Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sportovní
  • Horor
  • Komedie
  • Dobrodružný

Oblíbené herečky (9)

Moon Lee

Moon Lee, kantonsky – Li Choi-Fung, v dialektu Han – Li Sai-Feng (14. 2. 1965, Hongkong) je bývalá herečka, která často účinkovala v akčních filmech a seriálech; známá ze subžánru zvaného „girls with guns".

Během závěrečného kaskadérského kousku v ULTRA FORCE 2 (1989) utrpěla popáleniny 3. stupně. Měla vyskočit z okna v druhém patře budovy, aby unikla explozi. Kvůli špatnému načasování pyrotechniků ji před skokem pohltily plameny; popálily jí ruce a obličej. Závěr filmu zahrnuje detaily o nehodě, s pochvalou režiséra za odvahu a tvrdou práci.

Jordana Brewster

Rychle a zběsile 7 (2015)
Jordana Brewster (Mia Toretto) musela své scény natočit až ke konci natáčení, jelikož v té době také spolupracovala na seriálu Dallas (2012). V rozhovoru uvedla, že natáčení nesla velmi těžce, jelikož většina jejích scén měla být s jejím filmovým přítelem Brianem O'Connerem, jehož představitel Paul Walker zemřel 30. 11. 2013, takže záběry s Brianem musela natočit buď s Paulovými mladšími bratry Codym a Calebem, sama s digitálně vloženým Brianem do scény nebo pomocí sestříhaných záběrů z předchozích dílů Rychle a zběsile.

Michelle Yeoh

V roce 1992 se stala nejlépe placenou herečkou v historii hongkongské kinematografie, když hrála společně s Jackie Chanem ve filmu Police Story III: Supercop.

Michelle Yeoh se mezinárodnímu publiku představila jako zdatná šermířka ve filmu Anga Leeho Tygr a drak a jako šarmantní tajná agentka v úspěšné bondovce Zítřek nikdy neumírá. Asijští diváci ji však znají již od okamžiku, kdy v roce 1984 vstoupila do světa akčních hongkongských filmů. U nás například díky Intersonicu dobře známá série Red Force. Od té doby si zahrála již ve více než 20 snímcích a svým energickým ztvárněním postav nabourala tradiční chápání role ženy v asijské kultuře.

Ronda Rousey

UFC 175: Weidman vs. Machida (TV pořad) (2014)
Zápas Rondy Rousey s Alexis Davis se zapsal jako druhý nejrychleji ukončený titulový zápas v historii UFC se skóre 0:16. Číslo jedna nese zápas mezi Andreiem Arlovskim a Paulem Buentellem, který skončil po 15 vteřinách.

JeeJa Yanin

Prachyu Pinkaewa. Ten byl jejími schopnostmi uchvácen a proto za další dva týdny poté již podepisovala smlouvu s Pinkaewem a Somsakem Techaratanaprasertem, šéfem Sahamongkol Film. Měla hrát hlavní roli autistické dívky v chystaném filmu Prachyi Pinkaewa Duch Boje a pod vedením Panny Rittikraie a Tonyho Jaa započal její více než dva roky trvající výcvik bojového umění Muay Thai. Součástí její přípravy však bylo také naučit se chovat jako autistka, sledovala proto filmy jako Rain Man a Forrest Gump, a navštěvovala ústavy pro autistické děti. V roce 2006 konečně započlo samotné natáčení, při kterém utrpěla několik zranění, včetně jednoho vážnějšího kdy ji protivník kopl do oka. Po premiéře na začátku roku 2008 film sklidil obrovský úspěch v Thajsku i v zahraničí a Jeeja se okamžitě stala hvězdou. Za svou roli dostala několik ocenění a začala se objevovat na obalech časopisů a v televizních show.

Ovládací panel
1 bod