Po letech viděno a moc mě to tedy nezaujalo. Prvky sci-fi nebyly dříve v českém filmu nic ojedinělého, zde je použita myšlenka cestování časem, avšak zpracování už dost pokulhává. Zachraňuje to sice kvalitní herecké obsazení ale k průměru se v mých očích film nedobelhal. Jediné poučení co jsem si z filmu vzal je, abych byl obezřetný při konzumaci rohlíku, toť vše...
Dříve jsem Krausovo pořad na ČT hltal a jsem nesmírně rád, že po transformaci na Show Jana Krause neztratil pořad nic ze svého formátu. Jan Kraus je mistr konverzace a dokázal vytvořit skvělý koncept pořadu. Bohužel některým rozhovorům, které jsem shlédl, jsem moc na chuť nepřišel. Občas mi připadalo, jak když o hostech neví vůbec nic, nebo s nimi nedokázal navázat rovnocenný rozhovor. Jinak je pořad naprosto výtečný a je hezký, že se i v ČR můžeme pochlubit kvalitní talk show.
Business filmů mnoho není a tento rozhodně stoji za shlédnutí. Je zvláštní vidět Davida Duchovny jak neošoustá na co přijde Hankovskym stylem, jinak si ale stále drží svůj post alfa samce. S Demi Moorovu, jakožto fiktivní manželkou, mu to moc sluší. Téma je naprosto perfektní, jen zpracování působí dost tuctově. Jinak zajímavá úvaha nad tím jak z lidí vyloudit poslední halíř. Štěstí něco stojí a když nemáš novou sekačku co má na dvorku David Duchovny, tak prostě nemůžeš bejt šťastnej. Tak rychle si skoč založit úvěr, hypotéku, zkrátka cokoliv ať nevypadáš před sousedy jako socka.
Kdybych byl malej capart, tak jsem na vrcholu blaha. Opět skvělá ukázka toho, že čeští animátoři nepatří do starého železa a mají stále co nabídnout. Je to svěží, má to nápad a je to určené pro ty nejmenší, přesto se nebude nudit ani starší obecenstvo. Já vím, není to po technické stránce nic strhujícího a hrané sekvence na kvalitě zrovna nepřidávají... Při sledování jsem se ale přenesl do dob, kdy jsem byl malej mrňous a to se cení.
Ondříček má u mě velký plus, že dokáže naservírovat českým divákům film, který není prvoplánová tuctová komedie. Grandhotel má především duši, poetickou hudbu od Jana Muchowa a promyšlené charaktery postav. Příjemně jsem si u filmu odpočinul. Rozhodně ale nepopírám drobné mouchy, které se ve filmu vyskytují. Pro mě ta největší moucha byly rozhodně dialogy, na těch by se dalo zapracovat. To co má vyznít poeticky je často bezduché, to co má vyznít vtipně je občas bez pointy. A postava Patky je taky na zabití. Jinak Grandhotel působí nadprůměrně, jenom si patrně bude hůře hledat české obecenstvo.
Cronenberg a jeho úchylná oslizlá udělátka podporuje ve filmu Videodrome ještě brutalita, zvrhlost a sex. Díky bohu, že nastoupila éra DVDček a pevných disků, protože VHSky, jak už jste se mohli poučit v Kruhu, jsou zabijáci. Na co se teda připravit? Především na sex bez zábran, halucinace a úchylné výjevy. Možná že nakonec přijdu Cronenbergovi na chuť.
Celé to vypadalo jako počítačová adventura, která se nedá ovládat. Začátek mě nalákal na příjemnou noirovou podívanou, jenže po pěti minutách jsem věděl na čem jsem. Příběh je naprosto bez nápadu a zpracování ještě horší. Ani jsem to nedokoukal. Neustále se měnící lokace, nudné dialogy a akční scény přitažené za vlasy. Když už člověk usíná, tak ho probudí nechutně zpracovaná erotická scénka a film jede dál...
"Ty si ten nejblbější člověk na světě, Joe." - "Proč?" - "Protože zachraňuješ život člověkovi, který ti zničil kariéru, abys pomstil chlapa, kterej ti šoustal ženu." Lépe bych příběh filmu nedokázal vystihnout. Bruce Willis je tvrďák s kterým neradno zahrávat si. Akční scény vypadají hodně věrohodně. Krví a prostřelenými čéškami se tady rozhodně nešetří. Co mě ale srazilo na kolena byl dabing, nebo spíš podmanivý hlas Pavla Soukupa. Pokud chcete vědět, jak někoho s ledovým klidem poslat do prdele, pusťte si film s CZ dabingem.
Leze na vás stáří? Začněte vařit metamfetamin! Takový byl alespoň plán perníkovýho taťky. Zrovna na něj přišla padesátka a on začal pochybovat o svém životě. Teď ještě diagnóza - rakovina. No to by si jeden hodil mašli. Protože se v životě nikdy neudělal pořádné rozhodnutí, rozhodl se tak udělat nyní. Začne vařit pervitin.
Vyměřený čas aneb velká časová loupež. Milionový nápad o krádeži milionu let je zkrátka skvělý námět. Každý má předem určený čas a už záleží na dotyčném, jak s časem naloží. Buď budete jíst hotdogy, které stojí půl hodiny vašeho života, nebo vezmete osud pevně do svých rukou, jako to udělal Justin Timberlake. Rozhodl se totiž, že naruší hierarchii společnosti a nastolí anarchii, kde bude mít každý hromadu času. Bohužel ze skvělého nápadu, je splácán průměrný film, který střídá jedno klišé za druhým. Celou dobu jsem čekal na jediný okamžik, který mě vyvede ze stereotypu příběhu a nedočkal jsem se - nabažil jsem se akorát dobře zvládnutou filmařinou. Co mě ale překvapilo byl solidní herecký výkon Justina Timberlaka a přítomnost Vincenta Kartheisera, který nehraje perfektně jen v Mad Menovi ale i zde.
Většinou jsem velmi skeptický ohledně velkofilmů – u Avatara to platilo dvojnásob. Člověk, který ho nezná musel strávit poslední dva roky na severním pólu. Ani jsem nemohl vyjít ven, aniž by mě nezasáhla všudypřítomná reklama na Cameronovo nové 3D dobrodružství s modrými obludkami. Počkal jsem rozumně až se vlna nadšení uklidní a budu si moct s chladnou hlavou pustit Avatara. – Byl jsem mile překvapen! Shlédl jsem příjemný jednoduchý příběh o modrých domorodcích co uctívají přírodu a o lidech co se rozhodli vyplenit z jejich planety cenné nerosty ať to stojí co to stojí. Tuctový námět dokázal Cameron proměnit v něco překrásného. Neklade důraz na promyšlený scénář a nečekané zvraty ale spíše provádí diváka po každém kousku planety Pandora, kde je vše pestrobarevné a každý strom, kytička a zvířátko dýchá a rozhýbává tak miliony pixelů v každém záběru. Do toho všeho zakomponujeme milostný příběh, akční přestřelku a pořádněj boss fight a máme o megafilm na Nově postaráno. :-) Kdyby to nebylo celé nebylo tak digitální asi bych snížil hodnocení, ale takhle jsem se bavil a dostal jsem vše co jsem chtěl a navíc jsem nenudil (kromě přehnaně dlouhého válčení). Zkrátka film, který jsem bezmyšlenkovitě slupnul jak malinu a pak neúspěšně vzpomínal na jedinou význačnou scénu.
Burton s Batmanem podruhé! Tentokrát půjdou Batmanovi po krku obtloustlý tučňák DeVito a latexová Michelle Pfeiffer. Ze začátku se to tváří stejně zábavně, jako první díl, bohužel charaktery postupem času ztrácí na atraktivitě. S DeVitem po skvělém entrée, žeroucí ryby a kousající nosy, to jde už jen z kopce. Zkrátka není to záporák, spíše bizardní loutka, do které by si člověk rád kopl. No a sličná kočičí žena je velkým zklamáním a tak si jí člověk užije jen v jedné scéně, kdy je roztažená v tučňákovo posteli a latexový obleček na ní krásně vrže. Kočičí ženě alias Michelle Pfeiffer role femme fatale naprosto nesedí. Verdikt? Oproti jedničce moc jednoduché charaktery a pohádkové kulisy. Propadák to ale rozhodně není, spíše průměrná podívaná.
"Pane Jokere. Jste tak silný a fialový." Pan Joker je vyznavačem moderního umění, je výtečným tanečníkem a dokonce ve městě Gotham začíná rozjíždět byznys - chce prodávat svojí značku kosmetických výrobků. Jeho cíl je jasný, přinést všem na tvář úsměv. Zamiluje se do krasné Kim Bessinger, s kterou má v plánu se pomuchlovat. Jenže to nasere Batmana, který výtáhne ze sklepa svý hračky a hodlá mu ukázat komu přenádherná Kim opravdu patří. Atmoška je opravdu výtečná a Burtonovské barvičky a smysl pro detail dávají filmu opravdový šmrnc. Ale vsadím se, že kdyby Burton dělal remake, tak Batmana bude hrát Johny Depp. :-)
Informativní hodnota snímku mě dostala. Kurdy asi opravdu nevítají ve Francii kartonovou cedulí s nápisem "Welcome". Je to jak hon na židy v roce 2008, neskutečné. Ovšem zde moje nadšení pro film tak nějak skončilo. Ano, chápu vysoké hodnocení. herecké výkony jsou výborné, námět skvělý a nálada taková pomalá a uplakaná. Problém byl, že se to celé tak nějak vleklo. Pořád jsem čekal nějaké překvápko, nebo nějaké vysvobození ze stereotypu příběhu. Bohužel jsem se nedočkal. Zkrátka jeden z těch filmů, které když vidím na fesťáku, tak ho pomyslně přiřadím k hromádce tuctu uplakaných dramat s podobným scénářem.
Klip k písničce Stress od Justice se mi zdál po všech stránkách kvalitnější. Tady už to trošku skřípe, je to delší, není to tak mrazivé a hlavně mi to všechno násilí přišlo trochu samoúčelné. Nemůžu ale říct, že bych se nebavil. Genocida zrzků je zkrátka něco co může vytvořit jen Romain Gavras (a samozřejmě Cartman ze South Parku).
Výplod chorého mozku? Ne ne, tohle je zkrátka genialita... Naprosto nečekaná podívaná. Z černohumorného dramatu přechází film, do brutální fantasmagorické jízdy. Film, který zobrazuje násilí, tak trošku jinak, než bývá zvykem. Skvěle zvládnutá režie a především herecké výkony.
Rozhodně nečekejte něco na způsob staré Planety opic. Příběh se odehrává v přítomnosti, možná blízké budoucnosti (co já vím) a v hlavní roli je obyčejný šimpanz. No a příběh je naprostá klasika, o tajných laboratořích, kde se vyrábí kouzelné sérum. Opička + sérum = chytrá opička; Víc séra + víc opiček = kalamita. Líbilo se mi pozvolné plynutí příběhu, protože než se dočkáte nějaké akce, tak budete muset hodně dlouhou dobu koukat na opičky, jinak je ale příběh spíše temná stránka filmu. Opičky jsou krásně animované a občas jsem si připadal, že koukám na začátek 2001: Vesmírné odysey :-) Planeta opic ale ve finále moc nepřekvapila, efekty jsou krásné, hezky se na to kouká ale to je tak všechno.
Pane Bože! To je ptákovina! Je to zkrátka jak koukat na Blada, ale místo upírů tu máte hromadu křesťánskejch nesmyslů a Keanu Reevese, jako vymítače ďábla. Kouří jednu za druhou, furt někde plyve krev a tváři se, jak kdyby mu spadly hračky do kanálu ale přese všechno jsem mu ani na minutu toho tvřdáka nevěřil. No a o příběhu raději ani nebudu povídat. Přeplácané, efekty jsou nudné, zkrátka naprosto bez atmosféry. Tuctový hollywoodský blockbuster!
Kazmo Kazmiči, sice to často stojí za hovno a kultura žádná, ale ty tři hvězdy tam moc rád lupnu. Strašně moc se mi líbí začátky One Man Show. Jde tam vidět ten zápal a nadšení. Asi málokdo by si na začátku pomyslel kolik slavných osobností se mu tam vystřídá. Bohužel postupem času Kazmovo klukovskou drzost vystřídali nevtipné vtipy a nudné díly. Je vždycky lepší držet se svýho kopyta, než brát za vrchol svý kariéry společnou fotku s Rytmusem na titulní straně Blesku.
Iva Bittová už zkrátka není ta rajcovní holka z filmu "Růžové sny" :-) . I přesto je moje oblíbenkyně a hlavně perfektní zpěvačka, bohužel v tomto snímku její herecký výkon trošku zaostává. Jinak jsem si ale dokázal představit roli, kterou zahrála. Alice Nellis opět svým feministickým pohledem dokázala, že je na české režisérské špici oprávněně. Příjemně a citlivě zpracovala téma. Na můj vkus mi přišli některé umělecké vsuvky nadbytečné a některé scény příliš vykonstruované, jinak se na to příjemně koukalo.
Mad Men je seriál, který má koule a Don Draper je člověk, který má šmrnc. Pokud budete mít na začátku dostatečnou trpělivost poznat jednotlivé charaktery, získáte skvělý seriál u kterého setrváte hodně dlouhou dobu. Perfektní stylizace do šedesátých let v New Yorku a do světa žen, cigaret. whisky a v tomto případě i marketingu. Nebudu rozpitvávat jednotlivé charaktery, nebo příběh, ale díky skvělým hereckým výkonům všech zúčastněných neodtrhnete oči z obrazovky. Co ale vypíchnout musím jsou dialogy! Slovo "dialogy" poprosím třikrát podtrhnout, protože nad něčím tak geniálním zůstává rozum stát. Nečekejte žádnou plytkou vatu na zacpání hodinového času jednoho dílu. Zde se zkrátka jen a pouze mluví a záleží jen na Vás jestli to dokážete náležitě ocenit. Dodatek: Seriál si neustále drží tu perfektní atmosféru. Druhá série skvěle navázala na kvalitu předchozí. Třetí občas odběhla od byznysu trošku dál a odešlo i pár zajímavých postav i přesto to byla nezapomenutelná podívaná, zakončená grandiózním závěrem a nečekaným zvratem. A čtvrtá po slabším rozběhu se opět rozhýbala a navrátila do zajetých kolejí. Jsem zvědav jak si bude Mad Men počínat dál a doufám že nezabředne do vztahových klišé.
Pokémoni s autama, aneb chyť je všechny se starou Toyotou na hoře Akina. To, že jsou asiati blázni do aut se ví od dob Gran Turisma a Ridge Raceru (kdo nehrál, ať napraví), ale nových filmů o autech zase tolik není. Tento vyniká perfektním zobrazením závodů a dokonalou technikou smykování, kde nezáleží na nabušenosti a vytuningovanosti aut ale závodníkovo umu. Jediné co ve filmu zamrzelo byla nedotaženost některých příběhových scén. Naprosto mi to ale vynahradil perfektní soundtrack, zpracování závodů a konec snímku. Vžuuuuuum.... Pokud byste si chtěli navodit stejnou závodní atmosféru, nainstalujte si hru NFS Carbon, která nabízí velmi podobné závody v kaňonech.
Překvápko, který jsem rozhodně před vstupem do kina nečekal. Drive se mi trefil přesně do mého vkusu. Pomalu ubíhající tempo prošpikované auťáky, střelným prachem a romantikou. Ryan Gosling předvedl naprosto perfektní hlavní roli. Díky jeho zamlklosti mi občas připadalo, jak kdybych koukal na snímek "Dexter - road movie" :-). Dokonalou atmosféru dotváří soundtrack, který tématicky navozuje automobilové filmy z osmdesátek. Kavinsky, Desire, College prostě to nejlepší co si z francouzského elektra můžete sehnat. Jediné co na filmu zamrzelo byly chybky ve zpracování (a že jich nebylo málo).
ONDŘEJ MALÝ! Člověk, který vytvořil jednu z nejlepších rolí v české kinematografii. Českého lva má na poličce oprávněně. Pouta jako film opravdu stojí za to, perfektní psychologické drama, jaké už jsem už dlouho v našich končinách neviděl. Doufám, že mi česká kinematografie připraví víc takových překvapení. A co rozhodně nesmím opomenout je závěrečná skladba od skupiny WWW, která ve vás totálně zakonzervuje pocity z filmu.
Absolutní nářez! Je to zkrátka Kick-ass se zombíkama. Těště se na příjemně infantilní příběh, neuvěřitelné počítačové efekty a hezké herečky. Mezi největší ikonu filmu patří bezesporu Woody Harrelson. Je to jedna z jeho nejlepších rolí, do které byl obsazen - tvrďák, kterého nic nezastaví v mašírování zombálů a rozstřílení jejich těl na hadry, i když jedné věci zkrátka neodolá - buchtičce (nehledejte v tom nic erotického). Dále mě potěšil řízný soundtrack s úvodním songem od Metallicy, která už u úvodu prozrazuje, že Zombieland bude zběsilá jízda. Překvapila mě herecká účast Billa Murray, který kupodivu hraje sám sebe. Pokud bych měl něco vytknout, tak jedině málo nápaditý scénář a místo Jesse Eisenberga bych si klidně dovedl představit někoho jiného.
Všechnopárty (TV pořad) (2005)
Ptáte se jestli je moje hodnocení zaujatost? Ano! Pana Šípa opravdu ze srdce nenávidím.
Zítra vstanu a opařím se čajem (1977)
Show Jana Krause (TV pořad) (2010)
Jonesovi (2009)
Autopohádky (2011)
Grandhotel (2006)
Smrtonosná past (1988)
Jsou lidé, kteří na Vánoce pečou cukroví, smaží kapra, zdobí stromeček, a pak je tu Bruce Willis co se s tím prostě nemaže.
Fakta Barbory Tachecí (TV pořad) (2009)
Get Back To The Kitchen!!!
Videodrome (1983)
Film Noir (2007)
Poslední skaut (1991)
Perníkový táta (TV seriál) (2008)
Yellow Handkerchief, The (2008)
Obyčejné road movie na obyčejný večer, při kterém si můžete otevřít láhev obyčejného vína. Průměr!
Vyměřený čas (2011)
Avatar (2009)
Batman se vrací (1992)
Batman (1989)
Welcome (2009)
Born Free (video film) (2010)
Náš den přijde (2010)
Zrození Planety opic (2011)
Constantine (2005)
One man show (TV pořad) (2008)
Tajnosti (2007)
Mad Men (TV seriál) (2007)
Tau man chi D (2005)
Drive (2011)
Tomík (1997)
Čtvrtníček jako prznitel malých dětí, to se jen tak nevidí. :-)
Pouta (2009)
Zombieland (2009)