celý zpracování bylo na úrovni nějakýho českýho televizního filmu.. amatérismus, trapnost, diletantství..

• 16.9.2010  10:17
    Castle na zabití (TV seriál) (2009)

Dempsey a Makepeacová verze pro 21. století.

• 6.9.2010  10:46
    Wallander (TV seriál) (2008)

První díl - kdo je vrah a o co jde, bylo jasný tak hodinu před koncem.. zápletka neoriginální, jasně čitelná.. stejně jako zpracování.. jako plus hodnotím výkon Brannagha a příjemně posmutnělou atmosféru.. snad budou další díly lepší.. Po shlédnutí obou sérií - co jsem napsal o prvním dílu, platí pro všechny následující, nijak objevné, nijak originální..

• 1.2.2010  10:41
    Piráti na vlnách (2009)

Rozporuplné pocity.. skvělá muzika.. skvělý herci.. pár vtipných scén.. ale jinak moc dlouhá stopáž, rozbitý děj, oproti předchozím Curtisovým filmům byl o dost slabší i scénář.. takže je to taková slabší čtyřka, těsně nad silnější trojkou..

<< předchozí 1 2 3 4 5 9 13 17