Profil Hodnocení (678) Komentáře (129) Zajímavosti (27) Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály
Moje komentáře |
Dexter (2006)
17.01.2010 |
| |
"Tonight's the night." Buďte si proklatě jisti, že vaše duše je čistá, protože on si vás najde. Je zvrácený a ve chvíli kdy to nejméně čekáte ucítíte pouze chlad jeho ruky a jehlu injekční stříkačky, která vám zajíždí pod kůži. Probouzíte se na stole obmotán/a fólíí a nemůžete se hýbat. Před sebou máte pouze fotky lidí, které jste zabil a trochu času na poslední slova. Čepel nože projíždí vaším srdcem. Teď již pouze zbývá zamaskovat důkazy. Tělo rozřežeme, zabalíme a hodíme sežrat rybám do oceánu. Čekáte naprostého psychopata ve stylu Hannibala Lectra? Jste na omylu! Asi málokdo by čekal pohledného mladíka, který nosí přátelům do práce koblihy. Navíc pracuje v miamském oddělení vražd, jako odborník přes krev a doma na něj den co den čeká pohledná manželka Rita s dětmi, s kterými si rád vyjede na své lodi pojmenované "Slice of Life". Dexter je zkrátka tajemný chlapík a jeho netradiční alter ego je úžasné pozorovat a analyzovat v každém dílu. Série 1: První série je zaručeně prokletá. Od té doby co jsem spatřil první díl se spustil lavinový efekt, kdy okno přehrávače nešlo vypnout. Každý díl zvyšoval napětí, prozkoumával brilantní charaktery postav a hlavně přiblížil takzvaný "Haryho kód", podle něhož se Dexter, v roli sériového vraha, řídí. Dokonalý scénář a vyústění. Vlastně není věc, co bych mohl na první sérii vytknout. Série 2: Rozhodně jsem nečekal zážitek podobný první sérii. Mýlil jsem se! Druhá série dýchá té první na záda a to jak scénářem, tak i hereckými výkony. Na scénu přichází Lila, tajemná svůdkyně Dextera a ze seržanta Doakse se vyklube osina v prdeli, která nepustí Dextra z dohledu ani na minutu. I přesto, že některé scény působily vykonstruovaně, vyklubal se z pokračovaní Dextra, další neopakovatelný zážitek. Série 3: Nejslabší série ze všech. Zpracovaní a herecké výkony zůstávají opět na vysoké úrovni, ovšem příběh a spád již značně pokulhává. Dexter si našel kamaráda! Je jím snědý mexikánec Miguel Prado. Postava, která je mi ze všech Dextrovských postav nejvíce nesympatická. Třetí série zkrátka není to pravé ořechové. Série 4: Šok! Ještě jsem nezavřel ústa. ***** |
Kancl (2005)
01.11.2009 |
| |
Nemohu sice porovnat s britským stejnojmeným sitcomem ale s naprostou jistou můžu prohlásit, že se jedná o další prvotřídní seriál s báječným hereckým obsazením. A co je vlastně tak úžasného na zesměšnění kancelářského života? Vždyť jsme ho mohli zažít například v IT Crowd. - V tomto ohledu zachází americký kancl, poněkud jiným směrem a sází na dokonalou autenticitu prostředí a přirozeně vykonstruované vtípky. Dobrým nápadem je i formát fiktivního dokumentů, který byl použit. Příběh nás zavádí do velkoobchodu s papírem v americkém městečku Scranton, kde se setkáváme se s pěknou řádkou charaktarů, které jsou promyšleny naprosto do detailů, a díky tomu se netočí příběh pouze kolem klíčových postav. Nejmarkatnější postavou je šéf, kterého díky jeho podpásovým vtípkům a dětinskému chování, můžete buď milovat nebo nenavidět, přičemž druhá varianta je pravděpodobnější. :-) Dále se setkáváme s dvojicí Jim a Pam, kteří k sobě mají velmi blízko a zrovna, když se člověk nekouká, tak vymýšlejí nějaký zlotřilý plán na jejich spolupracovníka Dwighta Schruta. Myslím, že další popis postav je zbytečný a shlédnutí seriálu je pro seriálové fandy povinností. Je až neuvěřitelné jak se z takového tématu dala vytěžit tak ohromná porce zábavy. |
Šeptej (1996)
25.07.2009 |
| |
Sleduji debuty slavných režisérů vždy se zaujetím, u prvotiny Davida Ondříčka tomu nebylo jinak. Generační výpověď z poloviny devadesátých let, ztrací dnes již na zajímavosti a publicitě, což je nepochopitelné, při tak nevídaném filmu na české scéně. Dojmy, které ve mě zanechával snímek již po prvních minutách mi naznačovali, že nemohu hledat srovnání v následujících Ondříčkovo filmech. Mezi největší klady patří soundtrack, důraz na pocity hlavních postav, poetičnost a typické Ondříčkovo experimenty (výstřední postavy, pohled z psích očí, marťani, marihuana a další). Bohužel celkový dojem kazí občasná umělost dialogů (hlavně dobové hlášky vyznívají vyčpěle), obrazová nevyváženost a některé postavy jsou málo propracované. "S přeraženou páteří toho moc nenaděláš, kdyby sis vzal prášky nebo plyn, to bych pochopil." |
Volejte řediteli (1994)
| |
Železný stárne, Železný stárne, on taky Železný stárne? Už chytá rez ten starej pes a venku kvete černý bez. Každá sláva polní tráva, on taky Železný stárne? Že rezaví mu nevadí, kdo umí ten umí. Ten to natře všechno a všem. Česká soda |
Kostičky (1994)
| |
Svět (□) , tedy svět (○), je plný hraček, zvířat, věcí... Raději vypínám klauna Kostkáče už na začátku, ať nebolí mě z něj hlava. |
Buly (1992)
| |
Nepatřím mezi fandy sportu a gaučingu u hokejového přenosu. Ohodnotil to ale musím. |
Raci (2009)
08.07.2009 |
| |
Bulharští Raci mě skutečně neoslovili, kromě úvodní scény, kde plaval rak v řece. Další minuty již byly jen a jen horší. |