Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Obsahy (17)

Nové tajemství UFO

Nové tajemství UFO (2005) (TV film)

Dokumentární snímek skrze výpovědi svědků a tajné vládní listiny z poloviny 20. století poodkrývá pravdu o incidentu v Roswellu a dalších údajných haváriích létajících talířů. Současně tak podporuje teorii, že americká vláda záměrně klame veřejnost a již více než půl století vyvíjí cílenou snahu o diskreditaci všech aspektů fenoménu UFO.

House of Bones

House of Bones (2010) (TV film)

Investigativní televizní reportéři, kteří se ve svém pořadu zabývají strašidelnými domy, mají dojem, že při jejich práci je nemůže už nic překvapit. Dům, ve kterém se chystají natáčet následující epizodu, je opředen legendami o podivných událostech a na svém kontě má několik záhadných zmizení. V domnění, že jde o další rutinní natáčení, vstupují dovnitř a rozmisťují svou techniku. Neuběhne ale mnoho času a okolnosti donutí televizní štáb zapochybovat, zda na mýtech okolo tohoto domu skutečně není něco pravdy.

Cela 211 - Vězeňské peklo

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009)

Den před nástupem do nového zaměstnání na pozici vězeňského strážce se jde Juan Oliver (Alberto Ammann) seznámit s novým prostředím. Ve chvíli, kdy ho jeho budoucí spolupracovníci provádí káznicí, je nešťastnou náhodou poraněn na hlavě a kolegové ho tak v mdlobách ukládají na lůžko prázdné cely. Naneštěstí ale ve stejný okamžik ve věznici vypuká vzpoura. Omámeného Juana již nestihnou z bloku odnést a ten se tak ocitá mezi běsnícími trestanci. Jedinou možností, jak si zachránit holý život, je předstírat, že je novým právě dopraveným vězněm.

Vetřelci dávnověku

Vetřelci dávnověku (2009) (seriál)

Na základě archeologických nálezů, jako jsou například jeskynní kresby podobné kosmonautům, technicky dokonalé monumentální stavby a sochy, které bychom ani dnes nebyli schopni postavit, obrovské obrazce, viditelné pouze z výšky či nápadně podobné popisy bohů ze všech koutů světa s létajícími vozidly a obrovskými znalostmi, představuje kontroverzní spisovatel a badatel Erich Von Däniken teorii antických astronautů, ve které poukazuje na možnost, že vývoj lidstva mohl být v dávné minulosti ovlivněn návštěvníky z vesmíru.

UFO's: The Secret Evidence

UFO's: The Secret Evidence (2005) (TV film)

Investigativní novinář Nick Cook se vydává napříč Spojenými státy i Evropou, aby se dozvěděl, zda je naše planeta skutečně navštěvována mimozemskými civilizacemi. Skrze výpovědi svědků a odtajněné archivní materiály se pokusí poodhalit tajemství okolo tajných vládních programů a zodpovědět otázky, zda vyvíjeli nacisté za druhé světové války létající talíře, co se stalo ve 40. letech v Roswellu či kdo je zodpovědný za únosy a mrzačení dobytka na amerických farmách.

Dan Aykroyd Unplugged on UFOs

Dan Aykroyd Unplugged on UFOs (2005)

Hollywoodský herec Dan Aykroyd se v tomto dokumentu Davida Seredy podělí o svůj postoj k fenoménu UFO a existenci mimozemských civilizací. Vyjádří své hypotézy k nejznámějším případům, záběrům ze Země i vesmíru či stanoviska k některým krokům vlády. Vedle Aykroyda se ve snímku setkáme například s astronautem Gordonem Cooperem a dalšími osobami, které poskytly materiály nebo se podělily o své názory a příběhy, aby poodhalily tajemství okolo tohoto záhadného fenoménu.

UFO: The Greatest Story Ever Denied

UFO: The Greatest Story Ever Denied (2006)

Dokumentární film mapuje historii fenoménu UFO v USA. Zabývá se případy a záběry ze Země i vesmíru od 40. let 20. století až po současnost. Vedle natočených materiálů předkládá nespočet výpovědí a rozhovorů s důvěryhodnými osobami, jako jsou vojenští funkcionáři, piloti, astronauti či zaměstnanci organizací CIA a NASA. Ti se svými výpověďmi pokusí poodkrýt roušku tajemství nejen o existenci mimozemských civilizací, ale i o utajovaných vládních programech, pohonných systémech a zdrojích energie, které by navždy změnily situaci na naší planetě.

Mladší o pár let

Mladší o pár let (2010) (pořad)

Reality show je lifestylovým pořadem, omlazujícím tváře a měnícím vzhled jeho účastníků. O prošedivělé vlasy, vrásky a váčky pod očima se postará tým odborníků a stylistů, kteří zároveň představí a přiblíží řadu možností, jak lze vizáž vylepšit. Ke zlepšení zbědovaných těl a tváří pomůže vedle nového oblečení a účesu také využití estetické chirurgie. Pořadem, plným tipů a rad, provádí Sabina Laurinová.

A Haunting in Connecticut

A Haunting in Connecticut (2002) (TV film)

Dokument líčí hrůzný osud rodiny, terorizované nadpřirozenými silami. Příběh začíná koupí domu v Connecticutu, nedaleko nemocnice, kde je léčen jeden ze synů. Již krátce po nastěhování je ale odhalena temná minulost budovy. Zjišťují, že jejich nový domov, nacházející se poblíž místního hřbitova, je bývalou márnicí. Obyvatelé v domě slýchají hlasy, zjevují se jim postavy a jejich život se mění v traumatizující boj s děsivými přízraky. Snímek, zpracovaný hranou formou, je doplněn o autentické rozhovory se členy rodiny, kteří o hrůze vypráví.

Noční rande

Noční rande (2010)

Claire (Tina Fey) a Phil (Steve Carell) Fosterovi jsou pár z předměstí New Jersey, žijící nudný a rutinní manželský život. Jejich všedním dnům je ale konec ve chvíli, kdy se rozhodnou změnit plány a namísto obvyklé večeře v nedaleké taverně navštíví novou manhattanskou restauraci. Zde si, ve snaze získat stůl, přivlastní rezervaci jiné dvojice, která je ale naneštěstí párem kriminálníků. Zdánlivě nevinná záměna identity tak k nic netušícím Fosterovým přivádí zkorumpované policisty, usilující o jejich život a romantická večeře se mění ve zběsilý útěk a boj o přežití.

Záhady na obloze

Záhady na obloze (1999) (seriál)

Třídílný dokumentární film se zabývá fenoménem UFO a důkazy o existenci mimozemské inteligence. Snímek obsahuje nespočet záběrů a rozhovorů se svědky, kteří mají s neidentifikovatelnými létajícími objekty zkušenosti. Vedle obyčejných lidí nám své příběhy vylíčí i letečtí dispečeři, piloti, kosmonauti či bývalí i současní vysocí armádní funkcionáři ze všech koutů světa. Společně s tvůrci se podíváme na vědecké analýzy údajně mimozemských předmětů a skrze výpovědi se pokusíme rozkrýt pravdu o oblasti 51 nebo o případné spojitosti fenoménu s tajnými vládními projekty.

KGB UFO kontakty

KGB UFO kontakty (2000) (TV film)

Tentokrát odvrátíme oči od oblohy a pokusíme se najít důkazy o existenci mimozemské civilizaci zde na zemi. V dokumentu budeme společně s odborníky analyzovat dosud nezveřejněné záběry z archivu KGB, zachycující vědce při objevu hrobky s podivnými humanoidními ostatky a zmizení vědecké expedice. Tvůrci předkládají a zvažují hypotézy ohledně nalezeného skeletu, původu a účelu pyramid či případné spojitosti vyspělé egyptské civilizace s návštěvníky z vesmíru. Pořadem opět provází Roger Moore.

Okavango

Okavango (1993) (seriál)

Manželé MacKenziovi a jejich dvě děti žijící v Los Angeles, dostávají zprávu o úmrtí strýce. Ten jim odkazuje všechen svůj majetek včetně farmy na jihu afrického kontinentu. Rodina se rozhodne využít šance opustit velkoměsto a odlétá do Afriky, kde chtějí pokračovat ve vedení farmy na záchranu ohrožených zvířat. Nečeká je však snadný úkol. Musí opravit statek, který je v troskách, pečovat o zvířata a vyrovnat se s novým prostředím. Rodina se ale semkne a pokusí se pokračovat ve snu zesnulého strýčka.

Open House

Open House (2010)

Jennie (Anna Paquin) a Josh (Stephen Moyer) jsou bohatý pár. Jejich soužití ale není šťastné. Rozhádaní manželé se rozhodnou prodat své luxusní sídlo a pořádají proto pro potenciální zájemce o nemovitost den otevřených dveří. Večer však zjišťují, že v domě nejsou sami. Jeden z návštěvníků totiž dům nikdy neopustil.

Street Dreams

Street Dreams (2009)

Mladý Derrick Cabrera (Paul Rodriguez) miluje skateboarding. Nechybí mu talent a sní o získání sponzorů, ale osud mu příliš nepřeje. Doma panuje napětí kvůli špatným výsledkům ve škole, přítelkyně ho vidí jako ztroskotance a nejlepší kamarád se k němu otáčí zády, protože je lepší než on. Když má již pocit, že situace nemůže být horší, je zatčen, popere se s otcem a pokusí se utéct z domova. Dál jde ale za svými sny stát se profesionálním skateboardistou a účastní se závodu Tampa Amateur Contest, kde se pokusí předvést nevídaný trik.

Káva a cigarety III - Někde v Kalifornii

Káva a cigarety III - Někde v Kalifornii (1995)

Takhle nějak to vypadá, když si spolu dvě velké hudební ikony zajdou na kafe. Tentokrát jsou to Iggy Pop s Tomem Waitsem, kteří se při rozhovoru dostanou od dopravní nehody až k debatě o kvalitě bících na Tomově nové desce, a při tom všem oba spokojeně pokuřují cigerety, protože jak říká Tom: Když člověk přestane kouřit, tak si klidně může jednu dát, protože už toho nechal. Snímek získal zlatou plamu v Cannes 1993 za nejlepší krátký film.

Dirty Mary a Crazy Larry

Dirty Mary a Crazy Larry (1974)

Milenecký pár v doprovodu automobilového mechanika ujíždí po spáchnání promyšlé loupeže v obchodním domě z místa činu. Pronásledování policií na sebe nenechá dlouho čekat a začátku předlouhé automobilové honička tak nic nestojí v cestě. Není náhodou, že se Quentin Tarantino ve svém Grindhouse: Death Proof inspiroval právě tímto filmem, kterému je vzdána pocta hned dvakrát: Zmínkou v dialogu a použitím identických modelů vozů, ve kterých Dirty Marry, Crazy Larry a mechanik Deke unikají před zákonem.

Reklama