Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (77)

plakát

Avengers (2012) 

Konečně jsme se dočkali nejlepšího super-hrdinského zpracování a nářezu současně. Herecká pastva pro oči, velkolepá opera, koncert, který svým burácením připomíná bouři nad oceánem. Tak to má vypadat, tak to má být. Scénář je vybroušený k dokonalosti, všichni dostávají svůj zasloužený prostor, vše klape lépe než ten nejzachovalejší motor, akce je stylová a odpovídající, hlášky jsou nadupané, nápadité, dokonalé, humor sedí a je inteligentní. Nejlepší akční, nadupaná super-hrdinská jízda, která se od začátku rozjede a ze které není šance vyskočit, nejlepší super-hrdinský film, který je strhující a velkolepý, že jsem doposud žádný jiný lepší neviděl. Týmovka, která má zasloužené místo na vrcholku slávy.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

V jedničce z Iron Mana vyždímali, co mohli. Potenciál byl rozetřen do celého snímku, jako med na tělo žhavé modelky. Dvojka nikterak nepohoršuje a ani nesráží kvality z dojmů jedničky, avšak protože někdo byl nedočkavý, aby se ihned uskutečnila stejně dobrá dvojka, nebylo to už takové. Sice je tu pokus o více akce, více hlášek, více humoru a všeho, čeho si na těchto snímcích vážíme, ale je to vyvážené asi jako ožrala snažící se vybalancovat chození na drátech vysokého napětí. Ten film klape od začátku do konce, je to opět akční a opět se dočkáme hereckých schopností, které jsou na samotném vrcholu možností, ale je to moc uspěchané.

plakát

Iron Man (2008) 

Na chvilku si odskočím ze zóny, v níž jsem schoulený do klubíčka, jako malé kotě, se slzami v očích, kdy mám pocit, že dobrých filmů je dnes ve světě jako vzdělaných modelek, abych mohl napsat něco pozitivního. Tenhle hrdina, co se týkalo komiksu, šel mimo mě jako procházející bezdomovec, nelíbilo se mi v komiksu to zpracování, děj a hlavní postava, co nosila dementní knírek. Ale člověk míní a republika mění. Jak šel čas, začal jsem se do toho vžívat, neboť to nebyl super-hrdina, jaké je známe, nýbrž jen člověk, co měl poslání. Pravda, měl možná menší inspiraci potírat zločin, než-li Bruce Wayne a neměl takovou motivaci, ale přesto byla dostačující, aby se jím stal. Navíc dojem, že to byl vlastně jen obyčejný člověk, co měl i své drobné mouchy, jako alkohol, zůstává ten, že to byl naprostý génius, který měl neuvěřitelný potenciál. A stejně tak je geniální i tento snímek. Nevěřil jsem, že se dočkám někdy filmového zpracování a ani jsem nevěřil, že bude tak skvělé. Výběr Downeyho Juniora do hlavní role, byl ten nejlepší nápad, který byl kdy zrealizován. Vše klape jak má. Zrod hrdiny je excelentní, první kroky se povedly, akce je slušná, vtip má svoje místo a úroveň. Efekty a kostýmy jsou jako burácející opera a herci předvádí doslova herecký koncert. Rozhodně jeden z nejlepších komiksových zpracování, jaké jsem kdy viděl. Velkolepá akční podívaná.

plakát

Gamer (2009) 

Vulgární a prostá akční řežba, která stačí na výplach mozků pojídajících výhradně indické jídlo. Styl hry, který byl použit do filmu, je vlastně svým způsobem dobrý, jako nápad to není špatné, ale opět scénář, zpracování, styl, atmosféra a ta brutálně předvídatelná dějová linie, mě nutí zakrývat si oči jako malé dítě při vpochodování do ložnice rodičů. Je to prostší než-li přední a významná bulharská režisérka točící život žab. A pokusit se u tohoto filmu vypnout skoro vůbec nepomáhá. Gerard je vážně stvořenej pro role akčních a nadupaných snímků, ale měl by si lépe vybírat. Tohle bylo šlápnutí vedle.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

To jak se zmákne jednička, dává prostor tomu, zda bude pokračování, či ne. Tohle jej mělo, ale nebylo to krapet přehnané? Měl jsem chvíli dojem, že to bylo přepísknuté víc než skomírající móda a šatník Lady Gaga. Bylo to opět ujeté, bylo to namakané jako hospodský povaleč od zvedání píva, ale kvalitu to ztrácí svojí zvyšující se absurditou. Absurdnost a bizarnost je mým hledaným cílem, ale i něco takového musí mít přece nějaký smysl, když to ten smysl postrádá, je to nezajímavé, utahané a banální víc, než prodavačka zeleniny ve skotské prodejně. Je to jako videohra, kterou bych si klidně zahrál, ale už bych se k ní nevracel.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

Šílené, ujeté, hloupé, zábavné, vtipné a absurdní. Slova, která vystihují bizarnost tohoto snímku, který má scénář primitivní jako pošťačka postávající u zastavárny. Ale je to zase něco nového a dvojice režisérů nám ukazuje, že akční žánr je vlastně vesmír nevyčerpatelných možností a nápadů.

plakát

Ghost Rider 2 (2011) 

Snad jestli jsem blázen, nebo jen blouzním, ale mám dojem, že toto pokračování nebylo zase tak zlé. Pravda, zase to vrhá stín, jako rozkročená otylá baba na plovárně, na komiks, který je hodně dobrý, ale je fakt, že se mu to přibližuje o jeden krok více, než předešlý film. Styl, jakým to bylo natočeno je živější, než u jedničky, kde to bylo, jako když zhasíná špatně střelený jelen, bylo to daleko šílenější a odvážnější. Není to žádný zázrak, protože je to primitivní jako koš na odpadky, ale já se docela i bavil. A to je myslím u filmů velice, hlavně tohoto stylu, velice důležité

plakát

Ghost Rider (2007) 

Nicolas Cage je sušší a víc zchátralejší, jako herec, než podlaha starého domu v Amityville. To jak tam stojí jako Ghost rider, do kterého se jako správný a zapálený fanda snažil vcítit, poukazuje na fakt, že byl sám jako kostra na patologii. Scénář, který se zdá, jako by jej napsalo pětileté dítě s karamelou v hubě, dostává takový rozměr a nádech, jako by člověk vdechl yperit. Jedna z příšerných, moderních adaptací komiksů, jakou jsem kdy viděl a bohužel to nedělá i samotnému komiksu dobrou reklamu.

plakát

Zaříkávač koní (1998) 

Úžasný Robert Redford, který se ani nemusí snažit a my víme, že mu to stejně zbaštíme. Úžasný sentimentální, ale i občas drastický snímek. Strhující drama, které Vás chytne za srdce a nepustí. Navíc i pohled na mladou, krásnou, talentovanou a rozjíždějící se Scarlett je úžasný.

plakát

Pidihajzlík (2006) odpad!

Nesympatické postavy, hraní jako na zchátralém ochotnickém divadle a s komedií to má společné asi to, jako obsluha benzínové čerpací stanice s přistaveným Lamborghini na parkovišti. Absurdní, hloupé a bezduché plácání jako živé vysílání z parlamentu, kdy se někdo pokouší o vtip.